Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] pluginy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań: :)

1.Szukam pluginu dzięki któremu ludzie grający na serwerze mogli by np. zbanować cheatera, pod nieobecność admina...

Czy VOTE ma taką możliwość? Czy są lepsze pluginy od tego?

2.Czy ClearLag i Nolag różnią się od siebie? Czy polegają NA TYM SAMYM?

3.Szukam pluginu, który będzie karał za drobne wykroczenia. np. spam, przeklinanie i takie tam...

I WŁAŚNIE - Szukam też czegoś co połączy to wszystko w jedno: BadWords, AntiAd, OPlock, SpamGuard, CapsLock

4.Jak wyłączyć deszcz na stałe? Używając podstawowych pluginów.

5.Szukam czegoś co da graczowi rangę/item/kase/itp. za granie na serwerze określonej ilości czasu.

Opublikowano

1. Takiego pluginu nie radzę wgrywać, np ktoś sie z kimś pokłóci i sie zbanują nawzajem. Mozesz wgrac plugin na raporty ;)

2. Mniej wiecej polegają na tym samym, lecz NoLagg usuwa zbędne przedmioty z ziemi. Nie wiem czy ClearLag ma taką opcje.

3. AntiCheat?

4. Użyj commandblocka, który ciagle uaktywnia komendę /weather sun

Na punkt 5 nie mam pomysłu ;/

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

1.Chodziło mi raczej o głosowanie demokratyczne :) np. aby zbanować potrzeba 70% głosów :D

3.Oj, chyba nie ma takiej opcji...

4. Z tego rodzi się pytanie: czy CommandBlock działa jak pluginów? - tzn laguje serwer jak każdy inny plugin? :)

Opublikowano

5. Możesz ustawić w essentials, żeby komendą robił takie coś, ale i w permissions musisz dodać tą komendę.

KONTAKT:
gg:33770533                                                                                Pomagam przy serwerach mc/ robię swoje.

Opublikowano

@ref

Nie padła jeszcze zadowalająca odpowiedź.... <_<

Pomóżcie. Wynagrodzę LAJKIEM! ;)

Jak otworzyć Nether np. na godzinę (codziennie)? Jak to jest na wielu serwerach...

Opublikowano

@ref

Trafiłem jeszcze na trzy nowe zapytania:

-Czy AutoSaveWorld jest potrzebny? Nie ma takiej opcji w Essentials lub innym pluginie?

-Jak zrobić aby Nether był otwarty codziennie przez godzinę?

-Czy plugin EssentialSpawn jest potrzebny?

Opublikowano

Plugin EssentialsSpawn jest konieczny, bowiem on ustala nam, gdzie znajduje się spawn, i możemy to zmieniać.

Jeżeli chodzi o Nether, to musiałby chyba być admin, który by go otwierał i zamykał, bo innej opcji nie widzę, bo przeszukałem forum Bukkita.

Funkcje z AutoSaveWorld są jeszcze w pluginie Backup. Ale na jedno wychodzi, więc nie opłaca się zmieniać.

Aha, leci raport za refersh co 24h

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

upss, wielkie SORRY za ref

Jeden mówi że EssentialsSpawn potrzebny, a drugi że nie :P I kogo mam słuchać?

A co do Netheru to na pewno nie sprawka Admina... Widziałem to już na kilku serwerach...

Wchodzisz, a kiedy kończy się czas (np. godzina) wyrzuca cię z powrotem na spawn.

Opublikowano

@ref

Trafiłem jeszcze na trzy nowe zapytania:

-Czy AutoSaveWorld jest potrzebny? Nie ma takiej opcji w Essentials lub innym pluginie?

-Jak zrobić aby Nether był otwarty codziennie przez godzinę?

-Czy plugin EssentialSpawn jest potrzebny?

AutoSaveWorld nie jest potrzebny.. Znajdź takie coś w Essentials (config.yml) :

backup:
  # Interval in minutes.
  interval: 30
  # Unless you add a valid backup command or script here, this feature will be useless.
  # Use 'save-all' to simply force regular world saving without backup.
  #command: 'rdiff-backup World1 backups/World1'

i to przerób na:

backup:
  interval: 30
  command: 'save-all'

Gdy to przemienisz twój serwer będzie się zapisywał co 30 minut.

- Hm.. nie wiem. Być może jest to plugin autorski.

- Do zrobienia spawnu EssentialsSpawn jest potrzebny, chyba że masz inny plugin odpowiadający za spawn.

Opublikowano

1. Jeśli już to zdecyduję się na Vote

3. Plugin łączący te wszystkie, lub kilka z nich: BadWords, AntiAd, OPlock, SpamGuard, CapsLock - bardzo by się przydał...

4. W Essentials widziałem opcję Weather - ale ona pewnie wyłącza deszcz na całym serwerze...

MV-C nie oferuje takiej opcji?

5. Na pewno widziałem kiedyś taki plugin (jak opisałem) - ale skoro nie można znaleźć to ten KIT wystarczy :P

A można dać coś zamiast przedmiotów? np. komendę? :P

- EssentialsSpawn - a można ustawić tym pluginem spawn, a potem go usunąć (plugin)?

Opublikowano

1. Jeśli już to zdecyduję się na Vote

3. Plugin łączący te wszystkie, lub kilka z nich: BadWords, AntiAd, OPlock, SpamGuard, CapsLock - bardzo by się przydał...

4. W Essentials widziałem opcję Weather - ale ona pewnie wyłącza deszcz na całym serwerze...

MV-C nie oferuje takiej opcji?

5. Na pewno widziałem kiedyś taki plugin (jak opisałem) - ale skoro nie można znaleźć to ten KIT wystarczy :P

A można dać coś zamiast przedmiotów? np. komendę? :P

- EssentialsSpawn - a można ustawić tym pluginem spawn, a potem go usunąć (plugin)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...