Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zed vs Talon vs ?

Gość Maxiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema koxy, mam dylemat bo nie wiem która postać jest lepsza Zenek czy Talon, potrzebuje postaci mobilnej, praktycznie full ad, i aby coś wgl. w tfach pomagała :D

?* - dałem znak zapytania bo może macie inne propozycje, dzięki z góry. :D

Opublikowano

Oczywiście mam obie postacie. Zed to świetny farmer. Talon jest tylko przydatny jak ma sporo hp, czyli musi być trochę feednięty. Gram tylko na mid i osobiście wole Zeda

Opublikowano

To zależy czy jesteś ogar chłopie.. Zed jest dla pro talon łatwiejszy. Ogólnie to polecam zeda

-jest moc zamiast many

-mobilny

-slow

-harras

-op ulti

-w sumie tyle, ale to wystarczy by zabić enemy adc w 2 sec :)

beznazwy1za.png

Opublikowano

Zed :

+ ma energię
+ pro farma
+ harras

+ op ult (adc na raz)
+ system escape
+ mega dmg skierowany w 1 osobę

Opublikowano

Ja poleciłbym Talona

• Bardzo dobry escape mechanizm z Ultimate + możliwość telepa do np, wrogiego minionka z E
  • Dosyć dobry dmg.
  • Przydatny w TeamFightach dzięki 2x AOE
  • Kontruje kilka picków na midzie
  • Ma slowa + silence który gwarantuje połowe sukcesu do wygranego mida
  • Jak już ma Brutalizera + Mniejszy młotek to zaczyna wymiatać
Opublikowano

SowazZ.
Napisałeś że Zed jest dla bardziej ogarniętych. Osobiście nie zgadzam się z tym. Talonem jak dla mnie gra się trudniej ponieważ buduję go bardziej papierowo.

Osobiście polecam kupić obu. Świetne postacie :) . Jak dla mnie obie dają świetny fun z gry. (Jeżeli nie masz wystarczająco dużo ip, to Zed może być ciekawszy od Talona ze względu na zabawę cieniem.

Opublikowano

To zależy czy jesteś ogar chłopie.

Grałem nim u kumpla (lekko najebany byłem, żeby nie było on 30 lvl, 400 winów) i grało mi się zedem świetnie, w tym quadra ;)

Tyle że kiedyś grałem talonem, i też mocne to było/jest (chyba?), i teraz po prostu mam dylemat którego brać :D

Wgl. to dziękuje za odp. czekam na więcej, jeżeli bd więcej głosów za Zenkiem, to pewnie go wezmę hehe ^^

Opublikowano

Kup ich obu, pierwsze zeda a później talona

SowazZ.
Napisałeś że Zed jest dla bardziej ogarniętych. Osobiście nie zgadzam się z tym. Talonem jak dla mnie gra się trudniej ponieważ buduję go bardziej papierowo.

Osobiście polecam kupić obu. Świetne postacie :) . Jak dla mnie obie dają świetny fun z gry. (Jeżeli nie masz wystarczająco dużo ip, to Zed może być ciekawszy od Talona ze względu na zabawę cieniem.

No wiesz, ja jak gralem 1st time to nie ogarniałem tych dysków by z obu trafić w jeden cel.

beznazwy1za.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...