Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagły spadek fps

majsterzpolski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zauważyłem ostatnio taki problem, że spadły mi fps w grze Counter-strike 1.6 (mam stema). Wszytsko było okej, któregoś dnia odpalam cs'a, wchodze na dany serwer i widze,że fps skacze od 20 do 60max. Zawsze było 100. Robiłem reinstall, skanowałem różnymi programami (Odkurzacz,CCleaner,Dr Web,Mbam,robiłem defragemntacje dysków) nic nie pomogło. Kiedy odpalam gre pierwsze okienko wskzuje 100fps, potem kiedy przechodze do "find serwers" maleje do 80, wchodze na jakiś serwer i jest już od 20 do 60. Kiedy ktoś rzuca grantem gra mi się strasznie przycina. Ma ktoś jakiś pomysł? Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Opublikowano

Przeciściłem tak jak kazaliście, ale wciąż to samo :/ .

Panowie, może to ma jakiś wpływ na te fps, podczas uruchomiania gry pojawia się następujący błąd:

Nie mogę przez to uruchomić gry

243mb1s.jpg

Opublikowano

Biblioteka - gry - ppm na cs - właściwości - parametry startowe i dopisz tam -opengl -nofbo -nomsaa

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Witam was po raz kolejny :/ . Wpisałem takie komendy jak kazałeś a tu kolejna przeszkoda...

Kiedy wchodze w cs'a, główne okno mam strasznie powiększone. Da się wejść w 'new game' itd, ale obraz jest jakby powiększony kilkatronie na środek.

20qhp1y.jpg

Opublikowano

Dzięki Mateo, powróciłem do wersji przed aktualizacją i pomogło :). Wydaje mi się, że jakość obrazu jest troche gorsza niż była na początku, jako przykład podam rozdzielczość. Komputer mój ma rozdzielczość maksymalną 1366x768 (na samym początku taka była), teraz maksymalną jaką moge ustawić to 1280x760.

Ogólnie nie jest źle,ale zauważyłem dwa błędy. Jak ktoś mówi, nie da się go zrozumieć, mowa jest taka zniekształcona, jakby były olbrzymie zakłócenia. Do tego postać sama mi chodzi w boki i nie da się tego powstrzymać :D.

Opublikowano

Zrobiłem tak jak radził dyn, przeinstalowałem gre (włączyłem te komendy startowe), steam uruchomia się, cs też, jednak fps stoją ciągle na '60'. Teraz mam wybór albo grać w wersje przed aktualizacją, gra jest bardziej dynamiczna,ale z gorszą grafiką :D . Potestuje obie wersje i trzeba będzie dokonać wyboru. Dzięki wszystkim za odpowiedzi, jeśli ktoś ma jakiś pomysł z góry dzięki :).

Opublikowano

Ja bym Ci radził CS z gorszą grafiką a lepszymi FPS bo CS ogólnie grafiką nie zachwyca więc pogorszenie trochę grafiki nic nie zmieni a FPS'ów więcej się przyda.

A jeśli już chcesz mieć ładną grafikę i CS z przed aktualizacji możesz wgrać modele z Source. :)

Regmannn

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...