Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogromne lagi w mc - proszę o pomoc.

Torezz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zacznę od tego, że na starszych wersjach nie miałem wogóle lagów, teraz od tej wersji mam ogromne lagi, tak, że nie da się grać. Optifine wyłączyłem wszystko, pomogło i to znacznie, ale dalej mam tzw. "przycinki" i lagi w grze, przez co nie mogę stoczyć walki z przeciwnikiem.

Komputer:

Procesor: Intel® Core 2 Duo CPU 2.10GHz

RAM: 2GB, jeśli trzeba mogę dołożyć do 4GB ale to już naprawdę, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Win 7 32 bitowy.

Karta: mobile intel® 4 series express chipset family.

Mam laptopa.

Proszę nie pisać postów typu: Zainstaluj game booster, wyłącz skype i inne komunikatory, wgraj optifine itd. Próbowałem wszystkiego j.w

Bardzo proszę o pomoc, chcę grać normalnie jak na starszych wersjach. Pozdrawiam.

Opublikowano

Ile masz stopni laptopa ? Jak grzeje to wina juz grzania i bedziesz musial przeczyscic . Zrob tak : Uruchom-->%temp% Usun z tamtad wszystko i odpal minecrafta . Uzyj programu CCleaner , przeczysc rejestr aby usunac bledy . Jezeli nie pomoze Pisz

b_560_95_1.png

Opublikowano

Ile masz stopni laptopa ? Jak grzeje to wina juz grzania i bedziesz musial przeczyscic . Zrob tak : Uruchom-->%temp% Usun z tamtad wszystko i odpal minecrafta . Uzyj programu CCleaner , przeczysc rejestr aby usunac bledy . Jezeli nie pomoze Pisz

Co da usunięcie wszystkiego z "%temp%"? Bezpieczne to? :)

Nie kłam :\ I tak wiem, że mnie nie znasz!

Opublikowano

A możliwe że ustawiłeś przez przypadek oszczędzanie fps. Ja tak miałem i też nie mogłem nic z tym zrobić dopóki nie ogarnąłem że to przez to. Daj na max wydajność.

Wykonuje strony na zlecenie, tematyka dowolna. Szablon moze byc dostarczony przez klienta. Strony da sie podpiac pod gry lub inne skrypty serwisow internetowych. Mozliwa jest integracja z gotowym forum. Wszelkie informacje na priw, lub gg 9332277

Opublikowano

Czy wy wszyscy jesteście opóźnieni ? Napisał, że ma lagi ! Na lagi sposób :

- wyłączyć wszystkie możliwe komunikatory (gg, skype), może troche złagodzi

- zatrzymać wszelakie ściąganie plików

- Zresetować ustawienia konfiguracyjne routera

- wylaczyc na chwile firewalla, antywirusa i sprawdzic czy tak jest nadal

- Poprosić znajomego obeznanego z sieciami, zeby sprawdzil konfiguracje internetu (moze masz jakis ruski dns ?)

- Kupic szybszy internet.. imo 1mb/s starczy :)

a co do "przyicinek" to zadziała zmiana karty graf. bo masz zintegrowaną jakąś, pewnie niezbyt dobra.

Aaa.. no i jeszcze jak masz router z QoS ustawic priorytet na proces java :)

Generalnie, to zjadłbym jakiegoś batona.

Sieciowiec. CCNA Discovery i IT ESSENTIALS. Póki co :)

Opublikowano

Słaby procek do minecraft , korzysta przewaznie z procka i java przy odpaleniu zżera 52 tys kb wiec to troche duzo jak na jave . @@up co pomoze reset routera ^^ ? Skoro ma lagi i chodzi o fps nie neta .

b_560_95_1.png

Opublikowano

Lagi - Internet

Klatkowanie - sprzęt

Nie rozumiem jak ludzie piszą mam "lagi w mc" a chodzi o sprzęt -,-

W tej wersji (1.5.1) tak już jest jak wyjdzie nowa wersja to ma się poprawić wydajność ;p

(tak słyszałem)

Proszę o zdjęcie tych %. Dziękuję.

Opublikowano

Sorrki, jestem za glupi jednak na to spoleczenstwo. Majac na mysli zacinanie mowcie zacinanie, a nie lagi. Gospel ty juz najlepiej nic nie pisz. Bo wg Ciebie moc obliczeniowa procesora wyraza sie w kilobajtach... Mnie chyba uczono w gimnazjum co to jest procesor i co robi i do czego sluzy.

Generalnie, to zjadłbym jakiegoś batona.

Sieciowiec. CCNA Discovery i IT ESSENTIALS. Póki co :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...