Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] 7950 do CrossfireX

xue9999

7950 do CF  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. 7950 do CF

• Gigabyte WF 3x
    • Sapphire Vapor-x
    • XFX
    • Asus DCII
    • Power Color
      0
    • MSI Twin Froz III
    • 7990 ^^ xD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Ankieta, proszę o szybkie odpowiedzi ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Opublikowano

sapphire z tego co podałeś a jest to dobra karta a zwłaszcza jak by to była wersja toxic ;P ale koszt ogromny

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Gigabyte shit, Sapphire i ASUS najlepsze z tych co podałeś, MSI i XFX też dobre

msi głośne xfx gorące ASUS gruby Sapphire się psuje a akurat do GB nic nie mam ; ))

A co z HIS?

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

Opublikowano

HIS to ma chujowe chłodzenie, ani tego nie podkręcisz za dobrze ani nic. Lepiej weź szafirka bo ma komorę parową i ma dobre możliwości oc; dobre chłodzenie.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

NIC.

CF, to najgorsze co możesz teraz zrobić.

AMD jest strasznie zacofane w technologii łączenia kart, NVIDIA jest zdecydowanie na lepszym poziomie.

Na CF co chwila są jakieś mikro przycinki i problemy z FPS'ami, a NVIDIA opanowała na tyle technologie łączenia kart, że mikro przycinki na SLI są znikome lub żadne.

Lepiej jak kupisz jedną mocną karte.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Moja mobo nie obsługuje SLI niestety. Asus to pieprzony leń, wiem. Mam budżet 2600 zł na GPU więc nie chcę go zmarnować. Na titana za mało a 7970 Matrix/680 Lightning za mało ; ). Co mogę zrobić żeby mieć wyższą wydajność i zapas mocy? Jaka konfiguracja będzie optymalna?

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

Opublikowano

Przecież dopiero miałeś Gigabyte 7970 GHz ;d Po co Ci w ogóle dwie GPU ? Nawet Crysisa 3 na maxie lajtem na 7970 ogarniesz, pewnie na lekko słabszej też

msi głośne xfx gorące ASUS gruby Sapphire się psuje a akurat do GB nic nie mam ; ))

Głośny gorący gruby i wadliwy to jest referent od AMD czy Vertex a nie MSI, XFX, ASUS, Safir czy GB. Od GB akurat najwięcej można się czepiać bo są do dupy jak na konkurencje

Ponoć jak robisz CF to tylko MSI Twin Frozr, najlepszy przepływ powietrza wtedy zapewniają

Opublikowano

Musiałem ciąć koszty. Kupiony GB na agito. Dzieki close.

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...