Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Java] Coffe Notepad

Gość petergood

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Java jest trudniejszym językiem od C#, a więc dłużej zajmuje dodanie nowych funkcji"

Co do pierwszej części, to jest to straszna bzdura, a dodawanie nowych funkcji może być trudniejsze, bo C# ma wiele komponentów przeznaczonych do tworzenia tego typu aplikacji.

Opublikowano

Sorki, źle się wypowiedziałem (chodziło mi o C# z Visual Studio). Właśnie taką apke w C# napiszesz w 10-20 min, a w Javie dłużej to zajmuje. :)

Opublikowano

W zasadzie pisalem wieksze programy. Bardzo bardzo malo funkcji. I dodawanie kompomentow jest latwe. Dodaj jakąś ikonę. I java jest łatwiejszym od C i C++. Z resztą Java powstała dla ułatwienia pisania w c++ - składnia jest prawie taka sama. Prawdopodobnie zaczynasz programowanie w Javie - też tak zaczynałem, a teraz to piszę duże projekty (np. Konsola do bukkita lub ArchManager - coś jak 5xWinRar,nale nie udostępniłem). Na zachętę leci +

"Java jest trudniejszym językiem od C#, a więc dłużej zajmuje dodanie nowych funkcji"

Co do pierwszej części, to jest to straszna bzdura, a dodawanie nowych funkcji może być trudniejsze, bo C# ma wiele komponentów przeznaczonych do tworzenia tego typu aplikacji.

Java ma ponad 20 kompomentów. Nie wiem, jak w c#, ale mi te 20 komp. starcza.
Opublikowano

Bardzo fajny poradnik, jak notepad++. Brawo, dasz Source?

Poradnik? O co Ci chodzi? :)

@Edit: Aha, sorki, już wiem o co Ci chodzi :D

W zasadzie pisalem wieksze programy. Bardzo bardzo malo funkcji. I dodawanie kompomentow jest latwe. Dodaj jakąś ikonę. I java jest łatwiejszym od C i C++. Z resztą Java powstała dla ułatwienia pisania w c++ - składnia jest prawie taka sama. Prawdopodobnie zaczynasz programowanie w Javie - też tak zaczynałem, a teraz to piszę duże projekty (np. Konsola do bukkita lub ArchManager - coś jak 5xWinRar,nale nie udostępniłem). Na zachętę leci +

Java ma ponad 20 kompomentów. Nie wiem, jak w c#, ale mi te 20 komp. starcza.

Już Mówiłem, że się przesłowiłem. A co do apki, to wiem, ma mało funkcji ;) Ale będe dodawał :D

Opublikowano

Fajnie, że dodajesz swoje dzieło ;)

Jak będziesz dodawał nowe opcje i je usprawniał to kto wie... Ale pozwól, że narazie zostanę przy Notepadzie ++ :>

ps:

Już Mówiłem, że się przesłowiłem.

"Przesłowiłem"?! Co to w ogóle jest? :D

Mądry Internet powiedział, że ta forma jest baaardzo zła ;)

Przejęzyczyłem się... Sory za poprawianie.. Spaczenie jakies ;>

Opublikowano

Fajny notepad :)

Na razie zostanę przy Notepad++ jak poprzednicy, ale dodaj opcje dodawania pluginów swoich, i parę jakiś dodatków i myślę, że będzie cacy :)

Łap plusika za prace :)

Opublikowano

Jak dla mnie rewelacja , już używam + te ikony nie są takie złe , jest to jakiś styl a nie tylko takie "podróby" innych ikon tzn: takie zaokrąglone itd..(chociaż te nawiązują zapewne według niektórych do Windows 8 -> bo są kanciate , ale ja się nie zgodzę.

Tak czy siak , projekt jak dla mnie to 10/10.

Hę , o co chodzi?

Opublikowano

1. Fajne!

2. Zrób Open Source :) // może wtedy Coders Team ci pomoże :)

3. Dodaj języki Batch'a JS C# i Html :)

@EDIT dodaj że jak się najedzie na ikonke to pojawia się napis np. "Copy Text"

Opublikowano

Czekam kiedy będzie udate z tymi poprawkami :)

I zrób takie coś jak któryś z kolegów mówił wyżej, że gdy się najedzie na ikonkę z kopiowaniem tekstu to aby wyskakiwało np. copy text :)

Te karty jak w przeglądarce i kolorowanie tekstu to bardzo dobry pomysł :)

Daj tego update to będę korzystał bo narazie mało ma funkcji :)

Opublikowano

Dziękuje za dobre opinie :) Jak narazie, mam dużo nauki w szkole, kolejny update może w sobotę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...