Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Pierwsza Noc W Minecraft Jak przetrwać

oskargawl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy na forum i chcę napisać wam jak przetrwać pierwszy dzień w grze Minecraft.Krok Pierwszy. Znajdź jakieś drzewko naceluj na nie i zetnij je (Trzymaj LPM (Lewy Przycisk Myszy) i czekaj aż zniknie pieniek i weź to co wypadnie).Krok Drugi. Naciśnij I / E znajdź w twoim ekwipunku Pień Drewna (Przynajmniej potrzebujesz pięć sztuk tych pni drewna) naciśnij na te pieńki i przerzuć na ten mały kwadrat (Prawy górny róg twojego Ekwipunku) w którym tworzymy podstawowe rzeczy , weź deski które dostaniesz.Krok Trzeci. Gdy masz już deski stwórz Workbench (Skrzynie z Narzędziami) Zapełnij ten mały kwadrat deskami (gdzie przetworzyłeś/aś Drewno Na deski)Krok Czwarty. Znajdź mała górkę gdzie będziesz mógł zrobić schronienie , połóż obok tej górki twój Workbench . Zrób patyki (Musisz mieć deski (Zapełnij byle jakie miejsce tam by mieć dwie deski wzwyż).Krok Piąty. Zrób Kilof i Siekierę (Można zrobić Narzędzia od drewnianych po Diamentowe) Zapełnij na dole dwa kwadraty wzwyż i nad tym trzy kwadraty w bok (I - Deski O- Patyki) III (l - nic) lOl lOl-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Oraz Siekiera IIl IOl lOlKrok Szósty. Zbierz więcej drewna zostaw 10 sztuk na coś innegoKrok Siódmy. Kilofem wydrąż dziurę (2 wzwyż 3 wprzód 5 na boki)Krok Ósmy. Zrób Piecyk i Skrzynkę (Kamień - K l-nic D-Deski ) Piecyk KKK Skrzynka DDD KlK DlD KKK DDDKrok Dziewiąty. Przetop w Piecyku Drewno na Węgiel Drzewny (Daj na dole Deski a na górze Drewno)Krok Dziesiąty. Zrób Pochodnie (WD - Węgiel Drzewny l-nic I-Patyki lWDl lIl lllKrok Jedenasty. Połóż pochodnie i Gdzieś skrzynkę postaw. O to twoje nowe Schronienie na pierwszą noc

Od Lewej Do prawej - Lewa - Góra Środek - Środek Prawa - Dół (O to jak czyta się mój dziwny system pisania Craftingu :D)

Opublikowano

Kolejna nowa przygoda ... Nowy kolega cieszę się Witam Cie gorąco ... Co do tej nocy czytając co przypominają się mi czasy pierwsze dni minecrafta. Wtedy to nie wiedziałem jak się dom buduje .... Jednak powiem tak za mało emocjonalnie nie wczułem się w ten klimat ... Następnym razem postaraj się lepiej ...

Ocena:
Dostateczna

Zgadzasz się ze mną ?

Daj +

Opublikowano

Drogi użytkowniku Ezio_Auditore jest to pierwszy poradnik tego użytkownika czy nie możesz okazać choć trochę szacunku i zrozumienia ?

Zgadzasz się z tym ?

Daj+

Opublikowano

Zapraszam też do mojego poradnika w którym jest wszystko opisane. Pierwsze kilka nocy, z obrazkami craftowania :)

Czo, czo, czo się paczysz?!

Old acc: dawidek00 :>

Opublikowano

Znowu kolejny człowiek bez kultury. Drogi Subtelny czy ty jesteś złośliwy czy może chamski ? Obrażasz go nie widzisz, że to jego pierwszy poradnik on dopiero zaczyna ta przygodę tak jak my wszyscy parę lat może dni, miesięcy temu. Co to twojego pytania Drogi oskargwl-u możesz dodać zdjęcie kopiując je i wklejając bądź załączenia plików. Jeszcze raz powiem nie podoba Ci się, powstrzymaj się i zachowaj komentarz bo możesz zostać ukarany.

Zgadzasz się ze mną ?

Daj+

Opublikowano

Znowu kolejny człowiek bez kultury. Drogi Subtelny czy ty jesteś złośliwy czy może chamski ? Obrażasz go nie widzisz, że to jego pierwszy poradnik on dopiero zaczyna ta przygodę tak jak my wszyscy parę lat może dni, miesięcy temu. Co to twojego pytania Drogi oskargwl-u możesz dodać zdjęcie kopiując je i wklejając bądź załączenia plików. Jeszcze raz powiem nie podoba Ci się, powstrzymaj się i zachowaj komentarz bo możesz zostać ukarany.

Zgadzasz się ze mną ?

Daj+

To było do mnie czy do kogoś innego?? :D

Jeszcze dzisiaj czy tam już jutro napiszę drugi Poradnik :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...