Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Metin 2] Jak napisać bota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znam bardzo dobrze PHP/Pythona, na przyzwoitym poziomie C, C++, oraz podstawy ASM. Chciałbym napisać prostego bota, który tylko stoi w miejscu i co i raz używa pelerynek i bije moby. Nie chodzi mi o klikanie w podane współrzędne itp, tylko o korzystanie z pamięci. Jak coś takiego zrobić? Jak wogóle zacząć?

Opublikowano

Skoro znasz języki, to co za problem? Znajdź kodzik asma dot. klikania w pelerynkę, zrób z tego DLL, wszczep.. i gotowe.

Znajomość języków to nie wszystko... trzeba mieć doświadczenie w reversowaniu takich rzeczy, nawet znając asma na wylot to Ci nie pomoże jeżeli nie masz takiego doświadczenia.

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Opublikowano

Znajomość języków to nie wszystko... trzeba mieć doświadczenie w reversowaniu takich rzeczy, nawet znając asma na wylot to Ci nie pomoże jeżeli nie masz takiego doświadczenia.

Źle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o to, że skoro zna wszelkie pojęcia związane z programowaniem, a także asma, to wie, w jaki sposób zachowują się aplikacje i jak je tworzyć. To podstawa, którą chyba dość łatwo wykorzystać do stworzenia prostego bota?

Opublikowano

Tak ale nic mu to nie da w procesie znalezienia odpowiednich funkcji w programie, i wiedzy jak je wywoływać. Tutaj bedzie mu potrzebna wiedza zwiazana z RE, której aktualnie nie ma.

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Opublikowano

Przecież żeby napisać praktycznie jakiego chcesz hacka w pythonie wystarczą CI 2 rzeczy:

• Pythonowe skrypty z klienta
  • Świadomość tego, że wszystko w Pythonie jest obiektem ;)

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Opublikowano

"Tutaj bedzie mu potrzebna wiedza zwiazana z RE, której aktualnie nie ma."

No właśnie, to jest mój największy problem :P Są może jakieś książki, tutoriale na ten temat? Albo nawet konkretnie pod boty, czy jeszcze konkretniej pod metina?

Byłoby super jakby ktoś napisał jakiekolwiek słowo klucz, od którego mógłbym zacząć praktyczną naukę w tym kierunku. Bo siedzę w miejscu z chęciami do pracy, a nie wiem od czego zacząć bo nie wiem nawet jakie mam opcje ;-)

Opublikowano

O chopie ciężko wpisać RE w google? Łao

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Opublikowano

Rozpakowywujesz plik root, w środku masz game.py czyli funkcje których się używa.
Ściągasz Gui Edytor od Kamera, tworzysz okienko i 2 buttony.
Później zapisujesz, wchodzisz do tego pliku, importujesz player i w jednym evencie buttona piszesz: player.SetAttackKeyState(FALSE).
A w drugim: player.SetAttackKeyState(TRUE), później używasz jakiegoś injectora plików py polecam Padmaka.

Zrobiłem jeszcze autopota, auto podnoszenie i skill bota, a z pelerynkami mam problem ;/

Opublikowano

Nie da się

..

A chcesz zrobić dlke :P

Łatwiej by było w C++ ustalić klikanie spacji oraz numerka 1-4 na którym ustawisz pelerynki co jakiś cazs :P

Nie da się

..

A chcesz zrobić dlke :P

Łatwiej by było w C++ ustalić klikanie spacji oraz numerka 1-4 na którym ustawisz pelerynki co jakiś cazs :P

Opublikowano

niestety nie da sie

Serdecznie Zapraszam na Serwer Minecraft : icrafted.maxc.pl:25665

Opublikowano

Zrób bota w pythonie, albo ściągnij jakiś i przerób. Na luzie trzymanie spacji zrobisz

kod: player.SetAttackKeyState(TRUE)
używanie pelerynek: wstawiasz pelerynki na 1 slot i wywołujesz:

player.RequestUseLocalQuickSlot(0) albo 1 bo nie jestem pewien.

Opublikowano

Rozpakowywujesz plik root, w środku masz game.py czyli funkcje których się używa.

Ściągasz Gui Edytor od Kamera, tworzysz okienko i 2 buttony.

Później zapisujesz, wchodzisz do tego pliku, importujesz player i w jednym evencie buttona piszesz: player.SetAttackKeyState(FALSE).

A w drugim: player.SetAttackKeyState(TRUE), później używasz jakiegoś injectora plików py polecam Padmaka.

Zrobiłem jeszcze autopota, auto podnoszenie i skill bota, a z pelerynkami mam problem ;/

Dzieki :D

024edf58cac375aa.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...