Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo dziwne zachowanie ..Grafika ?

Gość Kamil K.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ludzie.

Jakoś 4 dni temu dewastował mnie pewnie problem jednak dziś o nim piszę.

Chodzi o to że ekran komputer przy graniu ( i innych rzeczach ) przemieszcza się w prawą stronę przy czym lewa strona pulpitu jest na prawej a prawa na lewej.Niżej są załączone zdjęcia :D

Czy może to być przez grafikę ?

Grafika : ATI Radeon HD 6850 - Gigabyte

Opublikowano

Jeśli masz na monitorze przycisk "auto" to wciśnij, a jak nie to wejdź w menu i znajdź fukncję ustawianie ekranu, bo to wina monitora na 95%.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Właśnie tak patrzyłem przy ustawieniu ekranu i nic takiego zbytnio nie ma co by to robiło (tryby ekranu(studio,gra itp itd)Jasność,gamma)

Hmm naprawde to jest dziwne :D

jeżeli się to powtórzy to zobacze czy w ust coś się zmieniło a jak mi padnie to kupuje nowy monitor..

Co mi polecacie jak coś (jaki monitor) conajmniej 22/23/24 cale ponieważ 27 za dużo (siedzę ok 40 cm od monitora a powinienem 50 )

Opublikowano

ja ci polecam 24, bo są najlepsze. Nie wykluczam tu uszkodzenia kary graficznej. Kiedyś moj klient miał podobny problem i była to wina karty graficznej. Ale zbytnio Ci nie pomoge bo musiał bym to widzieć w LIVE. Wiec sa 2 opcje, monitor lub karta graf.

Pozdro!

gra.png

Opublikowano

Wiesz co nie wiem czy mi się chce czekać żeby sprawdzić kiedy to nastąpi (po restracie wszsystko wraca na swoje miejsce i dopiero później tak się dzieje ) więc to może stać się za ok 2 godziny a może za 10 min nie wiadomo :)

Opublikowano

Jaki masz procesor i RAM? Bo jak chcesz kupować monitor FullHD to nie możesz mieć byle czego :p

Polecam BenQ GL 2250, sam go mam i jest dobry w graniu i w filmach ;]. Oczywiście jest FHD i ma dobrą cenę!

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Jaki masz procesor i RAM? Bo jak chcesz kupować monitor FullHD to nie możesz mieć byle czego :P

Polecam BenQ GL 2250, sam go mam i jest dobry w graniu i w filmach ;]. Oczywiście jest FHD i ma dobrą cenę!

Mam AMD Phenom II x6 1090T 3.5GHz - Boxowe chłodzenie

Kingston HyperX DDR3 8GB 1600MHz

A monitor zaraz sprawdze ten :)

Edit : Przed chwilką zresetował mi się monitor co nigdy nie robił ( na 10 sec dokładnie )

AMD Vision Engine Control Center -> My VGA Display -> Image Adjustments(VGA DIsplay)

tam masz o ile stery aktualne ;d

Tego AMD Vision Engine Control Center nie mogę znaleźć :D Jest Catalyst ale nie ma tam My VGA Display

AMD Vision już jest :D

Dobra robię mały spam..

Czy może na ten czas poczekać i kupić komputer z i5 lub i7 dobrą grafiką i chłodzeniem i peryferiami ?

Soryy za Double

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...