Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Projekt servera RPG na skale swiatowa [JEST KAPITAŁ]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam powstała inicjatywa stworzenia servera MC RPG na skale swiatową jest potężny biznes plan i wielki pomysł aktualnie team posiada kapitał wiele pomyslow i checi

nie kieruje tego do zadnych dzieci i nie mam zamairu z nimi wspolpracowac. Server ma miec 2000 slotow co najmniej.

Poszukuje do teamu:

-Programisci

-Osoby majace w jednym palcu pluginy i doswiadczenie z serverem

-Graficy ( tylko najlepsi mam juz swoich)

Oferuje:

-Zarządzanie serverem

-Profity z servera

-świetną atmosfere

Uwaga otwieram rekrutacje na :

kazdy: znajomosc anime Sword Art Online. ( do zobaczenia w necie ma (25 odc)

Programista : osoba potrafiąca tworzyć/edytować pluginy , zna silnik gry i potrafi w niego ingerować

Grafik : osoba ktora potrafi sobie swietnie radzic przy ruchomych animacjach jak i stałej grafice np textur

Budowniczy: osoba majaca minimum 16lat potrafiaca swietnie sobie radzic nawet z zaawansowanymi budowlami i złożonymi figurami Geomnetrycznymi

jak i komponowac zaawansowane jak i proste mechanizmy z redstone

projekt: Server na kilka tysiecy slotow zaprogramowany tak by zmienic minecrafta w gre SwordArtOnline

-skala gry europejska

-jedna z najsilniejszych maszyn w eu ktora uciagnie graczy

-100 pieter z bossami i dungeony

-nowe itemy

-fabula i questy na kazdym poziomie

-skille i ich animacje

-nowy HUD

-Gildje

-Ulepszanie broni,zbroi

-poziom umejetnosci codziennych np:kowalstwo,rybactwo,czy gotowanie

-areny pvp

-wojny o zamki gildii

dzisiaj o 20:00 spotkanie w sprawie rekrutacji teamu do projektu MC SAO

moj nick BETA: teamspeak3: seequ.pl kanal VIP9 zebranie o 20 wraz ze mna i sponsorem.

zgloszenia na PW
beater-sy_eneaesp - Kopia.png

1. WarRock- Rozkodowany w 100% - 08.04.2011
  2. CombatArms - Rozdkodowany w 100% - 14.04.2011
  3. Elsword - Rozkodowany w 100% - 03.03.2012
  4. Cube World - Rozkodowany w 100% - 21.07.2013
  5. League of Legends - Rozkodowany w 50% - 22.07.2013
  6. Jakoś nie znalazłem nic ciekawego a z lola zrezygnowałem - 2015
  7. Z Programowania przerzuciłem się na hacking bo to już nie multiplayer cheats,więc mnie tu nie chcą i się do tej pory opierdalam -  połowa 2018
  8. I cyk dwójeczka, zostałem współtwórcą niewykrywalnej prywatnej platformy skrypterskiej do League of legends. Po poznaniu paru osób które mnie poprowadziły w odpowiednią strone w końcu stworzyłem coś undetected do lola... PS przypominam ze zajawka pojawiła się w 2013 a mamy 2019
Opublikowano

Możesz podać parametry maszyny która utrzyma 2000 slot. ? I pluginy które będą na pewno będą rozbudowane ^^.

Co do serwer zalezy jaki pomysł :)

Opublikowano

Kapitał na maszyne jest nie ograniczony

7. Z Programowania przerzuciłem się na hacking bo to już nie multiplayer cheats,więc mnie tu nie chcą i się do tej pory opierdalam -  połowa 2018
  8. I cyk dwójeczka, zostałem współtwórcą niewykrywalnej prywatnej platformy skrypterskiej do League of legends. Po poznaniu paru osób które mnie poprowadziły w odpowiednią strone w końcu stworzyłem coś undetected do lola... PS przypominam ze zajawka pojawiła się w 2013 a mamy 2019
Opublikowano

muter81 ale nie ma takiej maszyny która utrzyma 2000 slot. widziałem max to 500+ :)

Ja mam dużo pomysłów na serwer możesz napisać pw :)

Opublikowano

muter81 ale nie ma takiej maszyny która utrzyma 2000 slot. widziałem max to 500+ :)

Serio? A jak Ci pokaże serwer 10k slotów gdzie jest ok 2,5 online to uwierzysz?

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

nie ma? są już maszyny co mają 2TB ramu i 4 procesory więc wiesz na pewno 2000 slotów by to uciągnęło i znacznie więcej :)

1379958827-U247153.png

Opublikowano

Aha, już to widzę, ktoś pisze plugin, inni robią mapę, ten ogarnia to i tamto, ktoś tam jesteś sponsorem. A ty? Ty jestes pomysłodawcą nie będziesz sobie brudził rączek, wy wszystko zróbcie, a ty się pod tym podpiszesz?.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

nie ma? są już maszyny co mają 2TB ramu i 4 procesory więc wiesz na pewno 2000 slotów by to uciągnęło i znacznie więcej :)

2TB ramu? Sorry musk mi rozjebało xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Co do tematu jeżeli to jest projekt z własnym clientem to już jest nie wypałem gdyż na pewno większym zainteresowaniem cieszą się serwery na pro elo pluginach bez modów.

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

2TB ramu? Sorry musk mi rozjebało xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Co do tematu jeżeli to jest projekt z własnym clientem to już jest nie wypałem gdyż na pewno większym zainteresowaniem cieszą się serwery na pro elo pluginach bez modów.

Tak ,chyba pół roku temu już firma Dell miała serwery za 80tys złotych z dostępnym 1TB ramu ,ostatnio gdzieś nawet wyszukałem te z tej samej firmy 2TB ramu :)

1379958827-U247153.png

Opublikowano

Ja jestem budowniczym,fabulatorem,pomyslodawca i administratorem bd mial tak samo pracy jak inni

Kto potrafi przerabiac/pisac pluginy pw do mnie wynagrodzenie w PLN. to ma byc gruby projekt jak juz mowilem pieniadze sa na wszystko.

Opublikowano

Uwaga osoby kompetente do edycji/pisania pluginow itp spotkanie na teamspeak3 z ekipa w piatek o godzinie 20:00

kto chcetny pisac pw o ip

Opublikowano

Hmmm coś paliłeś ? jakieś grzybki ?

Proszę ciebie 2000 slotów ?

np.

OVH oferuje swój najmocniejszy server :

-----------------------------------------------------

48GB RAM

BI XEON 8 rdzeni 16 wątków

36 x 3TB HDD

-----------------------------------------------------

i teraz najlepsze :

Opłata miesięczna : 2948,31 zł BRUTTO

Opłata instalacji servera : 22549,59 zł BRUTTO xD

2w6ic6t.png

Opublikowano

co ty nam tu wysylasz za badziew...

chyba nie sadzisz ze postawie server na takim czyms? i uprzedzam cie o szacunku do innych bo nikt nie pisze ze cos ćpasz i podważa twoje slowa wiec oczekuje tego samego od ciebie.

maszyna do projektu MC SAO :

128-384 GB DDR3 ECC RAM

Intel Xeon E5-2640

600 GB SSD Hard Drive / 3 TB SATA 6 Gb/s 7200 rpm Enterprise

Opublikowano

@up @2up

Czy możecie się przymknąć i nie spamować? Napisał kolega już kilka razy że ma kasy jak lodu i jak będzie chciał to kupi sobie co chce... A są serwery utrzymujące po 2000 slotów. Bo przede wszystkim, są edycje bukkita który potrzebuje po 10-20 ramu na klienta. Wystarczy przeszukać forum itp. Więc nawet na 48 dało by rade z takim zużyciem.

Nawiasem dodam że jesteście rasowym przykładem "Polaczka". Sami nie macie, więc innym też obrzydzacie sprawę...

Wykonuje strony na zlecenie, tematyka dowolna. Szablon moze byc dostarczony przez klienta. Strony da sie podpiac pod gry lub inne skrypty serwisow internetowych. Mozliwa jest integracja z gotowym forum. Wszelkie informacje na priw, lub gg 9332277

Opublikowano

Chyba raczej ty za mało wiesz... nie masz pojęcia jak bogate mogą być "dzieci bogatszych rodziców". A po za tym... co was wszystkich to obchodzi za co on to utrzyma? Jeśli da radę to chwała mu za to. Jak nie, jego kasa... ty nic nie tracisz?

Wykonuje strony na zlecenie, tematyka dowolna. Szablon moze byc dostarczony przez klienta. Strony da sie podpiac pod gry lub inne skrypty serwisow internetowych. Mozliwa jest integracja z gotowym forum. Wszelkie informacje na priw, lub gg 9332277

Opublikowano

No dobry pomysł. Przynajmniej coś w świecie pojawi się z Polski. No ale do tematu to:

- Na start 2000 slotów? Matusiu mi osobiście się wydaję że np. pierwszy tydzień spróbować z np. 500 slotów. Będzie full dajemy na 1000 slotów itd... A co do wydajności serwer'a i czy to wszystko wypali proponuje po prostu wykonać testy gdy już maszyna będzie i pozapraszać jak najwięcej ludzi naraz.

- Możliwe że już macie, ale proponuje zrobienie strony WWW już teraz. Dodawać najświeższe info, galerie itp. To bardzo zaciekawiło by ludzi i zaczeli by czekać z niecierpliwością na serwer.

- A co z internetem pod serwer (ilość MB) jeśli można spytać, ponieważ jestem ciekawy. Pod tym względem też musi być wysoko.

- Może uchylisz rąbka tajemnicy co to za serwer albo cokolwiek?

ppppub.png

Opublikowano

No dobry pomysł. Przynajmniej coś w świecie pojawi się z Polski. No ale do tematu to:

- Na start 2000 slotów? Matusiu mi osobiście się wydaję że np. pierwszy tydzień spróbować z np. 500 slotów. Będzie full dajemy na 1000 slotów itd... A co do wydajności serwer'a i czy to wszystko wypali proponuje po prostu wykonać testy gdy już maszyna będzie i pozapraszać jak najwięcej ludzi naraz.

- Możliwe że już macie, ale proponuje zrobienie strony WWW już teraz. Dodawać najświeższe info, galerie itp. To bardzo zaciekawiło by ludzi i zaczeli by czekać z niecierpliwością na serwer.

- A co z internetem pod serwer (ilość MB) jeśli można spytać, ponieważ jestem ciekawy. Pod tym względem też musi być wysoko.

- Może uchylisz rąbka tajemnicy co to za serwer albo cokolwiek?

haha beka.

Może i tyle slotów da, ale bądźmy realni że nie będzie takiej grywalności. Chyba że znani youtuberzy będą to reklamować.

w OVH największa ilość pamięci to 192GB DDR3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...