Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dziwny problem z msm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam w miarę nowy client(ostatnia wersja przed zmiana struktury proto) do tego binka r36469. Problem polega na tym że za cholerke nie mogę dodać nowych zbroi(kolorowane stalki), ktoś wie czy może są jakieś ograniczenia na binie?

Wpisy są wsio ok, 2 godziny sprawdzania i dociekania. Coś jest zę nie czyta wpisu z msm bo gdy w tych nowych co dodam zamienię teksturke dla testu na orginalna stalke to nie działa

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

syserr czysty, wszystko sprawdzone po 10 razy, po prostu nie czyta shapeindex. Po kliknięciu na zbrojke jest przeskok teksturki tej bez zbroi, patch ze zbrojka pakowany 4 krotnie 2 róznymi pakerami, nawet z gotowca nie wczytuje

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

@Refresh

Udało mi się ustalić że to wina wpisów item proto po tym jak zmieniłem value3 w starej stalce na nowe dodane w msm, natomiast stary wpis(value3=12) nie chodził na nowym itemie

Tylko pytanie gdzie tu leży problem, oto przykładowy wpis dodanej zbrojki:

<Item vnum="948049" name="'ÎćÎĽ»ł¶Ç+9" gb2312name="Pozłacana Szata+9" type="2" subtype="0" weight="0" size="2" antiflag="28" flag="1" wearflag="1" immuneflag="0" gold="120000" buy_price="515000" limittype0="1" limitvalue0="85" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="8" applyvalue0="20" applytype1="48" applyvalue1="1" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="120" value2="0" value3="43" value4="0" value5="100" socket0="0" socket1="64992" socket2="127" socket3="64976" socket4="21631" socket5="4855" refine_vnum="0" refine_set="0" magic_pct="15" specular="100" socket_pct="3" />

2vuhg8m.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...