Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co lepsze ?

AntyVirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam dylemat. Zstanawiam się co by tu kupić (pieniędzy teraz nie mam).

A mianowicie do 3 tysięcy zł.

• Poczekać na PS4
  • Kupić Komputer
  • Kupić motorower ( np: zadbany simson s51)

Komputer:

Komputer do gier za 2000 zł, monitor za 600 zł i to co trzeba, ps3 albo ps4 (gdyby wyszła na wakacjach)

bądź motorower w/w.

Bardzo chciałbym kompa dlatego, że obecny jest bardzo stary i w nic nie gram, a chciałbym pograć w:

-- Combat Arms

-- Metin2

-- LoL

-- Wot

-- BF3

-- FC3

-- GTA5

-- itp,

Na moim obecnym komputerze mogę pograć tylko w metin2, sampa i cod1. W 2009r. grałem w Combata ale miał wtedy mniejsze wymagania. Wkurza mnie to jak przyjdę do szkoły to koledzy tylko o grach, pytają się mnie kiedy kupie kompa itp.

Motorower:

Motorower chciałem też mieć, jeździłem u kumpla simsonem i bardzo mi się spodobało, ale w zimie nie będę jeździł, a jak widzimy przedłuża się ona coraz bardziej. Zadbany simson się tak nie psuje. Ale jak kupię simsona to też bym chciał sobie z kumplami pograć w gry ale jak ? W lecie bym chciał sobie jeździć itp.

PS3/4:

Ps3 chciałem kupić na początku, kiedy jeszcze nie myślałem o kompie. Ale jak kumpel sobie kupił kompa, i zaczął grać w gry to mnie też korci by z nim sobie spędzić czas w wirtualu :D.

Z kolei, jak kupię ps3/4 to nie będę grał z kumplami bo oni nie mają konsol.

Proszę o pomoc w wyborze, bo sam się nie zdecyduje.

PS: Wkurza mnie to, że koledzy w sql gadają o np: combacie lub lolu a ja siędzę sam i nic się nie odzywam. Jak będę miał pieniądze to kupię, to co mi pomożecie wybrać. Może do wakacji coś się skombinuje :D

Oczywiście za pomoc like będą.

Prosiłbym również uzasadniać swoje wypowiedzi.

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

Zdecydowanie komputer , napewno ci się przyda , wkońcu nie jest tylko do grania , co do konsol , to czyste zuo :D a gry będą dużo kosztować , motorower , w sumie ok ale myślę że w 2 kolejnośći , aby się nie okazało że to słomiany zapał

Opublikowano

Czekam na dalsze odpowiedzi. Lajkuje tylko uzasadnione !!!!!!!!! W Rzeczywistości na kompie chciałbym robić filmiki z gier, na moim już w 40% ogarnąłem opcje w sony vegas, do tego chciałbym grać. Czekamy na dalsze :)

Strasznie mnie korci do CA EU i WOTA !!!, FC3 też bym chciał przejść!.

@UP: Masz 1 like :) za rozwiniętą wypowiedź.

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

Lepiej wybierz komputer.Będziesz mógł grać w dobre gry.A drugim miejscu wybrał bym motorower ;)

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Kup komputer. Gdybyś kupił motorower to przecież trzeba do niego dokładać pieniądze(utrzymanie + paliwo) i dodatkowo jeszcze ta zima. Z drugiej strony jeżeli kupisz konsole to nie będziesz mógł grać z kumplami w co tam chcesz bo oni ich nie mają. Komputer to najlepszy wybór przyda Ci się nie tylko do gier. Zawsze można składać pieniądze od nowa na coś innego. To twój wybór. Jednak komputer to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie.

1034096467ed366140e8bdc6e9588fb7-d9cvf33

Admin Cienia
Opublikowano

Z rzeczy które wymieniłeś najlepiej wybrać komputer. Jest dużo bardziej wszechstronny od konsoli, natomiast motorower to sezonowa “zabawka“ jeśli nie planujesz zimą skrecenia karku na lodzie ;)

1294477714-U1.png

Opublikowano

Ja polecam Ci komputer (składak).Oczywiście "składak" ma być z dobrym sprzętem ;)

Co do nagrywania to do filmików daj coś od siebie i po prostu staraj się (widzowie muszą widzieć, że lubisz to robić). :D

Opublikowano

To co bardziej potrzebujesz. z opisu widać, że chciałbys spędzić czas z kolegami w wirtualnym życiu. Bierz kompa :). Na następne wakacje uzbierasz i kupisz sobie Junaka albo Simsonka :)

skpUo.png

Opublikowano

Zakup komputer. Na pewno bardziej korzystne niż ps 3 etc. Na komputerze , nie musisz także grać, możesz robić wiele, wiele więcej rzeczy, więc myślę, że ten wybór był by dobry.

362428acollectionofjust.jpg
##SWAGGY##

Pasjonat
Opublikowano

Ja bym brał kompa albo motor.

Jak widać nie możesz grać w gry typu Metin2, to serio musisz mieć złom, więc komp albo motor.

7ba4ef2746a62.png

Opublikowano

Kupowanie motorowerów to strata hajsu. Już lepiej pojeździć na rowerze bo do długodystansowego transportu to się nie nadaje.

Brałbym kompa. Starczy ci na parę lat, do pracy i gier :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jak dla mnie konsole to strata czasu i pieniędzy. Konsolki co chwila wychodzą nowe a gry na nie są cholernie drogie. Motorower hmmm może i fajne ale na krótką metę. W końcu i tak kupisz samochód:). Więc myślę że najlepszym wyborem jest komputer. Przyda się do pracy i do zabicia czasu. pcta można w każdej chwili przerobić a jeśli nie masz dużych wymagań co do gier to możesz go używać bez żadnego ulepszania nawet 5 latek.

Opublikowano

Zdecydowanie motorower, nawet nie wiesz ile frajdy sprawia jeżdżenie na moto :) Tylko jak masz zamiar kupować padniętego simka to wybrałbym kompa.. Jak dla mnie motorower to tylko simek po przeróbkach, lub cos z silnikiem am6 i derbi.

Opublikowano

Najpierw kup sobie dobry sprzęt (komp) potem możesz inne rzeczy kupować :P

PS3 też jest fajne itd ale jest wiele pozytywnych i negatywnych chociaż najbardziej negatywna to, że gry trzeba kupować a z tych gier możesz masakrycznie dużo kasy stracić a na kompie możesz pobierać itd (ps. nie mowie ze tylko komp do gier)

Motorower na 2 kolejności :)

Ja tam mam PS3 nie narzekam, czasem gram z rodziną itd - ale to zależy od gustu

Pisz pw w celu kontaktu ze mną

Opublikowano

Poco mu komputer? Żeby maniaczyć dzień i noc? Kup sobie jakiś motor. Zawsze coś lepszego niż komp.

Dzisiejsza moda, to właśnie maniaczenie na kompie.. :) A potem nie ma z kim jeździć bo każdy ma wymówke, "że mu się nie chce" a tak naprawde napierdziela w gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...