Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dokanałówki do 100 zł

lokuero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko miałem nuforce 600x ale po 3 miesiącach padła słuchawka i zwrócili mi kase za nie. Szukam słuchawek nastawionych na bass właściwie tylko i wylacznie. Mam na oku

Meelectronics m9, brainwavz alpha i soundmagic pl11 ew. p30 .

Macie jakieś swoje propozycje? Które z tych słuchawek będą najlepsze do moich wymagań?

Opublikowano

A może kupisz z firmy ''Maxell'' mam słuchawki właśnie z tej firmy. Takie z M&M's WORLD. Tam jest drogo dałam za nie 60zł, ale dźwięk, poezja.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

A może kupisz z firmy ''Maxell'' mam słuchawki właśnie z tej firmy. Takie z M&M's WORLD. Tam jest drogo dałam za nie 60zł, ale dźwięk, poezja.

Raczej odpada.

Ja mam Meelectronics m9 i polecam, tata ma sennheiser i są lepsze, ale w cenie 100zł moje m9 mi wystarczają :D

Zapomniałem spytać, jakiego odtwarzacza używasz i jak grają :) ?

Opublikowano

Imo aplha będą jak najbardziej ok (jedne z lepszych basowych doków do stówy). Walą trochę mocniej niż m9. Możesz jeszcze się ewentualnie zainteresować proalpha (troszkę ponad 100zł). Osobiście, jeśli o bas chodzi, jestem entuzjastką doków nuforce (700x lover) :P Produkty Nu są chyba nastawione na bassheadowych odbiorców.

#don't care

Opublikowano

Ja wyczuwam różnicę między alpha a m9, tak jak już napisałam. M9 mają więcej wysokich tonów. Różnica między aplha a proalpha również jest słyszalna. Pro zyskują na wytrzymałości i wykonaniu. Są również bardziej szczegółowe i mniej zalane basem - tu mam wątpliwości czy Tobie się to spodoba. Zależy jaki bas lubisz - czy rozpasany i wszechogarniający, czy trzymany w ryzach. Jeśli zależy Ci tylko na dudnieniu, to wystarczą alpha :)

+ dodatkowa kwestia: jeśli masz odtwarzacz o zimnej charakterystyce, to proalpha raczej odpadają

#don't care

Opublikowano

Właściwie moim odtwarzaczem będzie sgs2 + poweramp. Czy mówisz, że alpha spełniają moje wymagania tak ? Najbardziej basowe słuchawki w ten cenie?

Opublikowano

Wydaje mi się, że 600x, ale już ich nie brałam pod uwagę w moich rozważaniach, bo założyłam, że chcesz spróbować czegoś innego :P

#don't care

Opublikowano

Jeśli byłeś z nich zadowolony, to kupuj je znów :) Oczywiście.

Produkty Nu są chyba nastawione na bassheadowych odbiorców.

Tak jak mówiłam :P

#don't care

Opublikowano

600M mają mikrofon z guziczkami do sterowania odtwarzaniem i odbierania rozmów.

edit by już nie spamować :D bierz te bez mic, jeśli Ci niepotrzebny, bo żadnej innej róznicy nie ma

#don't care

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...