Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] latanie helikopterem

matiop12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gram już w tą grę troszkę, ale zawsze zabijałem normalnie z broni lub z pojazdów. Ostatnio zainteresowało mnie latanie helikopterami, ponieważ można dużo punktów nabić, Więc proszę o jakieś rady jak mam latać helikopterem, cokolwiek nawet najmniejsza rzecz jest mi w stanie pomoc.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ustaw sobie czulosc na 50%, sterowanie tylko klawiatura, wsad i strzalki rakiety pod spacja i numerycznym zerem. Mi tak sie najlepiej lata.

Opublikowano

cheero, sorki ja nie za bardzo kumaty jeżeli chodzi o sterowanie i określenia związane z ta grą więc proszę o dokładne podanie co i jak :D

jak sterowanie tylko klawa jak myszką się nachyla :D

o co chodzi z tym wsadem i dlaczego rakiety pod spacja i zerem jak na myszce jest praktycznie bo się steruje helikopterem.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

cheero, sorki ja nie za bardzo kumaty jeżeli chodzi o sterowanie i określenia związane z ta grą więc proszę o dokładne podanie co i jak :D

jak sterowanie tylko klawa jak myszką się nachyla :D

o co chodzi z tym wsadem i dlaczego rakiety pod spacja i zerem jak na myszce jest praktycznie bo się steruje helikopterem.

Ja mam zamiast myszki ustawione na strzalkach sterowanie, jest wygodniej. A rakiety na klawiaturze w tym przypadku to oczywistosc, nie da sie sterowac klawiatura i strzelac mysza jednoczesnie.
Opublikowano

Polecam ten filmik. :)

Jakbyś chciał 2 część mogę zrobić :)

Ja mam zamiast myszki ustawione na strzalkach sterowanie, jest wygodniej. A rakiety na klawiaturze w tym przypadku to oczywistosc, nie da sie sterowac klawiatura i strzelac mysza jednoczesnie.

lol a ja na filmiku co robię o.O Joystick... Da się jeszcze łatwiej

OndteAw.png
Opublikowano

lol a ja na filmiku co robię o.O Joystick... Da się jeszcze łatwiej

Zrób lepiej jak latac odrzutowcem xD Bo start i latanie to ogarniam ale nie ogarniam tej prędkości i ciężko jest mi kogoś trafić .

Żałuje że nie można zmienić nazwy .

Opublikowano

No to ja dam ci radę: rakiety przeciwpancerne są bardzo skuteczne przeciwko piechocie, więc gdy widzisz grupkę ludzi, poślij obie. Ładują się szybko, więc to nie problem.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ja jestem za tym co byś zrobił następne części, trochę latam ale nauki nigdy za wiele, podpatrzyłbym jak robią to inni.
Opublikowano

No najlepiej zacząć od ustawienia czułości myszki jak koledzy wyżej piszą, a co do techniki to trzeba się wyrobić i nie chaotycznie z tą myszą ^^, latać nisko i chować się za różnymi budynkami, górami aby uniknąć Igel na przykład, ale wiadomo latanie nisko ma swoje minusy bo jesteśmy narażeni na jednostki naziemne. Będąc wysoko w powietrzu pamiętaj aby heli nie był w tym samym położeniu wtedy jak wisisz w jednej pozycji jesteś łatwym celem. Pamiętaj o klikaniu X, bo jesteś namierzany przez rakiety i strzelany czasem przez inżynierów lub innych tak zwanym nadajnikiem co automatycznie naprowadza na ciebie pociski z RPG itd. No jak opanujesz latanie to czeka cie zmaganie ze samolotami i heli.
A jak się wyrobisz będziesz już przeskakiwał z F1 na F2 czyli sam opanujesz cały heli z dwóch kokpitów.

Dla mnie to jak wsiąść na rower z pilotowaniem samolotu lub heli przesiedziane godziny w BF2 robią swoje. ^^

Także chodzi tu o wyrobienie się, bo jak ja zaczynałem w tego BFP4F to za ch*ja nie mogłem opanować tego małego heli, bo jest dość czuły a teraz przychodzi mi to z łatwością. :P

;=)

Opublikowano

Najlepiej znajdz pusty serwer na omanie/dalianie/dragon valley i ćwicz. Możesz także załatwić sobie BFa 2 tam jest podobna fizyka latania heli i sobie tam latać. Nic tylko trening ;d

Opublikowano

Dzięki temu tematowi oraz paru innych na tym forum + filmiki w ciągu godzinki opanowałem latanie Odrzutowcem a trochę gorzej mi idzie z helikopterem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...