Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] z serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam serwer 45 slotow na ownserwer na serwerze zawsze grało po 40 graczy, od pewnego czasu chycily niemilosierne lagi ;/ Bardzo prosze o pomoc

Moderator nadał już ostrzeżenie za tą zawartość.

Opublikowano

Też mam czasami takie lagi na moim serwerze, i też jest 45 slotowy, też na OWNSERVER. Spoglądam w zarządzanie i mam przykładowo 3900.06 MB / 3240 MB

I tak na prawde nie wiem dlaczego... Mam najpotrzebniejsze pluginy na serwer survival, zawsze jest full... Ten ram skacze z powodu graczy? Jest ich za dużo? Za dużo ludzi szuka nowych terenów i to się renderuje? Jaki może być powód? Po restarcie oczywiście wszystko działa kolejne 2 dni. Czasami miałem też tak na wcześniejszym serwerze na OWNSERVER, raczej nie była to wina ich maszyn bo to świetny hosting ale do rzeczy. Też był 45 slotowy i gdy go odpalałem nie chciał wstać i po minucie znów był wyłączony. Popatrzyłem w konsoli i okazało się że była to wina przestarzałego World Edita 1.4.7 na 1.5.1.

Może i tutaj jest taki problem z jakimś z pluginów, nie do nowej wersji. Teraz te wersje bukkita-developer, bo stablinych nie ma do tej pory o.O może są po prostu za nowe do starych pluginów. Popatrzył bym bardziej w ten deseń.

Opublikowano

ok dzięki zobacze z pluginami ;/

chyba wiem przez co takie lagi na poczadku mialem bukita 1.5 ale ostatnio serwer sie wylaczyl i nie dalo ie go wlaczyc to dalismy butita 1.5.1

Moderator nadał już ostrzeżenie za tą zawartość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...