Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka lufa.

SommerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

yhm.. ja gram kv-1 z 122mm [haubicą], mam premkę i strzelam z niej tylko ze złotej amunicji (160 penetracji, 370 dmg =kosiara na 4 i 5 tiery) a co najlepsze mimo, że złoty pocisk kosztuje 4k, wychodzę nim zazwyczaj na + o jakies 5-10k

Opublikowano

122 długo ładuje i jest niecelna. Raczej pod miasta

85 uniwersalna, nie można mówić o snajpingu, ale jest bardzo w porządku.

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

Bierz 122 mm

Normalna amunicja - zawsze penetrujesz, konty niwelujesz, dmg zawsze jest, czołgi ze słabym pancerzem schodzą bardzo fajnie :3 (500 na strzał) a z wyższymi tierami możesz się trochę czasu pobawić (4 minuty zatrzymywałem IS'a, aż przyjechał KW-3 i go rozpierdoliliśmy)

Gold ammo - R.I.P.
160 penetracji, pierdolnięcie za 400

Przebijasz czołgi wyższego tieru (jak IS w kadłub, Tiger wszędzie) po 400 :33333

Bierz 122 mm, nie wiem w co chcesz iść, ale jeżeli w KW-1S, to w nim też jeździj ze 122 mm U-11, aż wbijesz 122 mm D-25T

@up
Jaranie się tym działem... (85mm)
Matilda tier niżej ma taką samą penetrację, 3 razy większą szybkostrzelność i 3 razy mniejszy dmg...
TIER NIŻEJ

nie wiem co mówisz o uniwersalności...
Moim zdaniem jest słabe

shoob.png

Opublikowano

85 mm tylko i wyłącznie.Mam trochę bitew na KW-1 i w życiu bym trolla nie założył to nie KW-2 ;).

@olek222 nie można ufać ludziom którzy mają kucyki na profilowym ;(

Opublikowano

85 mm tylko i wyłącznie.Mam trochę bitew na KW-1 i w życiu bym trolla nie założył to nie KW-2 ;).

@olek222 nie można ufać ludziom którzy mają kucyki na profilowym ;(

Mam te trochę ponad 100 bitew, i wie, że w tym ma się jeździć z trollem

85 mm to gówno, takie samo (podobne) działo jest w matildzie tier niżej -,-

Co zrobisz vs takiemu IS'owi? Nic...

Masz problem, że mi nie ufasz, bronych jest tu dużo...

shoob.png

Opublikowano

Mam 500 bitew na nim i po prostu wyraziłem swoją opinie na temat tego działa tyle !Jest DLA MNIE o wiele lepsze od trolla a IS to jeden wielki weakspot :).

Co do ciebie to pedalstwo trzeba tępić nawet jak jest tego dużo.Dla mnie koniec chcesz coś dodać to pisz na wiadomość prywatną ;)

Opublikowano

Ze 122 ISowi zadasz ze 100 obrażeń max.. o ile trafisz.. To działo jest beznadziejne na 6 i 7 tier. Na 5 i 4 jest dobre, ale w mieście, na otwartym terenie to szit jakich mało.

signature.png

Opublikowano

Ze 122 ISowi zadasz ze 100 obrażeń max.. o ile trafisz.. To działo jest beznadziejne na 6 i 7 tier. Na 5 i 4 jest dobre, ale w mieście, na otwartym terenie to szit jakich mało.

Właśnie... zadasz 100 (właściwie 140-200) , a 85 mm nie zadasz nic...

Na otwartym terenie rosjanie się nie nadają, z takimi celnymi działami...

Jak umiesz grać, to trafisz

Tyle ci powiem...

Tym trzeba umieć grać

+ bezcenny przy kasowaniu hellcatów/czołgów ze słabym pancerzem

Poza tym, T-50 odbija jak jasna cholera, i przydaje się troll, do zabicia jej na strzała

(T-50 odbijam VIII i IX)

(TYŁEM)

shoob.png

Opublikowano

hahaha olek jak da cie grać na trolu to szajs jakich mało mam 1000 bitew na kv-1 moja zarabiaczka 54% win ratio rozbierdalam nawet VII tiery dzisaj 2 is sam rozwalam jestem pro na kv-1 zawsze kilka killi bierz 85mm to będziesz pro średnio 15k na + kasy jak nie wierzysz to zobacz moje statystyki GreenStreetEliteGang

SigUserBG.png

Opublikowano

Właśnie... zadasz 100 (właściwie 140-200) , a 85 mm nie zadasz nic...

Na otwartym terenie rosjanie się nie nadają, z takimi celnymi działami...

Jak umiesz grać, to trafisz

Tyle ci powiem...

Tym trzeba umieć grać

+ bezcenny przy kasowaniu hellcatów/czołgów ze słabym pancerzem

Poza tym, T-50 odbija jak jasna cholera, i przydaje się troll, do zabicia jej na strzała

(T-50 odbijam VIII i IX)

(TYŁEM)

T-50 jak jasne t-50 odbija lol. Pozostawię to bez komentarza.

122 to działo dla debili, który nie wiedzą gdzie weak spoty.

120 przebicia w zupełności wystarczy dla doświadczonego gracza.

Nikt tyłem do czołgu stać nie będzie, bokiem też. Teoria, że objedziesz KW-1 jakikolwiek czołg jest bezsensowna.

Dlaczego ZSRR nie nadaje się na otwarty teren?

Jakbyś umiał grać to byś się pochwalił jakie jest twoje doświadczenie w tym czołgu. Albo ogólnie..

"Bierz 122 mm

Normalna amunicja - zawsze penetrujesz..."

Haubica nie penetruje, tylko uszkadza zewnętrzne moduły, kiedy się przebije zadaje średnie obrażenia + zadaje większe obrażenia załodze i modułom wewnętrznym niż z pp.

signature.png

Opublikowano

T-50 jak jasne t-50 odbija lol. Pozostawię to bez komentarza.

122 to działo dla debili, który nie wiedzą gdzie weak spoty.

120 przebicia w zupełności wystarczy dla doświadczonego gracza.

Nikt tyłem do czołgu stać nie będzie, bokiem też. Teoria, że objedziesz KW-1 jakikolwiek czołg jest bezsensowna.

Dlaczego ZSRR nie nadaje się na otwarty teren?

Jakbyś umiał grać to byś się pochwalił jakie jest twoje doświadczenie w tym czołgu. Albo ogólnie..

"Bierz 122 mm

Normalna amunicja - zawsze penetrujesz..."

Haubica nie penetruje, tylko uszkadza zewnętrzne moduły, kiedy się przebije zadaje średnie obrażenia + zadaje większe obrażenia załodze i modułom wewnętrznym niż z pp.

Czy ty właśnie zasugerowałeś mi, że nie umiem grać?

Pod względem "zawsze penetrujesz" chodziło mi o to, że zawsze zadajesz dmg

Co do ustawiania się bokiem, nigdy nie wiadomo, np w mieście, że nie zajedziesz kogoś, przypadkiem trafiając na niego kiedy strzela do twoich (lub po prostu zrobisz to celowo)

Poza tym, nie powiesz mi chyba, że ściąganie na strzała/2 hellcatów i ewentualnie poszczególne scouty to słabo

Dużo bardziej nadaje się do kasowania skautów od 85mm

Niższe tiery też się ładnie ściąga

T-50 Nie odbija? Hmm, to muszę mieć przejebanego farta, odbijając VK4502A i IS-3 tyłem...

Przy driftowaniu łatwo coś odbić, ja odbijam ciągle

Z haubicą nie musisz się martwić o kąt, więc całe kątowanie idzie w pizdu, a jak natrafisz na coś skątowanego mając 85mm... gówno zrobisz

122mm jest lepsze...

shoob.png

Opublikowano

Nadal nie rozumiesz. Pomyśl trochę.

Mając zkątowanego black prince z haubicy też nic nie zrobisz. Zadasz mu może te 25-50 obrażeń.

IS-2 nie ładuję się w kadłub, tylko w wieże.

Tygrys ma wizjer na górze, jeżeli jest się daleko to dół kadłuba.

T29- kadłub (ew. karabinek jak nie wchodzi)

Tiger (P) weak spoty (tego ma tak dużo, że mi się nie chce pisać)

signature.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...