Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki system operacyjny pod gry?

Matt 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Na swoim komputerze mam zainstalowany system Windows XP Professional 32bit ale od pewnego czasu planuję kupno Windows 7 Home Premium 64bit.

Moje pytanie brzmi, czy zostawić ten system jaki mam czy kupić Win7? Chodzi mi o to aby był on głównie pod najnowsze gry.Zamierzam też kupno nowego procesora i karty graficznej ale nie wiem co kupić pierwsze system, kartę czy procesor?

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

Hamaster

Opublikowano

Najpierw to uzbieraj kasy, żeby kupić wszystko na raz.

Sam kupowałem po części a i tak nie mogłem korzystać w 100% z kompa jak nie było wszystkich części. I jak kupiłem już ostatnią część do kompa to ta która była kupiona pierwsza za 300 zł kosztowała 100...

Jak super dobry komputer masz to możesz win7 64 bity, ale jak słabszy to 32 bity. Słyszałem też ze win8 jest wydajniejszy od 7

Opublikowano

Stare gry - win xp pro (typu black ops1) a nowe działają już tylko na win7/8 więc jak chcesz pograć np. w takiego bf3 to tylko na win7/8 ^^

Opublikowano

Jaki sprzęt ? Pierw kupuj CPU/GPU a potem system, po za tym system się ściąga a nie kupuje ;d

CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2x 2.40GHz

GPU: ATI RADEON HD 4550 512MB

MOBO: Gigabyte Technology GA-73PVM-S2

RAM: 1024MB DDR2

To co wiem ;D

Opublikowano

Zacznij od ramu, chociaż drugie tyle. Później możesz wybrać w zależności od wymagań, np. gier. Co jest słabsze to wymienisz. Ja wymieniłem najpierw procek, ze względu na okazję. A system to możesz pobrać i zostanie ci więcej na sprzęt. Pozdrawiam.

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

od ramu ? A po co ma kupować ram pod ddr2? A jeśli chciałby kupić ram ddr3 to i mobo musiałby nową kupić a do tego procka nowego pod 1155 bo ten aktualny mu nie wejdzie.

Pozbieraj kasę i all od razu kupisz

btw. jak chcesz kupić procka i grafe to byś musiał kupić jeszcze mobo, ram i zapewne zasilacz(chociaż nie wiem, nie napisałeś jaki masz).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...