Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Internet

Ed Dog

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

mam problem z internetem, a co dokładnie ? chodzi mi o to, że pobieranie danych wacha się u mnie od 14 do 16 mb/s natomiast wysyłanie oo to już gorzej bo czasami nie dochodzi nawet do 1 mb/s ( -.-" ). Jest co coraz bardziej uciążliwe zwłaszcza, że zaczynam wrzucać filmiki na YT . Firma nie wiem czy mogę to : Netia .

Więc pytam się wam : Co mogę zrobić z tym ? Pisać do nich, dzwonić ( pewnie będzie restartuj modem itp ) ? przeczytać umowę, może jest na niej napisane, że taki dokładnie internet mam mieć ? Gadałem z 3 znajomymi 2 z nich ma ten sam internet co ja w tej samej firmie i maja mniej więcej 8mb/s wysyłania i pobierania, natomiast 3 też masz 16 gdzie indziej to ma 10 mb/s pobierania i 6 mb/s wysyłania.

A więc co ? o.O

Pzdr EdDogMontage

Opublikowano

Najlepiej jak się z nimi skontaktujesz bo to trochę nie tak że powinieneś mieć więcej a masz mniej ;)

Ps.A jaki wziąłeś internet 7MB ?

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

to ci kity wciskają znajomi skoro ty masz transfery po 1 mb/s i jeszcze narzekasz, powiedz na co ?

nikt ci nie gwarantuje przepustowości łącza jakie masz i nikt nigdy nie jest w stanie zapewnić takiej prędkości na badziewnych modemach w sieciach dla biedaków. niestety takie realia i dopiero sieci powyżej 20 Mbps/s gwarantują dobre transfery

kup łącze komutowane to dopiero usłyszysz i zobaczysz transfery powyżej 1 mb/s jakimi chwalą się twoi znajomi którzy na pewno nawet połowy tego nie osiągają na swoich

naucz się liczyć jednostki najlepiej, operator oferuje łącze w MBP/S ( megabitach ) a ty mylisz z MB/S ( megabajt ) ! przelicznik jest 1:8

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Od mojego internetu fachowcy przyjechali, zmienili mi adres ip do konfiguracji routera i (tu cytuję) "Wszystko już będzie ok" Teraz mam to samo, czyli deklarowane 4mb/s a mam 0,60-1,80

9amUS1C.png
Opublikowano

przecież łącze 4 mbp/s to dokładnie 600 kb/s , więc czego chcesz , cudu by działało szybciej ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...