Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego ludzie to szuje ?

Wyjątkowy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Życie nie raz dało mi w kość, ale też nie raz przyniosło bardzo miłe chwilę. Staram się pamiętać tylko o tych dobrych rzeczach, gdyż one powinny stanowić większość wspomnień, ale nie zawsze tak jest ...

Życie jest jedno. Jesteśmy jako ludzie na tym świecie, więc powinniśmy chyba sobie pomagać prawda ?

Wiadomo, każdy stara się, aby on miał najlepiej, ale czy trudno jest pomóc drugiej osobie ? Przecież jesteśmy nie mal, że identyczni. Różnimy się tylko światopoglądem oraz wyglądem zewnętrznym, ale pomijając te 2 rzeczy, każdy z nas jest taki sam...

Więc dlaczego zamiast wyciągnąć rękę do 2 osoby, wspierać ją itd. My ludzie lubimy się kłócić, żerować na kimś, być egoistą, interesownym, oraz inne.

Nie chodzi mi tutaj, że każdy taki jest, ale większość osób w tych czasach, patrzy tylko na to, aby mieć korzyści tylko i wyłącznie na siebie, nie patrząc na bliskich oraz inne osoby, a przy tym konsekwencje.

Kłamią, kradną, biją, zabijają... Jest w tym sens ?

Jak myślicie dlaczego tak się dzieje ? Czemu ten świat, życie, oraz ludzie są tacy skomplikowani.

Jak ktoś jest w potrzebie, oraz możemy mu pomóc to często nie chcemy... a kiedyś sami możemy być w potrzebie.

2iw0ill.jpg

More than Passion !

Opublikowano

Mów za siebie. Jest 8 miliardów ludzi i to normalne, że każdy jest inni. Są egoiści ale są też osoby i instytucje charytatywne pomagające innym.

Nie interesują mnie problemy Afryki i Trzeciego Świata. To mnie nie dotyczy, przejmuje się jedynie tym co się dzieje wokół mnie, a w mniejszym stopniu tym co się dzieje w Polsce.

Opublikowano

Nie interesują mnie problemy Afryki i Trzeciego Świata. To mnie nie dotyczy, przejmuje się jedynie tym co się dzieje wokół mnie

This.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

ludzie z natury to drapnieżniki, zabijamy inne zwierzeta i je wpierdalamy, taka jest prawda i próba ucywilizowania tego i udawania jakimi to ludzie są pokojowymi i dobrymi istotami jest śmieszna jak dla mnie.

Opublikowano

Ludzie mają to do siebie że mają skłonność do złego ido myślenia o sobie. Tak było od zawsze i tak raczej będzie. Wszystko zależy od ludzi.

Sam raczej nie pomagam ludziom, choć to pojęcie względne (bardzo) co uważamy za pomoc, jeden twierdzi że to powiedzenie która jest godzina proszącej pani na ulicy, a drugi potrafi wskoczyć w ogień żeby kogoś uratować.

Służę w straży i kocham tę pracę, straż wiadomo kojarzy się z pomaganiem ludziom, choć ja powiedziałbym że to bardziej poświecenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...