Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam gry FPS z dobrym trybem SP

Kiceł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Nie będę się bardzo rozpisywał: niedawno kupiłem nowego lapka, ale mój internet niezbyt nadaje się do gry online z powodu wysokiego pingu. Z tego powodu szukam gry z dobrym trybem dla pojedynczego gracza (multi też, może kiedys zmienię dostawcę). Takiej, przy której można spędzić długie godziny. Moim ulubionym gatunkiem są FPS'y, najlepiej dość realistyczne. Mogą być też RPGi, ale jeżeli już - współczesne, z bronią palną. Wymagania nie są raczej problemem, większość gier na pewno pójdzie, ale na wszelki wypadek podam specyfikację:

Samsung Seria 3 NP350V5C-S06PL

Procesor Intel® Core™ i5 3210M (2,50 GHz, 3 MB, L3 Cache)

AMD Radeon™ HD 7670M 2GB

Pamięć systemowa 6 GB DDR3 przy 1 600 MHz

Ja osobiście oglądałem wiele gameplay'ów z BF3 i bardzo mi się spodobał, jednak wydaje mi się, że jest to gra nastawiona prawie wyłącznie na multi (poprawcie mnie jeśli się mylę). Lepiej pod względem singla wypadają chyba CODy, lecz są mniej realistyczne. Słyszałem natomiast, że dobrego singla ma BFBC2. Nieźle wygląda też najnowszy Ghost Recon. Piszcie swoje propozycje, widzicie chyba w jakich grach gustuję :)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Stalker (cała seria)

Metro 2033

Deus Ex: Bunt Ludzkości

F.E.A.R. (cała seria)

Brothers In Arms (cała seria)

Opublikowano

Ok, dzięki za szybką odp, poczekam jeszcze na inne propozycje.

A z BFów i CODów ktoryś byś polecił? (trochę zależy mi na grafice, po coś tego kompa kupiłem :D)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

BF3 mimo wszystko nie polecam, bo tą grę kupuje się głównie do trybu multi, single jest dobry, ale w porównaniu do multi jest taki sobie.

BF BC2 jak najbardziej polecam, single w tej grze bardzo mi się podobał.

Z CoD'ów polecam drugiego Black Opsa, który o dziwo nie jest aż tak "odgrzewanym kotletem" jak poprzednie części.

Opublikowano

Ok, poczekam jeszcze, niech się wypowiedzą jeszcze chociaż ze dwie osoby ;)

Zaznaczam, że zależy mi na grafie. W Minecrafta to ja sobie mogę na starym PC'cie pograć :P

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

To pobierz sobię jakiś wydupisty w kosmos texturepack i do tego paczkę np 60 modów.

Nawet na multi z kolegami byś mógł pograć.

Postal2 grafa niezbyt ale pewnie znasz tę gierkę^^

436951440626370320491.png

Opublikowano

Osobiście polecam FarCry3, Tomb Raider (2013), Euro Truck Simulator2, Skyrim, Mafia2, Hitman Absolution, Max Payne 3. Jeżeli coś jeszcze wpadnie do głowy edytuję post.

@Edit: BioShock Infinite, Dead Space (wszystkie), Crysis 3 i 17 maja 2013 roku premiera Metro: Last Light.

sZ6iNEq.jpg

Opublikowano

Wgl w złym dziale to umieściłeś, mogłeś to wrzucić do pogaduszek to byś miał w 5 min więcej odpowiedzi niż tu w 2 dni...

Możesz sobię jeszcze GTA pobrać (IV nwm czy nie będzie lagować) i mafie 2 też spoko.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ok, dzięki, ale jednak chyba zostanę przy FPSach i ewentualnie RPGach :D W Minecrafta grałem, ale mi się znudził :P

@UPUP

Hmmm, dobre propozycje :) Zapomniałem o FC3, a to chyba najbardziej oczywista propozycja z FPSów do singla :D

Grał ktoś może w MW3 i BO2? Jesli tak to co lepsze (i dłuższe w SP)?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Far Cry 3 jest najlepszą grą jeśli chodzi o singla i zarąbistą grafiką, nie ma lepszej pod tym względem, polecam Battlefield 4 który wyjdzie 22 pażdziernika bieżącego roku, oto pierwszy gameplay z tej gry:

Opublikowano

Z BF4 będzie ciężko z wymaganiami chyba. Gameplay widziałem, ale batek to przede wszystkim multi :>

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dzięki wielkie za odpowiedzi. Zdecyduję się chyba na Stalkera, Metro (nowe też o ile pójdzie), Bad Company 2, MW3 a potem może BO2, Far Cry 3 o ile znajdę kasę ;) Pomyślę też nad GR: Future Soldier, spodobały mi się gameplaye z niej i jest w moich klimatach, chociaż to TPP. Crysis powinien pójść, ale też muszę kasę skombinować :D

Na razie prosiłbym, żeby tematu nie zamykać, może komuś coś jeszcze wpadnie do głowy.

YGsMv3q.jpg
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Sprawdź Warframe ;) gra online lecz tam możesz grać solo tzn. Ty hostujesz np. 4 osoby i nie masz lagów od neta a inni mają mając internet 100mb/s ;P

ustawiasz sobie na prywatne bądź solo i napierdzielasz sam, gra zajmuje około 3GB fixy które daje Administracja ważą jakieś 7 do 25mb większe Update'y około 400mb

grafika jest moim zdaniem na wysokim poziomie mimo iż to darmowa gra, możesz grać na steam lub normalnie pobierając patchera ;)

polecam.

Faber est quisque suae fortunae

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...