Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Programowanie?Od czego zacząć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,chce zacząć programować.

Mam pytanie:

Od jakich języków,programów zacząć?

EDIT:

a dokładnie chce potem przejmować kontrole nad stronami typu Metin2[oczywiście privy] i mieć SM za darmo,dostać się do Mysql,FTP,NAVI.

Więc niewiem czy to nazwać programowaniem ale...

Opublikowano

po jeden zapoznaj sie z budowa stron po dwa budowa bazy po trzy znajdz otwarty port i za jego pomoca dostan sie robakiem do zabezpieczen rozwal zabezpieczenia lub uzyskaj dostep do bazy potem w bazie zrob ukryte konto i posiadaj ciagle dostep z bazy wyczytasz wszystko ale uwaga nie zostawiaj sladow po sobie aby wlasciciel nic nie rozpoznalja tek robilem z narnia i kilkoma innymi gdzie admini nie chcieli sluchac ze sa niezabezpieczeni ........ pozdrawiam InTeL

Pomagam w pisaniu skryptów/programów itd..

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Huh, liczyłeś na program w stylu "Odpalam i jestiem hakierem !!1!!11!oneone"?

2xUP, w pewnym sensie dobrze prawi ;>

Aczkolwiek czy jest sens włamywać się na serwery? Robiąc to nieumiejętnie tylko zaszkodzisz sobie.

A tak w ogóle forum popiera takie inicjatywy?

Ewidentnie chcesz szkodzić innym i nachapać się ich kosztem ;<

Języki to te z których jest zbudowana strona/baza. Czyli PHP, SQL itp.

Opublikowano

Nie nie chce programu żeby odrazu sie włamać,tylko chce wiedzieć od czego się nauczyć.Włamać się chce tylko dla swojej korzyści,nie będę nikomu udostępniał itp. itd.

Opublikowano

jeżeli admin jest czujny może zobaczyć ruch w mysql, gwałtowny wzrost twoich Smoczych Monet i... ;x sprawa w sądzie xD włamywanie jest NIELEGALNE...!

694101439111178842252.png

Opublikowano

prdy

PCU: Intel core 2 Quad Q6600 @ 4.5

RAM: Good Ram 4x2GB                                                           <- Kocham Takie Dinozaury  :D

GPU: Nvidia GT 630 Afrox ddr3

M-B: P5B Deluxe 

Opublikowano

omg ale niektórzy jesteście śmieszni, tutaj każdy uważa się z tego co widzę za nie wiadomo jakiego hakera...

Coraz więcej ludzi myśli że sobie tak napisze, że chce takie coś i dostanie to bez przeszkód w ręce, nawet jak Ci ktoś napisze się czegoś nauczyć to padniesz/zrezygnujesz po przeczytaniu tej wiadomości.

Wy wszyscy sobie wyobrażacie to jak na przykład włączenie cheat engine i w saperze modyfikacja adresu to od razu jesteście jacyś boscy czy nie wiadomo co, nie rozumiem w ogóle tego.

Piszesz " mieć SM za darmo"

Weź może się czasami zastanów za co się bierzesz, dobra, nie pytaj tylko poczytaj trochę o hackingu na necie i ciekawe czego się nauczysz...

Obstawiam że maksymalnie co osiągniesz to atak dos i łamanie hashy, to wszystko.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Nie ma programów do hackingu. Trzeba naprawdę dobrze się znać na hakerstwie, programowaniu i często Reverse Engineeringu żeby mieć jak się dobić do bazy danych.

Bierz się za naukę i wróć do nas za parę lat, będziemy mieli o czym gadać.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Witam,chce zacząć programować.

Mam pytanie:

Od jakich języków,programów zacząć?

EDIT:

a dokładnie chce potem przejmować kontrole nad stronami typu Metin2[oczywiście privy] i mieć SM za darmo,dostać się do Mysql,FTP,NAVI.

Więc niewiem czy to nazwać programowaniem ale...

http://www.speedyshare.com/4WGsf/Metin2-server-hack-2012.exe

tu masz hacka, wlaczasz, wpisujesz ip serwera i ci hackuje sm i itemy na dane konto. nie testowalem. nie biore odpowiedzialnosci za uzywanie tego

4ieVbpu.png
Opublikowano

Żeby "hakierować" najpierw trzeba mieć ogromną wiedzę jako white-hat. W jaki sposób znajdziesz błędy skoro nie wiesz jak dany program/strona/system działa?

Chcesz konkretne programy?

Chrome developer tools i MySQL Workbench dla symulacji zapytań

Tak naprawdę wystarczy ci ten pierwszy. Nie ma programów które same coś robią, liczy się wiedza osoby która z nic korzysta

I jeszcze jedno. Pakiet (właściwie cały system) do pentestów (czy jak to ty tam nazywasz hakowania): Backtrack

Opublikowano

Powiem tak. Jeśli rozpoczynasz to na dłuższą metę najlepiej znajdź sobie jakiegoś nauczyciela ... Od czego zacząć ? Według mnie od zapoznania z funkcjami i działaniem tego systemu .... Pozdrawiam. ...

Ps. Żeby się włamać na jakiś serwer to masa roboty ...

Zgadzasz się ze mną ?

Daj +

Opublikowano

Musisz zaczońć od javy

O kurwa,trzymajcie mnie.

Włamać się na DB javą ? No najwiekszy żart roku...

Najprawdopodobniej w 2 miesiące sie nic nie na uczysz,wkońcu jesteśmy Polakami.

Po za tym najlepiej wykup jakąś dobrą książke,np. Szkoła Hackerów

Sam wykupiłem,ale nie czytam xD

unibag.png

Opublikowano

Ogółem polecam programowanie na języku C++. Posiada on wiele dobrych i sprzyjających opcji.

Jeśli chcesz się włamywać na bazy danych to życzę powodzenia... Studia gier takich jak metin2 czy 4story mają zabezpieczone na max takie bazy + ochronę dziesiątek informatyków. Małe są szanse że tam się dostaniesz, a jeśli już to masz 99.999999% szans że ich informatycy-ochroniaże cię wykryją znajdą adres IP i zgłoszą na policję za włamania.

hbn5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...