Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++ visual basic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie Visual Basic C++ może mi ktoś powiedzieć jak ukryć Panel ? w C# polecenie brzmiało Panel1.visible = false, chcę rozpocząć teraz przygodę z C++ może mnie ktoś oświecić?

Opublikowano

Jest jeden dobry kurs na youtubie, możesz też z książki(w pdf większość jest na chomiku ale ja osobiście szanuje twórów i mam dwie w

swojej szafię...lub kurs internetowy kilka jest takich :)...a jeśli chodzi o wybór środowiska to polecam microsft visual c++ bo prędzej czy później i tak na niego siepewnie przerzucisz więc po co kombinować... a jak nie to jeszcze darmowy

dobry masz code::blocks.

-Jestem habilitowanym profesorem,magistrem, który nie umie zawiązać sobie butów.

-A ja jestem technikiem który daje ci prace.

Opublikowano

Hmm poszukam a mógł by mnie ktoś oświecić wpisem jak to wygląda? Znalazłem coś ale niech ktoś mi to przejrzy:

if(textBox1->Visible==false || textBox2->Visible==false  ||textBox3->Visible==false) 
{ 
//treść 
}

@EDIT
zrobiłem coś takiego ale wywala mi błąd:

private: System::Void button1_Click(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) 
			 {
				 if(Button1->Visible==false); 
			 }
Opublikowano

Hmm poszukam a mógł by mnie ktoś oświecić wpisem jak to wygląda? Znalazłem coś ale niech ktoś mi to przejrzy:

if(textBox1->Visible==false || textBox2->Visible==false  ||textBox3->Visible==false) 
{ 
//treść 
}

@EDIT

zrobiłem coś takiego ale wywala mi błąd:

private: System::Void button1_Click(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) 
			 {
				 if(Button1->Visible==false); 
			 }
if jest instrukcją warunkową, która ma takie samo przeznaczenie we wszystkich językach. Aby ukryć element dziedziczący z Control zmieniasz właściwość Visible na false. W C++/CLI wygląda to w ten sposób

nazwaElementu->Visible = false;
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może po za tematem...

Jednak gdy napiszesz coś w C++ powiedzmy w programie Dev C++ (którego osobiście polecam) możesz kod przenieś na Visual Basic (jednak nie będzie on poprawnie działał). Możesz także skompilować na inne rozszerzenie z Dev C++

Powiedzmy napisałeś program w Devie i roz. jest .cpp możesz przenieś to na okno windowsowe (bo to co piszemy w Visual Basic) głównie jest w oknach windowsowych

C++ ma taką bibliotekę jak :

include <windows.h>

Jeszcze mogę dodać, że przy pisaniu w Dev C++ jak weźmiesz od razu typ pisania w "windowsowych okienkach" to po otwarciu jakby "pustego projektu" będziesz miał rozpisany przykład, przykładowego okienka :D

Nie wiem czy coś z tego zrozumiałeś, lub czy to jest na temat :D ale zawsze coś... :)

pozdrawiam. KAMIKADZEKKS

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może po za tematem...

Jednak gdy napiszesz coś w C++ powiedzmy w programie Dev C++ (którego osobiście polecam) możesz kod przenieś na Visual Basic (jednak nie będzie on poprawnie działał). Możesz także skompilować na inne rozszerzenie z Dev C++

Powiedzmy napisałeś program w Devie i roz. jest .cpp możesz przenieś to na okno windowsowe (bo to co piszemy w Visual Basic) głównie jest w oknach windowsowych

C++ ma taką bibliotekę jak :

include <windows.h>

Jeszcze mogę dodać, że przy pisaniu w Dev C++ jak weźmiesz od razu typ pisania w "windowsowych okienkach" to po otwarciu jakby "pustego projektu" będziesz miał rozpisany przykład, przykładowego okienka :D

Nie wiem czy coś z tego zrozumiałeś, lub czy to jest na temat :D ale zawsze coś... :)

pozdrawiam. KAMIKADZEKKS

powodzenia ci życzę kompilowanie C++ w vb...

@btw.

każdy kompilator znany mi, C::B, vc++, dev trzyma się standardu eski, czyli powinien każdy kod działać.

w visual C++ jedynie trzeba dołączyć bibliotekę dla kompilatora "#include "stdafx.h""

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...