Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zed vs Hecarim

Mati24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy mi na DMG a także mobilności na Lini wiem że obydwie postacie mają dobrą Jungle a także Ganki ale która jest waszym zdaniem silniejsza

Opublikowano

Zeda w jungli nie widze za bardzo, ale dobrze sprawdza się na solo topie

plusy:

- Energia, zamiast many

- Ciekawa mechanika

- Dobrze wykorzystane W, działa jak flash

- Mocne ulti

- Łatwa farma dzięki obszarowym skillą

- Fajny wygląd

minusy

- trudny do ogarnięcia

y526IOx.jpg

Opublikowano

Polecam Zed'a

+ ma energię
+ system escape
+ Q do harrasu
+ Q do farmy
+ mega dmg z ulta (adc na raz)
+ może stworzyć klona

Opublikowano

Do jungli to Hecarim, jeśli chcesz iść na linię to bierz Zeda.

Hecarim:

+szybko robi obozy

+efektywne ganki

+sustain

+aoe dmg

+mobilny

+cc

+mocny przez wszystkie fazy gry

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Hecarim z tego co widziałem, ma epicką jungle i gangi, jednak mogę Ci coś powiedzieć o Zedzie

W sumie mam go od wczoraj, a właściwie od dzidisja, wczoraj go tylko kupiłem i zagrałem dominion to wszystko. Zagrałem nim około 12 gier i tylko 3 przegrałem + 3 wycarrowałem. Bardzo mocny champion, mini dash z W, dasz z ulti, harras na linii, ciężko gangowalny. Sprawdza się dobrze na topie i na midzie, chociaż grałem nim na jungli i też bardzo fajnie się sprawował. Na początku trudno, bo po wiedźmach -> redzie -> wilkach -> blue kończysz z bardzo niskim poziomie HP, jednak później jest już lepiej, gangi bardzo fajne W E (slow) W Q i napierdzielasz aa + EQ. Mówili że jest dość trudny, jednak już po 2 grach ogarnąłem go na wystarczającym poziomie żeby nie feedować, po kolejnych byłem zabójcą, akali nawet do mnie nie podchodziła, bo wiedziała jak to się skończy nie mówiąc o reszcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...