Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] CommandHelper! - Twórz aliasy do istniejących już komend!

OczkoSX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was ponownie ;) Tym razem chciałbym przedstawić plugin CommandHelper. Plugin ten zezwala nam na tworzenie wielowyrazowych aliasów do komend. Przejdżmy może do instalacji

Instalacja

1.Ściągnij plugin z http://dev.bukkit.org/media/files/577/424/commandhelper-3.3.0.zip (nie przejmujcie się datą pluginu, na początku wywala tylko malutki error)

2.Wklej .jar do folderu plugins

3.Uruchom serwer i poczekaj aż się załaduje

4.Wyłącz serwer

Konfiuracja

1.Przejdż do folderu CommandHelper

2.Jak chcesz coś poprawić w pluginie to w preferences znajdziesz wszystkie opcje (omine ten krok gdyż nie robi to większej różnicy)

3.Chcesz stworzyć aliasy? Otwórz plik config

4. Przed sobą mamy pusty plik. Co teraz? Założmy że chcemy wywoływać komendę /home, komendą /dom

5. A więc piszemy /dom = /home

6. Komputer to odczyta, że dom, jest jednoznaczne z home

7. Alias gotowy :) Jak chcemy dodać kolejny to tylko robimy enter i ponawiamy kroki 4-5

8. A co jak chce tworzyć aliasy w grze? Również nie ma problemu! Wpisz po prostu /alias /dom = /home. Jak chcesz sprawdzić listę dodanych aliasów (tylko te co dodaliśmy podczas gry) piszemy /viewalias, jak chcemy usunąć aliasa to piszemy /delalias <id> a jak chcemy zresetować plugin piszemy /reloadaliases

No to pozostało mi wam życzyć powodzenia ;)

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Wydaje mi się że takie coś już było. Ale tak czy inaczej , bardzo dobrze opisany tutorial , nie ma w nim zbędnych kolorów itd. Like.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Dzięki ;) Wpisywałem w wyszukiwartke "CommandHelper" ale nic nie wyskrobało :) Jeszcze raz zobaczę

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

czy może wiesz jak robić w tym pluginie komedy,które jak się wpisze to wyskakuje tekst coś podobnego jest w pluginie mycommand.

Potrzebuję tego bo chcę zastąpić plugin mycommand i plugin multicommand pluginem commandhelper

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ej a jak chce zamienic gm to

/gejmod = /gm 1

, to bedzie np. /gejmod ktos, bo nwm czy w configu nick wkleic

Po prostu, jeżeli masz komendę /gm to zmieniasz na /gejmod ( :O )

A więc - /gejmod 1 = /gm 1

Tak. Nic tu nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...