Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki mikrofon do nagrywania w cenie ok. 250zł?

Zimny4Ever

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, mam do Was pytanie, jaki kupić mikrofon w cenie około 250zł?

Mikrofon koniecznie na USB...

Miałem Behringera C1U, ale mi spadł i jest z nim ciiinko.

Myślałem nad Samsonem CO-1 USB, ale w tym problem że on kosztuje 350zł, więc musiał bym dorzucić stuffke.

Myślałem też nad powrotem do mojego Behringera, ale wpadłem na pomysł że może jest jakiś lepszy mikrofon w tym zakresie cenowym.

np.

http://www.youtube.com/watch?v=0rmYfHSYyLg

Audio test 5:00

mam ten statyw:

http://www.rockonpro.pl/adam-hall-maly-statyw-mikrofonowy-z-okragla-podstawa

I do tego kupię jakiś pop filter/killer (to i to wszystko jendo;d), a mam na oku ten:

http://allegro.pl/dap-audio-metalowy-pop-filtr-oslona-popfilter-i3132428831.html

To wszystko, 5 !

Opublikowano

behringer c1u - polecam , mój kuzyn go używa - jeżęli chcesz sprawdzić jak to wygląda wpisz na yt M. Czaja .

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Opublikowano

Zdecydowanie Behringer C1/2 U. Pamietaj aby nie brac pod USB tylko Jacka lepsza wydajnosc i czystszy dzwiek.

ProUser | Postmaker | Gold Member | Blue Member | exKidMod Metin2 | exModerator Metin2 | exVIP

Opublikowano

na jacka ? ;o są mikrofony na jacka? :D Myslalem ze tylko USB i xrl . W kazdym razie nie mam zadnego przedwzmaczniacza ani karty dzwiekowej. Sorry za ort. pisze z tel.

behringer c1u - polecam , mój kuzyn go używa - jeżęli chcesz sprawdzić jak to wygląda wpisz na yt M. Czaja .

Gdzies slyszalem, ze behringer twojego kuzyna i behringer ktorego ja mialem(C1U)to podróbka tego samsona, ktorego link dalem w temacie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie bierz Behringerów.

W tej cenie Sinn 7 mPod(w Polsce go raczej nie dostaniesz,poszukaj na ebayu) lub Samson Go Mic.Albo zbieraj kasę na C01U(sam mam zamiar go kupić) ;]

Edit: zaraz ci dodam film z kazdym mikrofonem jak to wyglada

Sinn 7 mPod

Samson Go Mic

Samson C01U

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

No to chyba pomyślę nad C01U, ale narazie kupiłem głośniki, bo mam laptopa, a "odsłuch" na laptopie jest kijowy.. Kupię głośniki, żebym zawsze mógł muzy posłuchać na nich dosyć głośno ;p Głośniki: Logitech Z523.

Edit

Do tych głośników dodam, że są one też po to, żeby robić beaty w fl studio. Jestem początkującym producentem, narazie robie bity dla siebie i dla Majkena.

Jak coś możecie pisać w sprawie o beaty, nie oczekujcie miazgi, bo narazie jestem zajęty produkcją beatu dla Majkena. ;p ;p

Nie bierz Behringerów.

W tej cenie Sinn 7 mPod(w Polsce go raczej nie dostaniesz,poszukaj na ebayu) lub Samson Go Mic.Albo zbieraj kasę na C01U(sam mam zamiar go kupić) ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...