Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Malutki Problem z TS3

Shaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odrazu uprzedzam że stawiam dopiero pierwsze kroki tak więc prosze o wyrozumiałość :)

Postawiłem własny serwer TeamSpeak , jest wszystko ładnie , skonfigurowane

Ale moi koledzy nie mogą się połączyć, a ni wejśc na kanał

Odblokowałem porty , wyłączyłem antywirusa

I w czym lezy problem ? :)

Opublikowano

Rozumiem że użytkownicy wcale nie mogą wejść na serwer. A podczas łączenia kolegą jaki wyskakuje Komunikat bądź Błąd podczas łączenia,? Może ustawiłeś limit użytkowników na serwer ? Póki co podaj komunikat błędu łączenia.

Opublikowano

Rozumiem że użytkownicy wcale nie mogą wejść na serwer. A podczas łączenia kolegą jaki wyskakuje Komunikat bądź Błąd podczas łączenia,? Może ustawiłeś limit użytkowników na serwer ? Póki co podaj komunikat błędu łączenia.

<22:18:16> Failed to connect to server

Limit wynosi 32 osoby a przyjaciół jest 2

Jeżeli jest to serwer na twoim komputerze, to niech spróbują przez Hamachi się połaczyc.

Wiem , gdzieś o tym czytałem , no ale inni nie mają takiego problemu co ja :(

Opublikowano

Jeżeli jest to serwer na komputerze to wymagane jest Hamachi inaczej nie wejdą.

To jak postawić serwer by hamachi nie było wymagane ?

Opublikowano

Jest taka opcja lecz ją bardzo ciężko zrobić bo trzeba w ustawieniach internetu się bawić , na YT był kiedyś taki poradnik.
Zauważyłem wyżej , że robisz ts3 dla 2 osób . To po czorta się bawić jak można iść na jakiś publiczny ts3 lub na prywatny , wystarczy wejść w listę serwerów ts3 i tam 32 slotowych pełno pustych stoi.

Opublikowano

Jest taka opcja lecz ją bardzo ciężko zrobić bo trzeba w ustawieniach internetu się bawić , na YT był kiedyś taki poradnik.

Zauważyłem wyżej , że robisz ts3 dla 2 osób . To po czorta się bawić jak można iść na jakiś publiczny ts3 lub na prywatny , wystarczy wejść w listę serwerów ts3 i tam 32 slotowych pełno pustych stoi.

Planuje na około 20-25 osób :3

Opublikowano

Jeżeli na 20-25 to jak pisałem wyżej najlepiej iść na publiczny to jeszcze nawet kanał VIP dostaniecie :)

Tak tylko zależy mi na własnym kanale

Mimo wszystko , chciałbym nawet się nauczyć stawiać serwery TS

Opublikowano

Jeżeli chcesz się nauczyć stawiać ts to kup sobie maszynę za 14zł w netdc i tam np. na linuxie sobie postaw.
Bo na kompie to jak pisałem , każdy musi mieć Hamachi i musi być w sieci u Ciebie , inaczej nic z tego nie będzie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...