Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jakie słuchawki?

Kraszer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :). Pomyślałem sobie, że warto kupić nowe słuchawki. Chodzi mi o ładne, designerskie słuchawki do słuchania muzyki, najlepiej do 200 zł. A przy okazji, za 200 złotych kupię dobre słuchawki? :D Mam na oku kilka modeli, ale chciałbym poznać waszych faworytów. Podawajcie nazwę modelu, gabaryty, jakieś zdjęcie/aukcje :). Z góry dzięki ;).

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Lol nie. Nie Skullcandy! Lepiej sobie odpuścić "design" i kupić coś, co jest dobre :P Ja bym Cię prosiła byś opisał swoje upodobania muzyczne i charakterystykę dźwięku, jaki lubisz, a wtedy pomyślę nad najodpowiedniejszym modelem i coś zaproponuję :)

#don't care

Opublikowano

Lol nie. Nie Skullcandy! Lepiej sobie odpuścić "design" i kupić coś, co jest dobre :P Ja bym Cię prosiła byś opisał swoje upodobania muzyczne i charakterystykę dźwięku, jaki lubisz, a wtedy pomyślę nad najodpowiedniejszym modelem i coś zaproponuję :)

Słucham reggae, metalu, rapu, hip-hopu, prawie wszystkiego ;d. Zwykle stawiam na basy ;).

A te słuchawki? Cenę mogę trochę podnieść ;3

http://allegro.pl/sennheiser-hd-429s-android-windows-ios-warszawa-i3126929315.html

by ja.

Opublikowano

Stawiasz na basy.. w takim razie polecam Ci, te których sama używam od lat i jestem zadowolona - AKG K518dj. Imho najlepsze basowe słuchawki nauszne do 200zł. Wypuszczono serię 518LE, która ma krótszy kabelek (idealnie do odtwarzacze) i kolorową wstawkę na muszli. To są one:

518.jpg

Jeśli jednak wchodzą również w grę inne niż nauszne, to szczerze polecam dokanałowe NuForce NE-700x (koniecznie rev2). Mój jeszcze świeży nabytek. Walą przyjemnym i dobrze kontrolowanym basem, ale równie dobrze radzą sobie z innymi dźwiękami i nie ujmują nic z wokalu. Małe słuchaweczki, a tak dużo mogą. Cena podobnie jak w przypadku wspomnianych wcześniej AKG.

#don't care

Opublikowano

Stawiasz na basy.. w takim razie polecam Ci, te których sama używam od lat i jestem zadowolona - AKG K518dj. Imho najlepsze basowe słuchawki nauszne do 200zł. Wypuszczono serię 518LE, która ma krótszy kabelek (idealnie do odtwarzacze) i kolorową wstawkę na muszli. To są one:

518.jpg

Jeśli jednak wchodzą również w grę inne niż nauszne, to szczerze polecam dokanałowe NuForce NE-700x (koniecznie rev2). Mój jeszcze świeży nabytek. Walą przyjemnym i dobrze kontrolowanym basem, ale równie dobrze radzą sobie z innymi dźwiękami i nie ujmują nic z wokalu. Małe słuchaweczki, a tak dużo mogą. Cena podobnie jak w przypadku wspomnianych wcześniej AKG.

Bardzo fajne, chyba będę zamawiał ;). Poczekam jeszcze z dzień/dwa na inne propozycje, ale to faworyt ;).

by ja.

Opublikowano

Creative Aurvana live! do 200 bezkonkurencyjne, podobnie akg k518, lecz popsuł mi się w nich kabelek i musiałem kupić nowe, mam teraz mieszane uczucia co do AKG.

Kupiłbym na Twoim miejscu CAL!, ok są też Audio-Technica ATH-AD300.

Opublikowano

Creative Aurvana live! do 200 bezkonkurencyjne, podobnie akg k518, lecz popsuł mi się w nich kabelek i musiałem kupić nowe, mam teraz mieszane uczucia co do AKG.

Kupiłbym na Twoim miejscu CAL!, ok są też Audio-Technica ATH-AD300.[/size]

Moje k518 są bezawaryjne od ponad 3 lat :) CAL na tak - bardzo dobre słuchawy. Jednak mi w nich mimo wszystko brakowało basu. Najlepiej by było posłuchać jak te grają i porównać "na własnym uchu". Weź pod uwagę też, że CALe są mniej portable (nie wiem czy chcesz je do domu, czy na zewnątrz).

#don't care

Opublikowano

Mi tam dobrze grają Creative Fatality. (Mówię o tych tańszych)

Nigdy nie miałeś nic lepszego na uszach, no to dobrze grają, to przereklamowane słuchawki.

Jeśli chciałby wyjść na powietrze z słuchawkami to w fatal1tkach wyglądałby jak debil ;O

Opublikowano

Mi tam dobrze grają Creative Fatality. (Mówię o tych tańszych)

Moim zdaniem Fatalitki zdają egzamin jedynie w przypadku używaniu ich do kompa i to nie stricte w celu słuchania muzyki. Nawiasem mówiąc, CAL są chyba jedynym udanym produktem Creative jeśli o słuchawki chodzi.

#don't care

Opublikowano

Nie będę robić nowego tematu, a tutaj nie będę robić chociaż spamu. Dobra do rzeczy szukam jakiś słuchawek dousznych (Telefon samsung wave 8500 jack 3,5) W przedziale cenowym do 40 zł coś dobrego do rapu :)

Opublikowano

Nie będę robić nowego tematu, a tutaj nie będę robić chociaż spamu. Dobra do rzeczy szukam jakiś słuchawek dousznych (Telefon samsung wave 8500 jack 3,5) W przedziale cenowym do 40 zł coś dobrego do rapu :)

Do 4 dych to cudów nie będzie :P Porządne jak na ten budżet doki: Awei Q3 i Xkdun CK700.

#don't care

Opublikowano

Creative AURVANA LIVE cena słuchawek 200 zł , porządny recabling i moduling. Koszt zależy od użytego kabla, wtyku. Minimum to sssnake i jakis rebrand neutrika - ja do tych słucahwek polecam jednak lepszy kabel i oryginalny neutrik.

Najlepiej przejdź się gdzies do sklepu i posłuchaj CAL!, posłuchaj tez innych modeli otwartych bądź półotwartych o zobacz jaki sposób prezentacji dźwięku Tobie pasuje - to naprawdę duża różnica.
Co do ewentualnego reckablingu to możesz zaoszczędzić jeśli jesteś z większego miasta - często można u kogoś reckablować i wtedy zaoszczędzisz koszty wysyłki.
Cena porządnego rekablingu to około 80-100zł ale wtedy słuchawki cudo. I tak są zajebiste nawet bez recablingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...