Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Pantheon vs Talon

zafiriusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka!

Co sądzicie o tych dwóch postaciach? Pytam, bo planuję kupić którąś z nich do ranked'ów. I tu pojawiają się moje pytania:

1) Która lepsza?

2) Która bardziej przydatna dla teamu?

3) Która lepiej spisuje się w TF?

4) Która jest bardziej "viable" przez: wszystkie fazy gry, late game

5) Która jest bardziej wielozadaniowa?

Trudność postaci do ogarnięcia mnie nie interesuje, jestem w stanie opanować każdego champa i mechanikę gry nim bez większych problemów.

Czekam na pomoc i porady :)

Opublikowano

1) Obaj są bardzo mocni, każdy kontruje nieco inne picki i trudno tak od razu ustalić kto lepszy.

2) Myslę że tutaj wygra Pantheon, mając dasha połączonego ze stunem może robić ganki na inne linie wspierając je.

3) W teamfightach lepiej spisuje się Talon, ma dużo łatwiejszą "wbitę" niż pantheon, a jego skille umożlwiają rzeź + ucieczkę.

4) Both, oby dwaj są jak najbardziej viable i ownią linię.

5) Chodzi tutaj o ilość Linii na ktore może iść? Pantheon mid / top / jungla w ostateczności. Talon mid / top.

I nastaw się na to, że pierwsze 20 ultów pantheonem będzie nie trafione.

Opublikowano

1.Talon

2.Talon ponieważ spowalnia wrogów ,ucisza i ma duży dmg

3.Talon i Panth ponieważ talon ma te swoje sztylety + ult i jak chce dogonic to daje uciszenie a panth skacze ultem i stunuje typa

4.Talon

6.Pantheon mozna isc nim na AD typowo solo albo OFFtanka i tu i tu sie dobrze sprawuje

Opublikowano

Mhmm... a słyszałem też opinie, że pantheon w late game znacząco słabnie (jako postać)... (Np. tak jak garen w late jest tak tankowy, że prawie nie do uje**nia ale za to dmg mu nieco maleje). Prawda to czy fałsz?

@ 2x up

wiem wiem, już jestem na to psychicznie nastawiony ^_^

a i kolejne pytanie:

Jak z mid'em u obu tych postaci? Panth jest kontrowany przez większość popularnych mider'ów? Czy może generalnie lepiej na nim sprawuje się Talon?

Arcymistrz
Opublikowano

1) Która lepsza? - Moim zdaniem Talon jest bardziej ofensywną postacią

2) Która bardziej przydatna dla teamu? - Tutaj Phanteon. Talon to assasyn, który wchodzi do TF, zabija 2/3 i wraca.

3) Która lepiej spisuje się w TF? - Talon ma więcej i mocniejsze obszarowych obrażeń, Phanteon jest bardziej mobilny i posiada stuna. Moim zdaniem Phanteon

4) Która jest bardziej "viable" przez: wszystkie fazy gry, late game - Phanteon i Talon są dobrzy w tych etapach, jednak moim zdaniem Talon spisuje się lepiej

5) Która jest bardziej wielozadaniowa? - Talon

Opublikowano

1) Która lepsza?
- Według mnie lepszy jest talon, głównie dla tego, że jest dużo bardziej przydatny dla teamu, a jego kombo potrafi odmienić losy każdego tf.

2) Która bardziej przydatna dla teamu?
Talon, ponieważ ma ulti, które zadaje obrażenia wszystkim do okoła, poza tym potrafi łatwo zdezorientować drużyne przeciwną dzięki uciszeniu i AoE ulti.

3) Która lepiej spisuje się w TF?
Talon, gdyż jak już mówiłem potrafi odwrócić uwage drużyny przeciwnej a zarazem zadawać potężne obrażenia

4) Która jest bardziej "viable" przez: wszystkie fazy gry, late game
Tutaj zdecydowanie wygrywa Pantheon, gdyż jest przeciętnie dobry przez wszystkie fazy gry, za to Talon w early praktycznie nie istnieje, w mid jest już całkiem dobry, ale dobiero w late ukazuje swój prawdziwy potencjał

5) Która jest bardziej wielozadaniowa?
Tutaj decyzja jest trudna, jeśli chodzi o linie to obie postacie radzą sobie na solo jak i na midzie, jednak sądze, że Talon na midzie jest lepszy głównie dlatego, że może szybko skrócić dystans i wykonać swe kombo a potem uciec niezauważony, co przydaje się bardzo przeciwko postaci ranged.

LogoNopasaran30.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...