Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Jak dobrze pracować w grupie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jak do tej pory pisałem sobie wszystko sam. No i w końcu chciałbym zacząć robić coś z znajomymi powiedzmy grupa 3 osobowa. I teraz pytanie jak to wszystko robić?
Na pewno dobrze będzie pisać to OOP (co w ogóle powinno się robić). ale co jeszcze? Jak to wszystko robić. :)
Pozdrawiam Nygol.

hcq0.png

Opublikowano

I jak to piszemy ogólnie tak we 2 na raz ;) ?? Pytam żeby nie było jakieś lipy albo coś ;)

@Edit
Ogólnie jak ten Apache działa ?

hcq0.png

Opublikowano

No dobra Foxbond ale słuchaj powiedzmy hmm... Chcemy obydwoje się skryptem zajmować. I teraz rodzi się pytanie jak to robić sprawnie skoro mamy Klasę Postaci która pobiera statystyki... to skąd on ma to wziąć. Czy pracować na jakimś darmowym hostingu ??

PS. Wiem co to Apache mam Xampp ;-)

hcq0.png

Opublikowano

No dobra Foxbond ale słuchaj powiedzmy hmm... Chcemy obydwoje się skryptem zajmować. I teraz rodzi się pytanie jak to robić sprawnie skoro mamy Klasę Postaci która pobiera statystyki... to skąd on ma to wziąć. Czy pracować na jakimś darmowym hostingu ??

PS. Wiem co to Apache mam Xampp ;-)

Jeśli hosting jest dobry i na razie wam wystarcza, to możecie brac darmowy nawet. Polecam od siebie 000webhost.com. Ja proponuję wyznaczyć, co robisz ty i co robi kolega. Na przykład ty się zajmujesz skryptem tworzenia postaci ( TO TYLKO PRZYKŁAD ) a on systemem wypraw jeśli to gra. Albo jakoś podobnie :D

Opublikowano

Dobra mniejsza z tym hostingiem;) Vertoi no Okej rozumiem on np wyprawy ale wtedy musi korzystać z klasy gracza aby wiedziec statystyki itp. Czy na początku lepiej umówić sie co za co odpowiada? I zapisywać na kartce wszystko ?

hcq0.png

Opublikowano

Zrób konto na BitBucket, żeby mieć wgląd na wszystkie modyfikacje kodu. W przypadku klasy gracz i pobierania statystyk, to ty zrób tę klasę, a potem on statystyki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...