Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Transfer US NA --> EU, czy warto?

Aquaman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedługo będzie możliwość przeniesienia swojego konta z US na EU, dla tych którzy już dostatecznie długo grają na US.

Pytanie brzmi czy warto?

Gram w LoL'a na US od samego początku i nie licząc uciążliwego pingu 220(do którego i tak już przywykłem) to poziom kultury ludzi jest na przyzwoitym poziomie(przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie). Niestety nie mam porównania z serverami EU (szczególnie interesuje mnie "nasz"). Czy mógłby ktoś obiektywnie mi powiedzieć czy warto rezygnować z US na rzecz niższego pingu? Będę wdzięczny za każdą normalną opinię.

Opublikowano

Na NA jest dużo takich typowych Polaków, którzy wyzywaja za byle co.. Sksujesz im killa i Cie wyzywają, umrzesz i tez Cie wyzywają. Większość Polaków gra na NA i nie polecam tam grać, sam przeniosłem sie na US i nie narzekam. (:

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Na NA jest dużo takich typowych Polaków, którzy wyzywaja za byle co.. Sksujesz im killa i Cie wyzywają, umrzesz i tez Cie wyzywają. Większość Polaków gra na NA i nie polecam tam grać, sam przeniosłem sie na US i nie narzekam. (:

NA to jest North America Takze sie cos pomyliłeś

~ Szukam ogarniętych ludzi do Rankedów ~
~ GG :
6057994 ~

Opublikowano

Tak to jest jak ludzie płaczą, a sami robią również to samo.

Widzę, że nie tylko ja mam ten dylemat, dlatego też coś postanowiłem.

WSZĘDZIE JEST TAK SAMO W TESCO W AUCHANIE, tylko jedyną różnicą jest, że jest tego więcej lub mniej.

Skoro transfer i tak będę miał możliwy praktycznie cały czas, poczekam, aż większość osób się przeniesie i zobaczymy co dalej.

Aquaman, zgodzę się. To opóźnienie 0,2s. jest niesamowicie uciążliwe jeżeli grasz Lee Singą, czy VS AP Nid/TF. Po te 0,2 to spora różnica. No ale mimo wszystko nie lepiej się przenieść? Korzyści z pingu są, wszystkie serwery są takie same (różnią się nieco poziomem, w porządku).

Z resztą pewnie też odczułeś, że Lagi są co raz gorsze, serwery RIOT-u dla Polski są katastrofą. Mimo wszystko uważam, żeby się przenieść.

Tylko nie od razu, a tydzień PO wprowadzeniu tej opcji.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Jak gram rok to wystarczy?

Nie ma oficjalnej informacji, ale pewnie przed założeniem serwerów EU.

A nie pamiętam kiedy to było.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Zależy, jak dobrze grasz i potrafisz wycarrować gre to śmiało wbijaj na Eu Northica.

Jednak na tym serwerze jest bardzo dużo flamu, lamusów, nobów itd.

Pozdr.

Nie polecam, lepiej idź na Westa( no ale za to juz hajs trzeba bulić)

Opublikowano

Na eune i euw są o wiele niższe pingi niż na US. Jednak, no właśnie kultura osobista części graczy jest na niezbyt wysokim poziomie. Na twoim miejscu przeniósłbym się jednak, na 200 pingu to nie ma co grać a flame można zignorować, ewentualnie zreportować.

Opublikowano

Jasne, że warto się przenieść. Choćby dla samego pingu. Na dodatek możesz na Eascie spotkać znajomych/rodaków.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ucieklem z EUNE na Ameryke i w ogole nie zaluje. Do pingu sie przyzwyczailem. Na eune trafial ciagle na afkow, same dzieciaczki ktore nawet pisac poprawnie nie umieja... mialem dosc, przeszedlem na NA i to byla najlepsza rzecz jaka zrobilem w lolu, nie przechodz na eune, chyba, ze lubisz sie denerwowac...

1377440917-U253647.png

Opublikowano

A w ogole wiadomo kiedy mniej wiecej mozliwy bedzie ten transfer? bo "niedługo" to ja już taka informacje widziałem rok temu

http://euw.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=1117786&page=9

Ucieklem z EUNE na Ameryke i w ogole nie zaluje. Do pingu sie przyzwyczailem. Na eune trafial ciagle na afkow, same dzieciaczki ktore nawet pisac poprawnie nie umieja... mialem dosc, przeszedlem na NA i to byla najlepsza rzecz jaka zrobilem w lolu, nie przechodz na eune, chyba, ze lubisz sie denerwowac...

właśnie dlatego mam dylemat czy odchodzić z NA. Ciągle czytam o żenująco niskiej kulturze graczy na EU ale nie wiem czy jest to wynikiem tego, że ktoś po prostu sie wkurwił bo przegrał czy dlatego, że tak faktycznie jest.

Opublikowano

Na niskich poziomach spotkasz wiele noobów, lecz, gdy reprezentujesz sobą dość wysoki poziom, to trolli nie spotkasz.

Lepiej się przenieś na EU.

Arcymistrz
Opublikowano

O bosze!

Dzięki Ci za to info!!! xDD

Jasne, że będę siebie przenosił.

Ameryka nie jest zła, jednak wbijać od nowa 30 lvl, uzupełniać runy itp to koszmar + trochę opóźnienie denerwuje.

Pytanie : Ile bedzie kosztować?

Opublikowano

O bosze!

Dzięki Ci za to info!!! xDD

Jasne, że będę siebie przenosił.

Ameryka nie jest zła, jednak wbijać od nowa 30 lvl, uzupełniać runy itp to koszmar + trochę opóźnienie denerwuje.

Pytanie : Ile bedzie kosztować?

ile będzie kosztować? Nie wiadomo. Nie ma co gdybać

Możliwe, że będzie darmowe dla osób które mają duży staż na NA

Arcymistrz
Opublikowano

Dobrze. Mam nadzieję, że dodadzą to szybko i z jakąś zniżką. Na North America już od końca pierwszego sezonu jestem ;3

Na pewno to pomoże, bo ja np. większość kolegów mam na EUNE, a wbijać tam wszystko od nowa to po prostu mi się nie chce.

Nie tylko ja chcę zmienić :)

Opublikowano

Nie wiem jak wygląda ta mozliwosc, nie mam ochoty czytać, ale powiem tak:

Jesli da się na westa - skorzystaj, jest poziom, będzie spoko ping

Jeśli na nordica - nie rób tego, bo będziesz załował. Nawet nie wiesz, ilu mam znajomych, którzy ubolewają, ze grają właśnie na tym regionie.

Ja właśnie chciałem na nordica z jeszcze jednego powodu. Wszystkie lokalne turnieje(jeśli gramy na własnym koncie) są z tego servera o ile się nie mylę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...