Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co mam zrobic by minecraft chozil mi plynnie ? Pomocy

dawidos224

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!!

Mam taki problem ze mam nawet dobry komputer dobra grafikę w komputerze lecz minecraft mi nie laguje . Mam 5 , 7 FPS a czasami nawet 2 FPS . Niewiem co mam zrobić by mieć około nawet te 20 FPS . Staralem się złożyć tak komputer by niemiec zawielkich kosztów i dobrze mi dzialal .Na dole będzie mój sprzet . Za pomoc Daje nagrody niespodzianki :)

Procesor : Intel® Pentium® 4 CPU 3.GHz

Ram : 2.00 GB

Typ systemu : 32-bitowy ssystem operacyjny

Wersja systemu : Windows 7 Ultimate

Service Pack : Service Pack 1

Proszę administracje by nie usuwała tego co napisalem

Opublikowano

Ja mam gorszy komp i mi śmiga 200 fps ;) . Ustaw wszystkie ustawienia na najsłabsze i powinno działać bez problemu .

Technik serverów ;) 

Opublikowano

Optifine, defragmentacja dysku, przeskanowanie komputera antywirusem, czyszczenie komputera z kurzu, ccleaner, gboost.

To może ci pomóc :]

txyr.png

Opublikowano

Jaką masz grafe? Może w jej ustawieniach uda się coś wykrzesić (mi dało to 5fps)

6893.jpg36066.png

31556.png35089.jpg

12062.gif29305.jpg

16843.gif24449.jpg

34713.png35205.jpg

Sprzęt:

Komp:

AMD athlon x64 X2 dual core processor tk-55 (1.8ghz x 2)

RAM 2 x 1gb

Ati radeon Xpress 1200 (800mb)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

35424.jpg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Optifine i to co mówili przedmówcy + ode mnie - Czyszczenie rejestru (Wise Registry Cleaner) i ustawienie wysokiego priorytetu procesu (ctrl+shit+esc -> Szukasz "javaw" -> PPM -> ustaw priorytet -> Wysoki)

708121422388637873334.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Graj bez modyfikacji , zainstaluj optifine , przeczyść komputer jak masz zawalony . Nie wiem co jeszcze mogło by ci pomóc .

Tu masz opis instalacji itp do najnowszej wersji MC

Powodzenia :D:D:D

(film nie jest mój , ma on na zasadzie pomóc tobie w instalacji i pobraniu Moda optifine , wszelkie problemy po wejściu na tę stronę nie są spowodowane z mojej winy )

• 1 rok później...
Opublikowano

Klikasz prawym przyciskiem myszy na ikonę minecraft'a i tam powinieneś mieć coś takiego: Uruchom z procesorem graficznym -> Procesor NVIDIA o dużej wydajności.

U mnie zadziałało.

2 GB ramu wystarcza aby grać w Minecraft'a (Ja osobiście grałem w minecraft'a z 512 mb ram). Polecam zainstalować modyfikację OptiFine ustawić opcję na najniższe i spróbować grać.

W minecraftcie wiadomo pamięć ram też się liczy ale procesor jest ważniejszy!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...