Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Klik w setnej sekundzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę napisać skrypt, który będzie w odpowiednim czasie klikał "Z" w pewnym programie, trzeba trafić w odpowiednią setną sekundy, dlatego samemu ciężko jest to zrobić.
Trudność polega na tym, że skrypt musi zacząć odliczać czas w momencie zresetowania przeze mnie tegoż programu i x sekund po resecie "wysłać" literkę "Z". Reset uruchamia się albo przez kliknięcie myszką albo Ctrl + R, ale przy kliknięciu Ctrl skrypt zaczyna wariować, więc to raczej odpada.

Do teraz udało mi się napisać tyle:

If (MouseClick("left"[, 489, 805[, 1[, 0]]]) Then
Sleep(30780)
Send("Z")
EndIf

Niestety po "left" wyskakuje mi error, a nie wiem jak to poprawić. Ponadto przed wysłaniem "Z" chciałbym, aby skrypt sam wiedział, że ma to wysłać do tego programu, ale nie wiem jakiego polecenia użyć.

Mam też pytanie, czy po uruchomieniu skryptu przez F5, kiedy on będzie czekał na spełnienie If | Then musi być zaznaczony, czy może pracować w tle, żeby zauważyć spełnienie warunku?

Proszę o pomoc, nie wiem czy to jest trudne czy nie, bo się na tym zbytnio nie znam...

Weteran
Opublikowano

Źle robisz, nie można dać mouseclick do if..then..end.

Jak dajesz czas w sleepie, to 1 - 1 tysięczna sekundy, więc 1000 = 1sec.

Dodaj to pod hotkey.

Hotkeyset("{F10}","funkcja") ;po naciśnieciu F10 wykona się funkcja o nazwie "funkcja"

While 1
Sleep(100)
Wend

Func funkcja()
Sleep(1000) ;tutaj czekanie 
Send("{z}") ;i wciskanie klawisza
endfunc

Powiedz jaki to program, to będzie łatwiej pomóc w razie innych pytań, do tego działania w tle itp.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Czasem działa, czasem nie, ale to może być spowodowane czymś innym. Mam jeszcze 2 pytania:

- Jakie klawisze mogę przypisać zamiast F10, i czy może to być coś takiego - Ctrl + R

- Czy czas od spełnienia warunku do wysłania "Z" to będzie suma dwóch czasów z obydwu nawiasów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...