Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie/Dyskusja] Co zrobic aby LoL działał z pendrive'a?

Camo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jw. Czesc, mam pytanie co musze zrobic, zeby League Of legends działało jak zgram z pendrive na komputer? Probowalem juz kilka razy poprostu z pendriva na komputer lecz wyskakiwal bład. Ktos wie co zrobic, zebym mogl z pendriva dac na komputer i normalnie grac? Z gory dziekuje. Za dobra odpowiedz 5 like'ow.

riven_league_of_legends_signature_2_by_c

Opublikowano

Na pendriva spakowalem Instalke i te pliki potrzebne do WinRara. Kiedy zrzucilem na drugi komputer wszystko okej. Odpalam instalke instaluje sie, wszystko ladnie, pieknie, ALE gdy odpalam Launchera wyskakuje taki oto blad:

C:\Riot Games\League of Legends\lol.launcher.exe

Nie mozna uruchomic aplikacji, poniewaz jej konfiguracja jest niewlasciwa. Problem ten moze rozwiazac ponowne zainstalowanie aplikacji.

Instalowalem juz 2 razy i nadal to samo. Wie ktos o co chodzi?

Opublikowano

Ja zrzucam zawsze z pendriva, kopiuje po prostu cały folder z grą i muszę tylko uzupełnić biblioteki dll...

Spróbuj jeszcze raz skopiować sam folder z LoL'em bez pakowania.

Opublikowano

Zapewne będzie brakowało biblioteki dx3dx9_39.dll, wtedy wystarczy, że pobierzesz ją i wrzucisz do C:\Windows\System32, a jeśli to nie pomożesz, będziesz musiał pobrać DirectX 9.

Opublikowano

Inną sprawą są też klucze rejestru... Ja mam na obu kompach w doku D3D i ogólnie praktycznie takie same systemy, ale po przeniesieniu z jednego na drugi jakoś nie miało ochoty współpracować, błąd jak @up..

Musisz takim RegShotem wyłapać klucze rejestru jakie dodaje instalator i je manualnie dodać.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Eh. Teraz zgralem calego Lola z innego komputera, nie instalke i znowu ten sam blad? Co musze zrobic aby to dzialalo? ;_; Nie ma zadnych bibliotek brakujacych

Zapewne będzie brakowało biblioteki dx3dx9_39.dll, wtedy wystarczy, że pobierzesz ją i wrzucisz do C:\Windows\System32, a jeśli to nie pomożesz, będziesz musiał pobrać DirectX 9.

Zainstalowalem dx3dx9_39.dll i DirectX 9 i nadal ten sam bląd

Opublikowano

REF, pomoze ktos? Jest mi to bardzo potrzebne, bo na moim super internecie nie chce pobierac tego 30 godzin.^^

Opublikowano

Możesz zawsze wrzucić na pendrive instalator + spakowane pliki - 8GB pendrive i wszystko masz. Ja tak noszę i nie narzekam :P

Robie tak i nadal jest blad.. Nie rozumiem tego

Opublikowano

Ściągnij configa z zainstalowanego już lola na kompie :D

Mozesz wytlumaczyc jak "sciagnac" configa? Wiem jestem glupi. ._.

Opublikowano

A może jak zrzucasz archiwum winrara na kompa to nie wypakowujesz tej instalki najpierw? Spróbój ją wypakować na jakiś dysk, i wtedy odpal.

Kiedyś coś tu będzie!!

CYvaxaC.png

Opublikowano

A może jak zrzucasz archiwum winrara na kompa to nie wypakowujesz tej instalki najpierw? Spróbój ją wypakować na jakiś dysk, i wtedy odpal.

Teraz kopiuje caly folder LoLa i to samo

Opublikowano

Ja , ciągle po formacie z pendrive mam LoL'a, nawet mój brat. Dlatego , zrzucasz z pendrive na komputer cały folder, po czym uruchamiasz przez "lol.lanucher". Możesz ewentualnie, stworzyć skrót na pulpicie.

Opublikowano

@topic

Spróbuj zainstalować .Net Framework 3.5, Adobe Air bądź Visual C++ 2010 Redistributable packpage (albo wszystkie)

http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=21
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555
http://get.adobe.com/air/

Skany chyba nie potrzebne, linki z oficjalnych stron microsoftu/adobe.

BARDZO DZIEKUJE! Nawet nie zauwazylem, ze na tym kompie nie ma Frameworka! DZIEKUJE JESZCZE RAZ! ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...