Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Steam guard - co i jak?

Costa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Co to jest steam guard?

Steam guard to nowy system zabezpieczający nasze konta. Jeżeli jest ono włączone, każdy kto będzie się logował na Twoje konto steam z innego komputera, będzie musiał wejść na maila i wpisać otrzymany kod w odpowiednie okienko. Jeśli kod będzie poprawny, steam guard przeniesie nas dalej.

2. Nie przychodzi kod na maila. Co zrobić?

Po pierwsze, upewnij się, czy mail od supportu steam nie znajduje się w spamie. Jeśli nie - przejdź dalej.

Po drugie, sprawdź czy email, który podałeś jest zweryfikowany (jeśli wcześniej emaile normalnie przychodziły, to jest on zweryfikowany)

Po trzecie, dodaj email [email protected] do listy zaufanych maili i kontaktów.

Po czwarte, zrestartuj komputer - to powinno NA PEWNO pomóc.

3. Co zrobić, jeśli za każdym razem przy włączeniu komputera musimy obchodzić steam guarda?

- Uruchom ponownie steam

- Jeśli problem dalej występuje, zakończ działanie steam w procesach i zmień nazwę pliku clientregistry.blob (w głównym folderze steam) (na obojętnie jaką) i zrestartuj steam'a.

- Jeżeli problem dalej występuje, oznacza to, że jest to problem z plikami. Musisz przeinstalować steama. No tak, ale nie chcesz pewnie stracić gier, co nie? Wyłącz steama, wejdź w główny folder steama i usuń WSZYSTKIE pliki oprócz steam.exe i folderu steamapps. Teraz uruchom steam'a ponownie i powinno być w porządku.

To chyba na tyle. Mam nadzieję, że pomogłem :)

PORADNIK PISANY NA PODSTAWIE WŁASNYCH DOŚWIADCZEŃ I POMOCY TECHNICZNEJ STEAMA.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Przydatne ja jak kupiłem konto steam od kolesia który nie miał ochrony steam guard to zmieniłem hasło itpd a na 2 dzien gościu z 50 razy prubował wejść ale nie znał mojego emila i wszystko jest gites naprawdę przydatny poradnik dla początkujących

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...