Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade pc

hps

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Witajcie.

Potrzebuje Waszej pomocy przy odswiezeniu mojego pc-ta. Jakis czas temu interesowalem sie troche sprzetem ale teraz jestem nie na bierzaco ;)

Nie wiem co jest oplacalne a co nie. Mysle nad zmiana proca,plyty i ramu. Za jakis czas grafy.

Mam :

q6600

abita ip35

4gb ramu

gtx460

seasonica m520w

samsunga f3

zamkniete to wszystko w sharkoonie nightfall

Chcialbym prosic o rade jaki proc ram i plyte kupic. Kiedys myslalem nad i5 750k i asrocku p67 pro3 ale nie wiem czy nadal to dobry wybor.

Kwoty nie podaje bo wlasciwie nie mam zadnej ustalonej. Chce dobra wydajnosc, potencjal oc, no wiecie najrozsadniejszy kompromis wydajnosci do ceny i oczywiscie mozliwosc ulepszenia w przyszlosci.

Pozdrawiam.

Nowicjusz
Opublikowano

Widze ze i5 teraz kosztuje spro wiecej niz kiedys o.O W tej cenie nadal to dobry wybor?

Chlodzenie mam, zalman flex + enermax uctb12p

Zasilacz zostaje, napewno da rade a i mysle ze jeszcze z niejedna nowa konstrukcja moze konkurowac ;)

Opublikowano

To chłodzenia nie kupuj, a różnicę ceny dołóż do karty graficznej i weź 7870XT :)

Jeśli chcesz dobrą wydajność i potencjał podkręcania to 2500k to dobry wybór.

@edit

to bierz 2500k + asrock p67 i tego 7870XT.

proc do 4,5GHz kartę ile tam da rade wykręć i będzie git :)

Nowicjusz
Opublikowano

Oczywiscie ze podkrecalem, inaczej q6xxx nie mialoby sensu zadnego. Teraz pracuje na 3.7ghz.

Komputer jeszcze jakos daje rade ale juz czuc ze z kazdym dniem wlasciwie coraz bardziej brakuje pary. Co sie dziwic jak najmlodsza z tego pc karta ma juz 3 lata ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...