Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Nie fair przydzielanie zawodników według mnie.

ziombel95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

lolkv.png[/img]

Uploaded with ImageShack.us

Witam.Tak to moje wyniki w grze.Tzn ostatnie z dzisiaj aktualne.I według mnie to jest nie fair w chuj.Byłem bardzo nisko..tzn miałem 0 pkt ciagle na silver 5.Wczoraj albo 2 dni temu miałem jeszcze 4-5 losów z rzędu.Jak każdy wie jak się ciągle przegrywa to z ligi nie spada ale system ten działa tak że coraz mniej pkt się dostaje za wina a za lose sie nie zmienia.Ja doszedłem do takiego momentu ze dostawałem juz 4 pkt za win a za lose - 20. Bywało że miałem 5-6 win z rzędu miałem okolo 20 pkt po czym 1 lose i znowu 0 pkt.W tym systemie chodzi o to żeby bilans się wyrównał w sensie te winy żeby znowu były w podobnej liczbie do losow i wtedy normalnie dodaje po 20 pkt okolo i tyle odejmuje to 1 sprawa a wlasciwie wyjasnienie.Jestem pewien ze jako jeden z nielicznych aktualnie dzisiaj wbilem 100 pkt.Tylko jakim sposobem mam na mysli unikatowy.To ze troche powygrywalem i tych pkt zaczelo mi wchodzić po 7-8 potem okolo 10 to 1 sprawa. Ale druga taka że system dobierania przeciwnikow jest do dupy.Otóż kiedy upadłem tak nisko przez noobów i nadal zdania nie zmienie cięzko było mi się wybić w chuj.Teraz miałem wolne i przez całe 3 dni dzień i noc nakurwiałem..Carrowałem dużo gier i jakie wnioski.Dzisiaj kiedy tych pkt zaczelo mi przychodzić po 7-8 a teraz okolo 10-13 widze że teraz ja trafiam na drużyny same co wygrywają.Co sugeruje.Że system jest zjebany w chuj bo ktoś kto przegrał 3-4 razy z rzedu według mnie automatycznie jest przydzielany do noobow.Aktualnie mam 100 pkt i wieczorem bd walczyl o wejscie do 4 ligi.Ale teraz podczas grania zauwazylem ze przeciwko mnie graly same nooby..z 3 gry w przeciwnej byly trolle..minimum 3.A pozostałe gry były malo zbalansowane bo jechalem ich jak chcialem..na screenie jest gra z malphite..druzyna przeciwko ktorej gralismy nawet nie dala dobrych banow bo ja gralem malphite a koles first pick gral amumu.2 DNI TEMU ZAŚ DO KURWY NĘDZY GRAŁEM Z 10-12 GIER OKOŁO. AKTUALNIE NIE WIEM BO MOWIE GRALEM DZIS I NOC I TEN CZAS ZLAŁ MI SIĘ W JEDNO.Ale co zauwazylem. w OKOŁO 6 GRACH MIAŁEM TROLLOW Z RZĘDU. to że kurwa feedowali to jedno ale z 2 razy miałem leaverów.Czy to jest fair według was? Powinienem się cieszyć niby sądząc po wynikach ale aktualnie jestem wkurwiony bo jak trafie na 1-2-3 nooba to znowu spadne w ten shit i sie zacznie again.Dla pro elo koxow.1 OSOBA GRY NIE WYCCARUJE KONIEC KROPKA.System dobierania przeciwnikow jest spierdolony i tego zdania sie bd trzymał ze to wina riotu.Pro elo koxy mysla ze sa kurwa dobzi bo albo ktos ich carrowal albo wlasnie sa w takiej sytuacji jak ja.Tyle ze ja sie musialem wybic z tego shitu.Jestem ciekawy co wy o tym sądzicie.

Opublikowano

No tak jest.. Przeciwników wybiera po ilokrości wygranej i przegranej, nie bo umiejętności. Ktoś nie umie grać koleś z jego drużyny jest dobry i wygrywa mu gre, takim sposobem dostaje się wysoko.. Następnie trafia Tb się taki do drużyny i przegrywa Wam gre bo myśli , że jak jest wysoko to umie grać.. Ja tam mam w Goldzie.. I nie moge wyjść z Golda IV..

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Ja w ciągu 4 dni spadłem z Silver I i 100 pkt do Silver V 0 pkt. To troche wkurzam ludzi tak jak przez ten caly okres wkurzali mnie, przygrywam im mecze i trolluje. W dupie to mam ja wytrzymywałem 2 lata grania w lola takich trolli, teraz moja kolej. Nie mam nic do stracenia. Bana nie dostałem i nie dostana buahaaha.

Niech cierpią ci co mnie tak trollowali

Opublikowano

System jest dobry , tylko wiele osób nie rozumie jak on działa. Ogólnie , w całym tym systemie nie chodzi o "medale" (np. Gold , Dywizja III) , tylko o ukryte elo , które można sprawdzić np. Na lolkingu (nie jest ono chyba identyczne , tylko mniej więcej na oko) . Działa ono tak , że wszystko zależy od ilości tych punktów. Grając (w twoim przypadku) na Silverze V nie mogłeś spaść do bronzu , ale za każdą przegraną traciłeś np. 20 ukrytego elo, co sprawiało że dobierało cię z coraz to słabszymi osobami na podobnym poziomie ukrytego elo. System działa też tak , że ilość LP jakie dostaje się w dywizjach , również zależy od ukrytego elo. Polecam do sprawdzenia tego używać tabelek z presezonu (zanim wprowadzono dywizję). Opiszę to na swoim przykładzie: W presezonie , żeby mieć golda , należało mieć 1450 elo na Nordicu . Po zmianie systemu na dywizję powygrywałem pod rząd wiele gier co sprawiło , że moje ukryte elo (sprawdzone na lolkingu) wynosiło powyżej 1500 , co sprawiło że system punktacji "chciał , aby był w wyższej dywizji i za zwycięstwa (w 1 silv) dawał mi wprawdzie ok. 4 pkt. LP , ale odejmował mi tylko 6 (co w 1 dywizjach powinno wynosić ok. 20. Krótko mówiąc , twoje ukryte elo jest poniżej silvera V i system uważa że nie zasługujesz na wyższą dywizję ,ALE wygrywając w systemie 2 winy:1 lose , zwiększy twoje ukryte elo i będziesz dostawać coraz więcej LP "udowadniając" systemowi , że zasługujesz na wyższą dywizję. Ufffff :P

Opublikowano

Mi jak miałem silv 3 i 80 lp dobierało chłopków z bronzu a ich gra wyglądała mniej więcej tak

zrespić się->wjebać się w 5 i flować wszystkich tylko nie siebie-> powrót do pkt. 1

Trace wiarę w riot.Jak był system elo 3 razy spadłem i 3 razy się wybiłem z 1250 na 1400 a teraz padłem i nie moge wstać bo żeby wbić te puntky to wyczyn a co dopiero się tam utrzymać przez kilka meczy, pojebało ich

Opublikowano

Te punkty są POPIEDOLONE i basta. Dlaczego?

System elo był bardzo dobry... Riot stworzył dywizje, tylko po to aby zmusić graczy do większej ilości rozgrywek.

Porównajmy sobie nowy i stary system. W starym, aby wyjść z 1300 do 1500 potrzeba ok 14 - 18 gier ( jeżeli jesteś dobrym graczem, a przegrane są rzadkością ). Natomiast w nowym systemie, aby przejść z silver III do gold 5 trzeba rozegrać ok. 35 gier, sorry pomyłka. Przy 90 pkt na silver 1 lecą po 1/2 pkt. Co daje nam ok. 40 gier ok. 7 - 9 meczy na ligę + 3 mecze za eliminację + 5 meczy za przejście z s do g.. oraz wkurwiające premie w postaci 1 pkt za mecz. Przegrasz i żegnaj goldzie / platyno / diamencie. Ukryte elo zjebało ten system, ponieważ im dłużej gramy w danej dywizji, tym mniej pkt ligowych dostajemy. Jeżeli podczas 10 pierwszych meczy nie wybijesz się znacząco w górę, utkniesz w league of hell. Kolejny powód dlaczego to zjebany system? otóż.... Jak wiecie nie można spaść z silver do bronze. I tu riot powinien zostać ukamienowany. Aby wyjść z gold 5, potrzeba ekipy, która wjebie petardy do domów przeciwników, aby wyjebało im prąd, o ile nie są to trolle. Jeżeli wejdziesz do 5 dywizji, i nie wyjdziesz mając premię + 10 meczy wygranych pod rząd, to współczuję ( bo jeżeli przeskoczymy o 2 dywizje, w 3 siedzą mniej więcej ogarnięci ). Jedyny sposób na wyjście z golda 5, to seria i kumpel z platyną. To wygląda mniej więcej tak. Masz zajebiste gry. Ty ogarniasz, team też, przeciwnicy to warzywa, wygrywasz w 15 minucie ( mam z 30 meczy z silver'a nagranych ) po czym zdobywasz upragnioną serię do gold. I co? i to, że podczas promocji masz ashe z exhoustem i wskrzeszeniem, shaco, który 1 raz gra rankeda, mastera AD podkreślam AD na midzie i sorakę na topie. Wystarczy, że jakiś kid nakabluje o przejściu i dupa, każdy trolluje, a ty nie możesz leavnąć, bo zaliczy ci przegraną.

A i nie wiem, skąd takie CIOTY GRAJĄ W GOLDZIE. Zdobyłem gold 2 i chyba utknąłem, bo cały czas mam graczy, którzy mają po 20 gier. Pozdro riot.

graphic.png

Opublikowano

A i nie wiem, skąd takie CIOTY GRAJĄ W GOLDZIE. Zdobyłem gold 2 i chyba utknąłem, bo cały czas mam graczy, którzy mają po 20 gier. Pozdro riot.

Mam kilku znajomych goldów grających jak bronz.Stąd.Z pierdolonego farta.

Opublikowano

iwuspl ja wiem jak działa system.chodzi mi o to że jest popierdolony i wcale nie bierze pod uwagi innych graczy..bo jak juz spadniesz do elo hell to z niego wyjsc sie nie da niemalze.

Opublikowano

Jeszcze wspomnę że wiele osób (rozpieszczone przez rodziców dzieciaki) teraz kupuje konta do lola z dobrą dywizją np.gold, platyna, a tak naprawdę mają 5 lvl i czemu tu się dziwić, że gold zjebał sprawę.

Opublikowano

Odkąd na początku 7 gier wygrałem 3 przegrałem wrzuciło mnie do | Silver III | i tak tam siedze ... 2 z rzędu wygram potem 3 przegram... Staram się carrować gry junglą Lee Sinem .. jednak chyba nie długo stwierdzę że wybicie się do lepszej dywizji jest nie możliwe lub wymaga to niezłego "lucka"

Opublikowano

wymyśl taki system, aby OBIE drużyny miały takie same szanse, nie zależnie jakie mają championy + graczy, powodzenia

JP7SYyZ.gif

Opublikowano

hehe system pro miałem awansowanie (3 mecze na 3 wygrałem) z bronzik 4 bronzik 5 yes bitch !!! Kurwa i już nie gram . Bo tak to się kurde mogę wybijać..

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Elo było lepsze o wiele..

Teraz to kurwa mam rozegrane 800 rankedów a dobiera mi typow co maja po 5 rankedow a jak mam klasfikacje to mam mastera ap na bocie ktory jak zrobil 0/3 strollowal wbijal pod wieże i dobił 0/20 ciężko takie cos wygrac ;) (Tak polak.) Trzeba miec niezly fart zeby tak z latwoscia wychodzic wogole to beka z tych 10 pierwszych meczy ktos zagra 10 meczy ktos go pocaarue trafi na ~~srebro I/II bez umiejetnosci a potem dziwota jak ludzie w srebrze graja a srebro V to jebane elo hell napalony brąz wbil srebro wie ze nie spadnie t onie raz podtrolluje gre..

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Meh, w nowym systemie nie chodzilo o to zeby sie wybijac a zklasyfikowac ludzi na tych dobrych i slabyszych. Fakt faktem najwazniejsze jest w tym systemie 1 dziesiec rankedow, jak przyfarcisz tam to szybko dojedziesz do golda jak nie to troche tam zostaniesz. Dobieranie jest moim zdaniem rozne raz bd normalne a raz dziwne. By sie wybic polecam polaczenie jungla + mid/top, jak grasz z kims dobrze grajacym na topie/midzie/jungli masz spore szanse na wygrana. Gdyz na top jak i do jungli idzie ktos tankowaty z niemalym dmg mozna latwo carrowac, jak mid i jungle to jeden bd jak najbardziej tankowaty a mid bd jak najwiekszym dmg.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

ja was nie rozumiem...placzecie caly czas ze nie mozna sie wybic z bronzu/silvera, to jest zalosne. Obecnie jestem w gold I i gralem u mojego kolegi na silver 3 i nie wazne jakich trolli mialem w teamie(niekiedy po 0/20 itp) dalo rade wycarrowac -.- Najpierw popatrzcie na siebie, bo mozliwe ze to wy nie zaslugujecie na wyjscie wyzej i jestescie w takiej dywizji na jaka was stac

Amen

Opublikowano

Te punkty są POPIEDOLONE i basta. Dlaczego?

System elo był bardzo dobry... Riot stworzył dywizje, tylko po to aby zmusić graczy do większej ilości rozgrywek.

Porównajmy sobie nowy i stary system. W starym, aby wyjść z 1300 do 1500 potrzeba ok 14 - 18 gier ( jeżeli jesteś dobrym graczem, a przegrane są rzadkością ). Natomiast w nowym systemie, aby przejść z silver III do gold 5 trzeba rozegrać ok. 35 gier, sorry pomyłka. Przy 90 pkt na silver 1 lecą po 1/2 pkt. Co daje nam ok. 40 gier ok. 7 - 9 meczy na ligę + 3 mecze za eliminację + 5 meczy za przejście z s do g.. oraz wkurwiające premie w postaci 1 pkt za mecz. Przegrasz i żegnaj goldzie / platyno / diamencie. Ukryte elo zjebało ten system, ponieważ im dłużej gramy w danej dywizji, tym mniej pkt ligowych dostajemy. Jeżeli podczas 10 pierwszych meczy nie wybijesz się znacząco w górę, utkniesz w league of hell. Kolejny powód dlaczego to zjebany system? otóż.... Jak wiecie nie można spaść z silver do bronze. I tu riot powinien zostać ukamienowany. Aby wyjść z gold 5, potrzeba ekipy, która wjebie petardy do domów przeciwników, aby wyjebało im prąd, o ile nie są to trolle. Jeżeli wejdziesz do 5 dywizji, i nie wyjdziesz mając premię + 10 meczy wygranych pod rząd, to współczuję ( bo jeżeli przeskoczymy o 2 dywizje, w 3 siedzą mniej więcej ogarnięci ). Jedyny sposób na wyjście z golda 5, to seria i kumpel z platyną. To wygląda mniej więcej tak. Masz zajebiste gry. Ty ogarniasz, team też, przeciwnicy to warzywa, wygrywasz w 15 minucie ( mam z 30 meczy z silver'a nagranych ) po czym zdobywasz upragnioną serię do gold. I co? i to, że podczas promocji masz ashe z exhoustem i wskrzeszeniem, shaco, który 1 raz gra rankeda, mastera AD podkreślam AD na midzie i sorakę na topie. Wystarczy, że jakiś kid nakabluje o przejściu i dupa, każdy trolluje, a ty nie możesz leavnąć, bo zaliczy ci przegraną.

JA OD PONAD 100 GIER Z GOLD 5 NIE MOGE WYJSC HAAHAHAHHAAH

Ten system to wp dla riotu

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Powinni bardziej dopracować ten system, jest on po prostu wkurzający.

W mojej drużynie są sami, którzy dopiero się uczą gry + jedna osoba z wysokimi statystykami, a w przeciwnej wszyscy na średnim poziomie...

Przecież jedna osoba nie wygra całej gry sama?

Psychic...

Opublikowano

Pomysł może mieli i fajny ale wykonanie ch#jowe. W teorii fajnie to wszystko wygląda - gracze walczą miedzy sobą o brąz, srebro, złoto, diament i platynkę oraz ligi żeby wiedzieć jak daleko zaszli i ile im brakuje do następnej dywizji. No ale w praktyce wygląda to tak że system jest zaj#biście bez sensu a gracze nie są tam gdzie powinni. System dobierania sojuszników i przeciwników nie mam zielonego pojęcia kto wymyślał, a to że zarabiasz 1-4 pkt za wygraną a 20 za przegraną nie ma sensu. Chyba Riot tego nawet nie testował i nie wiedział jak to działa przed wprowadzeniem tego..

Opublikowano

A ja zagrałem 10 normali - 10 przegranych, każda gra to team całkowitych noobów, no a sam jeden gry nie wygram... Potrzeba conajmniej dwóch

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

System jest jak najbardziej dobry i poprawny, prawdziwa zmora dla graczy jest taka, że system nie ocenia indywidualnych wyników. Krótko mówiąc, masz 20% wpływu na rozgrywkę według systemu, i dlatego jest on tak "niesprawiedliwy". Ów system jest perfekcyjny do gier typu jeden na jeden, jak na przykład szachy, gdzie SAM wpływasz na rozgrywkę i bezpośrednio oceniane są TWOJE umiejętności.

Opublikowano

pierdolenie o szopenie :s .... narzekaliscie na elo :] narzekacie na ligi/diwizje... wymysla cos innego bedziecie i na to narzekac :s

kiedy wy w koncu przestaniecie plakac ? grajcie a w koncu wybijecie sie z tego ... no ale jak zamierzacie plakac na team a wlasnych bledow nie widzicie to wiecie co ? lepiej zostancie tam gdzie jestescie ^^ przynajmniej mniej trolli u mnie :>

Opublikowano

pierdolenie o szopenie :s .... narzekaliscie na elo :] narzekacie na ligi/diwizje... wymysla cos innego bedziecie i na to narzekac :s

kiedy wy w koncu przestaniecie plakac ?

Pewnie nigdy, Drzyzga już show szykuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...