Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyskok

ShaKes15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec mam 14 lat, 1 klasa gimnazjum, od kilku lat gram w siatke na pozycji rozgrywający, przedtem zbytnio wyskok sie nie liczyl, ale teraz bez tego nie ma miejsca w 1 skladzie, wyskakuje na mniej wiecej 20 cm ( masakra ), moglby mi ktos podac jakies cwiczenia, co mam robic zeby poprawic wyskok?

65994253024037513199.png
Opublikowano

Ja mam podobnie w koszu.

Narazie tylko i wylacznie funkcjonalny i rozciąganie.

Skipy i podskoki.

Nie rób nic na siłce bo NIE UROSNIESZ!

image.png 

Opublikowano

Masz 20 cm dosiężnego? To ile ty ważysz? 150 kg?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Aby mieć wyższy wyskok musisz pracować przede wszystkim nad nogami , osobiście ćwiczyłem lekko atletykę i trener by poprawić naszą
skoczność kazał nam do udręki robić „żabki” ( polega na kucnięciu i tak podskakiwaniu przez jakiś odcinek drogi ) Robiliśmy to w połączeniu z siłownią i wyścigami w podskokach (Skakanie ze złączonymi nogami). I Faktycznie przyniosło to efekty .Tak więc powodzenia :)

1382302052-U722126.jpg
Opublikowano

Musisz popracować nad mieśniami nóg i robić przysiad i potem od razu wyskok to Ci pomoże w zupełności + siłownia by sie przydala jakaś :P

1379148048-U870856.png

Opublikowano

Najlepiej to porozmawiaj z trenerem, niech Ci da jakieś ćwiczenia, które możesz robić w domu... Niedobrze jest robić coś po swojemu, poza tym w tak młodym wieku... ;) Trener na pewno Ci pomoże i przy okazji zobaczy, że masz ambicje ;)

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...