Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] AP-mid

Asizo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Swoja przygode z lolem rozpoczelam kilka miesiecy temu i juz od samego poczatku do gustu przypadly mi postaci stworzone na mida. Zastanawiam sie nad poszerzeniem swojej kolekcji o kolejnego championa. Moimi ulubionymi midderami sa do tej pory Lux, Orianna i Cassio (wiec postacie hmm "w tym stylu" powinny przypasc mi do gustu.)

Poszukuje postaci, ktora bedzie miala w miare dobry escape system, dobrze zeby miala stuna i nie znudzila mi sie po 2 tyfodniach.

Postacie ktore jzu mam: Lux, Orianna, Cassiopeia, Akali, Annie, Morgana, Karma, Karthus, Katarina, Kayle, Nidalee, Teemo.

Postacie, ktore nie wchodza w gre: Brand, Diana, Viktor

Zastanawiam sie glownie nad: Syndra i Zyra. Obie rzadko spotykane, niezly dmg.

Co myslicie? Moze macie inne opinie? Albo polecacie kogos innego? :D Prosze o + i -.

Dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano

Syndra jest dobra ale jak ją ogarniesz, co może troche potrwać + ma tego stuna ale wg mnie ciężko nim trafić wroga. Zyra niby jest dobra, cc'ki są, brana na mida i supporta ale więcej Ci nie powiem bo nie grałem. Polecam za to Elise, może iść na mida/jungle/topa ma 7 skilli, stuna, doskok i inne bajery. Łatwa też nie jest bo trzeba ogarnąć kiedy się zmienić w pająka i jak wyprowadzać combo ale uwierz że jak ją ogarniesz to kosa ;>

Opublikowano

Dziekuje za odpowiedz, jednak chyba zdecyduje sie na Elise innym razem. Czesto ja spotykam a lubie te rzadziej powtarzajace sie postaci. Gralam nia na koncie przyjaciolki i jakos mnie nie zachwycila, choc moze to tylko pierwsze wrazenie? :) Czekam na inne propozycje.

Arcymistrz
Opublikowano

Elise jest naprawdę wartą uwagi postacią. Jednak jeśli nie chcesz, to nie będę Ciebie zmuszał :)

Zyra jest dobrą postacią, wymagającą wprawy jak to ze skillami itp.

+ Duży stun

- papierek

+ sadzonki jako wardy lub kwiaty zadające duże obrażenia

+ ultimate niszczący wrogie TF. Przy nałożeniu bije obrażenia i jeszcze podrzuca = op

+ duże obrażenia

+ bardzo dużo ciekawych, dających przewagę kombinacji umiejętności

+ dobry pasyw

- łatwo uniknąć pasyw :D

Opublikowano

Za +/- 2 tygodnie wychodzi Lissandra, która w sam raz nadaje się na mid'a.

- Stun

- Slowy w umiejętnościach

- Przemieszczenie się do wroga z E

- Mało pobiera many

Opublikowano

Kassadin :

- escape z ulti ( co 6 sec. )

- slow z E ( aoe )

- uciszenie z Q ( spory dmg )

- zwiększone ad z W

- passywka z W ( każdy atak przywraca mane , na wrogiego championa mana x3 )

Sashinn_eune_5_5_logo.png

Opublikowano

Dziekuje za porady, zdecydowalam sie na Syndre i jak do tej pory jestem z niej zadowolona. martwi mnie jedynie jej escape system... ktorego praktycznie nie ma jeszli e jest na cd. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...