Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Kathus op jungler ?

Rafiki222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co mi powiecie na temat junglera kathusa ? widziałem owego z 2 razu w grze noi teraz ten filmik, czy nie jest on jednocześnie dobry i słabym junglerem ? Dobrym ze względu na slowa, aoe skille, ulti, i spamowanie Q, słabym bo na start ma 400 hp i chyba trudno nim co kolwiek ubić w jungli bez hard pulla?

jakie są wasze opinie.... http://www.youtube.com/watch?v=PaZpbK4_FiE

Opublikowano

Samo zrobienie blue da radę, bo pomoże ci team, ale dalej tracisz b. dużo hp w junngle, chyba że runki pod armor byś brał.

W dodatku nie wiem, ja osobiście wolę jak w junngli jest jakiś tank, a nie ktoś z dmg, więc mi ten pomysł się niebardzo podoba, tym bardziej karthus bo to tylko 1 slow.

Opublikowano

Karthus to ap carry i może tylko grać na midzie, więc dajcie spokój, bo chcecie z niego zrobić pro lesniczego, ale to się nikomu nie uda, chyba tylko, żeby ztrollowac gre.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

haha apc na jungle ? no spoko gdzie takie coś widziałeś ? to jest naj papier w grze i na jungle powinien iść tank lub supp ostatecznie buster

Opublikowano

Co z tego ze jungle zrobi bardzo szybko jak ganki ma gorsze od soraki? Jedynie może kille podpierdolić z ulta i to wszystko

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Ja tam grałem nim pod jungle dla trollu (oczywiście grałem normalnie). Raz padłem na mobkach ;__;

Ale na 6lv to ma zaiste dobre ganki. Może zgankować KAŻDĄ linie na raz :D

Generalnie ma trochę trudno, ale jak będzie mid/late gdzie jungle nie jest aż tak ważna zaczyna coś robić.

Ma dobry slow do gankowania. Jeżeli widzi, że ktoś ma mało HP (oczywiście on na 6lv) używa ulta i KillSecured :D.

Jeżeli chcesz się pobawić to polecam.

1994993994.png
Opublikowano

Samo zrobienie blue da radę, bo pomoże ci team, ale dalej tracisz b. dużo hp w junngle, chyba że runki pod armor byś brał.

W dodatku nie wiem, ja osobiście wolę jak w junngli jest jakiś tank, a nie ktoś z dmg, więc mi ten pomysł się niebardzo podoba, tym bardziej karthus bo to tylko 1 slow.

W jungli każdym się startuje z armorem.

Karthus to ap carry i może tylko grać na midzie, więc dajcie spokój, bo chcecie z niego zrobić pro lesniczego, ale to się nikomu nie uda, chyba tylko, żeby ztrollowac gre.

Karthus to ap offtank, deal with it.

haha apc na jungle ? no spoko gdzie takie coś widziałeś ? to jest naj papier w grze i na jungle powinien iść tank lub supp ostatecznie buster

A chociażby diana? Karthus w jungli miałby racje bytu gdyby nie był aż tak item depent.

Co z tego ze jungle zrobi bardzo szybko jak ganki ma gorsze od soraki? Jedynie może kille podpierdolić z ulta i to wszystko

Ganki nie są takie złe, wall nawet na 1 lvl ma dosyć duży slow bo aż 40%, dodatkowo karthus te wnosi jakiśtam dmg na ganku.

Ja tam grałem nim pod jungle dla trollu (oczywiście grałem normalnie). Raz padłem na mobkach ;__;

Ale na 6lv to ma zaiste dobre ganki. Może zgankować KAŻDĄ linie na raz :D

Generalnie ma trochę trudno, ale jak będzie mid/late gdzie jungle nie jest aż tak ważna zaczyna coś robić.

Ma dobry slow do gankowania. Jeżeli widzi, że ktoś ma mało HP (oczywiście on na 6lv) używa ulta i KillSecured :D.

Jeżeli chcesz się pobawić to polecam.

Użycie ulta =/= gank.

Karthus nigdzie sie nadaje, nawet na mida.

Jedne z najlepszych late w grze, cool story bro.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Karthus w jungli to jedynie ją zrobi, w gankach nie ma szans bo 0 dashów o tylko jeden slow którym trafić dosyć trudno. Kart to papier a w dodatku w pełni zależny od many, więc skuteczny invade na blue w early to w late bez szans.

Opublikowano

z większościa z was bym się nie zgodził, że taki zły z niego jungler....

śmiać mi się chce jak widzę komentarze, że karthus jest słabszy od soraki, czy że na żadną linie sie nie nadaje... skoro nie umiecie nim grać i nie ogarniacie mechaniki tej postaci to po co w ogóle piszesz o niej skoro jej nie znasz... ja ogólnie mało grałem karthem, ale wiem na czym polega jego zadanie.... otóż np: w late ma wbić się w TF'a zaraz za tankiem, ma paść i na swoim passivie zabijać ludzi,

co do jungli nim, to wg mnie też nie będzie zła, faktycznie jest papierowy, lecz co do ganków to nie jest taki słaby, kathus zawsze stawia slowa równolegle do siebie, jeżeli wchodzisz na bot z rzeki, a enemy uciekają przez krzaki pod swoją wieżę to muszą przejść przez całą długość tego słowa, ty w tym czasie włączasz bodajże E i spamujesz kulkami.... wg mnie po takim czymś kill murowany... do tego jego ulti, nawet jeżeli enemy uda się uciec z tego ganka, można go zabić spokojnie ulta...

Opublikowano

Do kogoś wyżej- to że Karthus nie ma żadnego dasha nie robi z niego słabego junglera, owszem może nie dorówna takiemu Amumu czy Vi, ale można spróbować. Olaf i Nasus też nie mają doskoku a są świetnymi junglerami, Shyvana ? Nie ma żadnego CC poza ulti, a Skarner bez ultimate nic nie zrobi, pobobnie jak Warwick.

@top Karthus może być dobrym junglerem robionym pod AP/tanka, slowa ma strasznie dobrego i do tego jeszcze AOE, dmg z Q jest mocny w pojedyncze miniony w jungli, bez blue nie powinien nawet dotykać E które jest manożerne :)

Opublikowano

Ciężko były by ogarnąć jungle poczciwym Khartem, ponieważ jest wolny i papierowy :(
Ale można spróbować, bo niekonwencjonalne picki są pewnego rodzaju przewagą (zaskoczeniem).
Raz trafił mi się taki enemy team:
1. Fizz top

2. Zac mid

3. Taric jungle

4. Xin support

5. Kennen adc

Wygrali w 18 minucie, bo ciężko było ich skontrować :P

//Reklama OFF.

Opublikowano

slaby

wychodzi z jungli bez hp praktycznie

no slow moze niezly ,ale bez blue nic nie zrobi ,a u niego blue dto podstawa ,a 2 blue trzeba oddac

nie bo ciezko ma jungle

­

Opublikowano

nie no wasz poziom to doslownie nordic&east masters karthusem mozna is jako top jungle mid support tak samo innymi postaciami gdzie masz powiedziane ze to tylko mid

Opublikowano

@up

support?

karthus ma byc sfarmiona swinia zeby sie wbijac w tfy I bic tons of damage

@top

jungle to swietny pick, szybko robi jungle dzieki Q z duzym single target dmg I E podczas ktorego moze autoattackowac I robic Q, a ganki to cudowne, jedyny minus to mala predkosc startowa, ale dluuuugim slowem nadrabia

Opublikowano

z większościa z was bym się nie zgodził, że taki zły z niego jungler....

śmiać mi się chce jak widzę komentarze, że karthus jest słabszy od soraki, czy że na żadną linie sie nie nadaje... skoro nie umiecie nim grać i nie ogarniacie mechaniki tej postaci to po co w ogóle piszesz o niej skoro jej nie znasz... ja ogólnie mało grałem karthem, ale wiem na czym polega jego zadanie.... otóż np: w late ma wbić się w TF'a zaraz za tankiem, ma paść i na swoim passivie zabijać ludzi,

co do jungli nim, to wg mnie też nie będzie zła, faktycznie jest papierowy, lecz co do ganków to nie jest taki słaby, kathus zawsze stawia slowa równolegle do siebie, jeżeli wchodzisz na bot z rzeki, a enemy uciekają przez krzaki pod swoją wieżę to muszą przejść przez całą długość tego słowa, ty w tym czasie włączasz bodajże E i spamujesz kulkami.... wg mnie po takim czymś kill murowany... do tego jego ulti, nawet jeżeli enemy uda się uciec z tego ganka, można go zabić spokojnie ulta...

chwila chwila... czy ja dobrze przeczytałem? wytykasz ludziom brak znajomości mechaniki karthusa a sam piszesz bzdury... i to 2 razy

1. wbić w TF i paść... godne pożałowania. zaraz po zabiciu karthusa ucieka się z zasięgu jego skilli no chyba, że gra się w bronze.

2. o ile się nie mylę wall of pain stoi 5 sekund. Slow też tyle trwa ale jest nakładany tylko raz więc nie ma znaczenia czy ktoś idzie wzdłuż tej ściany czy tylko przez nią przechodzi. To i tak nie ma znaczenia. nikt nie idzie wzdłuż wall of pain.

Co do tematu. Gdyby nagle na streamach pojawił się jungle karthus to wszyscy zaczęli by nim grać i nazywać op shit.. także lepiej grać tym czym umie się najlepiej a nie wymyślać nowe mety.

Opublikowano

Jak dla mnie bardzo podatny na counterjungle i counter ganki :] Jeśli się gra jakimś agresywnym bruiserem to nic tylko wardować jungle kartusowi.

Opublikowano

Tylko jest pewien minus. Jeśli wam zrobią skuteczny invade to juz możesz sobie poczekać na następnego blue, bo zobacz proste działanie:
Karthus - mana = Shit

//Reklama OFF.

Opublikowano

Karthus do jungli się nie nadaje, potrzebuje prawdopodobnie najwięcej many w tej grze a blue trzeba oddawać midowi, jest wolny oraz ma tylko slowa więc tak jak już wspomniałem, nie nadaje się do jungli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...