Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Da się włączyć cienie i trawę na karcie NVIDIA 9600 GT 1GB?

railroad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da się włączyć cienie i trawę przy założeniu że posiada się kartę graficzną NVIDIA 9600 GT 1GB DDR3? Proszę o wypowiedzi tych którzy mają tą kartę i napisanie czy da się na niej włączyć cienie i trawę.
Bo na mojej obecnej 8600 GT 256MB DDR3 za Chiny się nie da. Będę za niedługo wymieniał na 9600 GT głównie po to, żeby włączyć te cholerne cienie ;)

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Nie mam 8600, miałem 9600GT, teraz mam GT640, ale wiem jedno. Wszystko da się wyłączyć w Ustawieniach. I nie mów, że ci się nie włącza trawa jak odznaczysz "wyłącz trawę w trybie snajperskim" itp... Wszystko musi ci śmigać jak powinno. Ja na początku też miałem to skopane, ale pobawiłem się w ustawieniach, restart wot-a pare razy i odzyskałem cienie.

Opublikowano

@UP: ja w opcji trawy i cieni mam TYLKO OPCJĘ WYŁĄCZ. Nie moge dać innej, mam tylko tą. Pisałem do supportu, napisali że żeby włączyć cienie i trawę trzeba mieć powyżej 320 MB pamięci dedykowanej, a ja mam coś poniżej 250MB więc wiesz. Więc napisz ktos kto ma tą karte czy da się na niej włączyć cienie.
No to napisz co takiego zrobiłeś że odzyskałeś cienie. Bo ja od patcha 8.0 nie mam cieni, reinstalle itp robiłem już chyba 10 razy od tamtego czasu.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Co zrobiłem aby mieć cienie ? Nic :) Miałem tak, że pojawiały mi się po załadowaniu mapy na 0,5s i szybko znikały. Nic. Nie mialem żadnego cienia z gór, czołgów. Nie grzebałem na karcie, tylko w wot. Pozmieniałem rozdzielczości... właściwie wszystkie ustawienia. Dałem raz najwyższe, potem najniższe, bitwa, reset. Potem ustawiłem w miarę "neutralne" i odzyskałem cienie. Teraz mam supcio, wszystko śmiga. Może po 8.5 odzyskasz ?

Opublikowano

Ehh. nie zrozumiałeś mojego problemu i dajmy temu spokój ;) Proszę tylko o powiedzenie mi czy mając kartę 9600 GT 1GB DDR3 da się włączyć cienie i trawe - tyle.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

zadaj sobie pytanie, czy warto wydać kilkaset złotycj (zazwyczaj tylko kosztuje karta graficzna) , żeby włączyć jakieś cienie w jednej grze? ja np. mam słabą karte graficzną a na najnizszych ustawieniach bez żadnych cieni itp. mam zazwyczaj ponad 60 fps, przy włączonej karcie dzwiękowej, ale cóż jeśli aż tak cie to interesuje, Tak, da się ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...