Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - zużycie procesora 50%+

Baku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, od paru dni mam problem z prockiem strasznie go zużywa bez żadnych programów ciągnie na niego ok 50-70% jak jest odpalony chrome to 100%...

Jak usunąć takie duże zużywanie kiedyś max na chrome ciągnęło 30%

Za pomoc lajki

Tu ss z procesów

46wmj4.jpg

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

chyba kpisz, przy załączonej grze wymagasz by nie był obciążony procesor i niskie zużycie ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

chyba kpisz, przy załączonej grze wymagasz by nie był obciążony procesor i niskie zużycie ?

Słucham ?

Jakiej grze ... nie ma włączonej żadnej gry o czym ty mówisz dałem ss bez uruchomionych programów (only SCRSHU)

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

a crossfire.exe to co ? pnkbstra.exe ? procesy działają cały czas w tle , to co widzisz to chwilowe zużycie zasobów i ledwo 10-15 % reszty zasobów używanych w systemie

zresztą jak widać paranoja ostatnio i każdy bierze sie za przeglądanie tego co nie powinno go obchodzić w systemie , zasoby systemu nie są dla użytkownika! zarzadza nimi system, sam sobie liczy INACZEJ zasoby

sam sobie bruździsz i problemy stwarzasz dosłownie z niczego

FF czy Chrome sa programami zasobożernymi od dłuższego czasu i tak na razie zostanie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

a crossfire.exe to co ? pnkbstra.exe ? procesy działają cały czas w tle , to co widzisz to chwilowe zużycie zasobów i ledwo 10-15 % reszty zasobów używanych w systemie

zresztą jak widać paranoja ostatnio i każdy bierze sie za przeglądanie tego co nie powinno go obchodzić w systemie , zasoby systemu nie są dla użytkownika! zarzadza nimi system, sam sobie liczy INACZEJ zasoby

sam sobie bruździsz i problemy stwarzasz dosłownie z niczego

FF czy Chrome sa programami zasobożernymi od dłuższego czasu i tak na razie zostanie

PB jak I CrossFire nie mogą zżerać te 50% ponieważ ich wartości łączne to niecałe 600 k

Zawsze mi się uruchamiają ze startem pc + nigdy nie maiłem zużycia 50% bez programów zawsze się to wahało w granicach 20-30% więc a przy chrome max 70% z paroma okienkami wiec nie staraj mi się wmówić ze przez te małe procesy mam zużycie max z 20% na 50% ...

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

no i widzisz, nawet nie wykazujesz się podstawowymi wiadomościami w działaniu programów

byle gówniany program o kilku kilobajtach zabierze więcej zasobów nie program zajmujący w pamięci dziesiątki razy więcej !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

no i widzisz, nawet nie wykazujesz się podstawowymi wiadomościami w działaniu programów

byle gówniany program o kilku kilobajtach zabierze więcej zasobów nie program zajmujący w pamięci dziesiątki razy więcej !

Wiem że masz dużo większą wiedzę ode mnie ale zrozum że zawsze miałem uruchomione te programy na starcie i jakoś nie było 50% tylko 30%

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

a co to ma do rzeczy !? działają programy, działa system ? tną ci się gry, wywala ci gry i powoduje problemy ? działa cokolwiek niewłaściwie pod systemem ?

nie widzę jakoś byś w ogóle zgłaszał jakikolwiek z tych problemów, jak napisałem większośc co ogląda i czyta co napisze program nie ma nawet pojęcia jak interpretować to co przedstawia menedżer zadań , a obciążenie systemu wcale nie ma wpływu na wydajność

problem masz tylko jeśli obciążenie wynosi cały czas 100% , każda inna wartość jest WŁAŚCIWA

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

a co to ma do rzeczy !? działają programy, działa system ? tną ci się gry, wywala ci gry i powoduje problemy ? działa cokolwiek niewłaściwie pod systemem ?

nie widzę jakoś byś w ogóle zgłaszał jakikolwiek z tych problemów, jak napisałem większośc co ogląda i czyta co napisze program nie ma nawet pojęcia jak interpretować to co przedstawia menedżer zadań , a obciążenie systemu wcale nie ma wpływu na wydajność

problem masz tylko jeśli obciążenie wynosi cały czas 100% , każda inna wartość jest WŁAŚCIWA

To powiedz mi czemu 3 dni temu mogłem odpalić na kompie spokojnie grę na wysokich ustawieniach z obciążeniem 60% a teraz nawet na b niskich ścina bo 100% procka jest.

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

to już nie mój problem, tylko użytkownika który poprawiając system za wszelka cenę ( programy itp pierdoły majce przyspieszać system i wł/wy usługi ) liczy na zwiększenie wydajności a robi dokładnie na odwrót powodując spadki wydajności

wyłączenie usług które wymaga system właśnie to powoduje, zamiast optymalizować raz, system musi za każdym razem jak startuje czy ładuje dll/program od nowa wszystko wczytywać

czysty system gdzie nic kompletnie się nie robi z usługami działa jak należy i tak samo nawet kiedy jest obciążony 30% , 60 czy 90%

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to już nie mój problem, tylko użytkownika który poprawiając system za wszelka cenę ( programy itp pierdoły majce przyspieszać system i wł/wy usługi ) liczy na zwiększenie wydajności a robi dokładnie na odwrót powodując spadki wydajności

wyłączenie usług które wymaga system właśnie to powoduje, zamiast optymalizować raz, system musi za każdym razem jak startuje czy ładuje dll/program od nowa wszystko wczytywać

czysty system gdzie nic kompletnie się nie robi z usługami działa jak należy i tak samo nawet kiedy jest obciążony 30% , 60 czy 90%

Sugerujesz mi że używałem programów do optymizacji systemu ?

1391961391-U712132.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...