Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] RGH/LT+

lukas9697

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema zaczne od tego ze jestem neewbie w temacie X-a wiec jak wypisalem jakies bzdury to sorry.

1.Wlasnie mnie pokusiło na kupno x360 i interesuje mnie jaka przerobka jest lepsza RGH czy LT+.interesuja mnie glownie gry w singlu bo od online mam ps3 ale ciekawi mnie czy ktoras z przerobek nie wyklucza bana na zabawe online online?(za co wlasciwie jest ten ban?)

2.Czy kopie gier trzeba specjalnie patchowac lub cos w tym stylu czy po prostu wypala sie iso?

3.Czy wystarczy do wypalenia zwykle nero czy trzeba jakiegos magicznego programu?

4.Czy da sie posiadac obie przerobki na raz i czy jest to oplacalne? Wyczytalem ze z RGH mozna odpalac gry z pamieci masowej i to by mi pasowale a nie wiem czy LT tez to posiada.

ciasteczkOOwy.png

Opublikowano

1. Skoro będziesz grał głównie na singlu to bierz RGH. Nie będziesz musiał nagrywać gier na płyty, tylko będziesz mógł odpalić je prosto z dysku.

Na RGH na dzien dzisiejszy nie można grać przez xbox live... Na LT 3.0 możesz grać przez neta, musisz wypalać gry ale mozesz dostać bana.

Ostatnia fala banów była w 2009 roku, teraz bany są głównie za grę przed premierą itd.. Bana dostaje się za posiadanie przerobionego napędu w konsoli.

2. Obraz gry przepuszcza się przez specjalny program ( ABGX ) i on wszystko dogrywa, topologię itd.

3. Najlepiej nagrywać imgburnem. Jakiś specjalnie magiczny to on nie jest :P Ale jakbyś chciał nagrać nowsze gry z zabezpieczeniem XGD3 w 100% to musisz posiadać specjalną nagrywarkę.

4. Chyba można, ale po co ? :D Jak masz RGH i LT 3.0 to i tak nie zagrasz na multi. Na LT nie odpalisz gry z pamięci masowej.

Opublikowano

Jest jeszcze opcja xkey ;p Grasz w każdy LT+ itd..

Jedynie za co możesz dostać bana to ściągniecię gry przed jej premierą.

Kosz 400zł + pamięć zewnętrza jak nie masz czyli 300Giga 100zł chyba czyli 500zł razem. Dlaczego warto? Ponieważ bez tego byś wydawał tysiące złotych na gry ^^

Opublikowano

Jest jeszcze opcja xkey ;p Grasz w każdy LT+ itd..

Jedynie za co możesz dostać bana to ściągniecię gry przed jej premierą.

Kosz 400zł + pamięć zewnętrza jak nie masz czyli 300Giga 100zł chyba czyli 500zł razem. Dlaczego warto? Ponieważ bez tego byś wydawał tysiące złotych na gry ^^

po co wydawać tyle kasy na xkey jak można to mieć za 50-100zł z lt, rgh okolo 150.

Opublikowano

nie będę zakładać nowego tematu wiec walne tu:

5.powiedzmy ze kupie konsole z dyskiem 20 giga czy będzie opcja kupić inny większy dysk i go po prostu zmienić(kupuje-podpinam-działa) czy może te dyski są przypisane do konkretnej konsolki i trzeba jakoś specjalnie formatować i coś wgrywać na nie żeby działało?

ciasteczkOOwy.png

Opublikowano

nie będę zakładać nowego tematu wiec walne tu:

5.powiedzmy ze kupie konsole z dyskiem 20 giga czy będzie opcja kupić inny większy dysk i go po prostu zmienić(kupuje-podpinam-działa) czy może te dyski są przypisane do konkretnej konsolki i trzeba jakoś specjalnie formatować i coś wgrywać na nie żeby działało?

Jeśli kupujesz oryginalny dysk od microsoftu to dysk od slima nie będzie pasował do wcześniejszych konsol i na odwrót.

Można go zawsze rozkręcić i wtedy podpiąć.

A jeśli kupisz dysk zewnętrzny to normalnie go podpinasz pod usb i konsola sama go formatuje pod FAT32 i działa. Tylko takie dyski konsola widzi max 32GB.

Opublikowano

Jeśli kupujesz oryginalny dysk od microsoftu to dysk od slima nie będzie pasował do wcześniejszych konsol i na odwrót.

Można go zawsze rozkręcić i wtedy podpiąć.

A jeśli kupisz dysk zewnętrzny to normalnie go podpinasz pod usb i konsola sama go formatuje pod FAT32 i działa. Tylko takie dyski konsola widzi max 32GB.

Da się przecież dysk od fat do slim podpiąć.

Opublikowano

Da się przecież dysk od fat do slim podpiąć.

Da się, ale tak jak napisałem - tylko jeśli wyjmiesz dysk z obudowy...

Innej opcji nie ma ;D

Opublikowano

Jest jeszcze opcja ze scorpionem kupujesz o połowę tańszy dysk , podrabiasz że niby Microsofta i nawet gry z xboxa 1 się uruchomią a o oszczędności już nie mówię :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

sory za wykop, ale mam pytanie co expertów <3

chce kupic iksa slima z rgh (mialem arcade z LT+3.0) i zostały mi "gratisy" ^^ po starym iksie. Będę mógł je odpalać na rgh? czy pozegnac sie musze z nimi i kupic dysk :(?

Opublikowano

sory za wykop, ale mam pytanie co expertów <3

chce kupic iksa slima z rgh (mialem arcade z LT+3.0) i zostały mi "gratisy" ^^ po starym iksie. Będę mógł je odpalać na rgh? czy pozegnac sie musze z nimi i kupic dysk :(?

O jakie gratisy Ci chodzi ? O gry nagrane pod LT 3.0 ?

Będziesz mógł je odpalić ale tylko jeśli konsola ma również oprócz RGH wgrane LT 3.0 do napędu.

I będziesz grał tak samo jak na konsoli z LT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...