Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Serwer Bukkit 1.5.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobilem serwer bukkit 1.5.1 na windowsie xp professional speed by sapeer . Gdy wchodze na serwa jest ok ale kolega ktory mieszka pare ulic odemnie nie moze . Mieszka jakies 400-600 metrow odemnie . Wczoraj jak byl u mnie z lapkiem podlaczyl sie do mojego neta to mogl wbic ale to nie byl serwer bukkit tylko zwykly . Serwer nie jest hamachi ! . Prosze o pomoc bo chcem pograc z kolega :D . P.S Mam nie zmienne ip ;)

b_560_95_1.png

Opublikowano

Bez hamachi się nie da, chyba że na LAN ale tego już na odległość 400-600 metrów nie zrobisz. Musisz pobrać hamachi (http://logmein-hamachi.softonic.pl/) albo kupić na jakimś hostingu serwer.

Napisał, że ma stałe IP. Z takowym się da.

Patrzyłeś, czy i ty i kolega nie macie czasem włączonych zapor/firewall/antywirusy, czy coś w ten deseń? Pomimo, że hamachi nie ma, to może blokować połączenie np od mc.

Jestę Ktosię i lubię muzykę:
musiccraftlogo.png
a kliknij sę

Opublikowano

Napisał, że ma stałe IP. Z takowym się da.

Zeby zrobić na stałym IP bez hamachi to trzeba się trochę znać... Zdecydowanie lepiej jest na hamachi - mniejsze ryzyko lagów, mniej "ambarasu" z włączaniem tego wszystkiego.

Opublikowano

Wlasnie chodzi o to,ze nie chcem hamachi bo nie jestem do tego przekonany :D . Myslalem,ze bede zawsze mial lagi przez hamachi . internet 3 mb downloadu 50-40 kb uploadu . Komputer mam slaby wiec fpsy mam 20-40 ale czesto mam lekkie scinki mimo,ze jest 20-30 fps . Mam antyspiwar takiego anty wira czy jak to sie nazywa . Windowsa mam od kumpla a on chyba z neta wiec .. Jakies programy tam sa . Wiec tak : Koledze wyszukuje serwer ale pisze,ze jak by nie mial neta nie polaczono czy cos takiego . On jest troche nie ogar wiec mu pomagalem ale wkoncu sam zwariowalem i zapytalem sie was . Wiec tak , chcem wykupic serwa ale placic sms'em bo nie mam konta a rodzice nic nie moga wiedziec bo oni mysla,ze to strata kasy na gry ;D . Wiec czekam na wasza odpowiedz na czym postawic serwa tym czasowego . Hamachi , bukkit bez hamachi , lub cos innego ;) Dzieki z gory macie po like a dalsze pomocne informacje tez beda nagradzane :) ! P.S Tu jest taki tut jak ktos moze to niech go stresci najwazniejsze rzeczy

b_560_95_1.png

Opublikowano

serwer BUKKIT :P jak masz zew IP i odblokowane porty to możesz postawić serwer bez hamaka , wtedy podajesz koledze twoje IP i sie laczy do cb ....

Jak masz wew ip to pozostaje ci hamachi (cos jak siec lan) ... robisz siec podajesz kumplowi Id sieci i haslo on dolacza do sieci . Po dolaczeniu w mc wpisuje twoje IP HAMACHI i wbija .

Proszę o zdjęcie tych %. Dziękuję.

Opublikowano

Tutaj koles pokazuje jak odblokowac port :D

Za bardzo nie kumam :(

Troche sie boje odblokowac port bo mam neta na ip bo raz zresetowalem router i nie mialem neta przez 2 dni i kolega dostawcy "kominiarz" Ktory pracuje u mojego dostwacy z kafejki powiedzial,ze to wina przez reset routera i dal mi nowe ip a haslo do routera czyli jak wpisze ip do google nie znam hasla .

b_560_95_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...