Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pluginy i ich zastosowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto poszczególne rzeczy, które wiem, że są, lecz nie znam nazwy pluginów ani jak zrobić by tak było:

1. na niektórych parkórach jest tak, że gdy się spadnie - od razu się tepa w wybrane miejsce (od początku) - jak takie coś zrobić?

2. gdy się zginie nie traci się EQ - nazwa pluginu

3. w wybranych miejscach w świecie PvP jest strefa gdzie nie można się bić - jak zrobić taką strefe

4. w wybranych miejscach w mieście jest lasek z którego każdy może ścinać drzewa (niszczyć wszystko) - jak zrobić taką strefe?

5. wchodzisz do 1 wejścia i teleportuje cie na arene (2 drużyny - coś typu ctf) - jak zrobić (prosiłbym o poradnik YT jeśli można)

6*. na pukawce (hostingu) chce zrobić serwer fun, w sensie 1 wyspa w powietrzu, użyłem SkyLand lecz nie podziałało, potem użyłem multiverse i cleanroomgenerator'a i podziałało, aż do reloga, pisze że wyspy nie ma a gdy chce ją stworzyć od początku to pisze że już jest o takiej nazwie - w ostateczności stworzyłem inną o innej nazwie, wszedłem do FTP usunołem world i zastąpiłem nazwe pustego świata z wyspą na world, robie zapisuje, robie reload'a (reload to save - wiem o tym), a tu nagle normalny świat

co do punktu 1 myśle że to coś z BorderGuard ale nie jestem pewien, a co do 3 i 4 to chyba WorldGuard

skype ktoś, ktokolwiek?

Opublikowano

1. MwParkour2

2. To nie plugin. Lecz komenda "/gamerule keepInvetory deny" Pamiętaj! Przepisz dokładnie jak ja. Liczą się duże litery.

3. Tworzysz cuboida pluginem WorldGuard i WorldEdit. Ale jak? Już tłumaczę

wpisujesz //wand i siekierką zaznaczasz LPM pierwszy róg

potem idziesz dalej i zaznaczasz drugi róg PPM

i po kolei komendy:

//expand 100 100 up

/rg define nonpvp

/rg flag nonpvp pvp deny

4. Robisz cuboida tak jak opisałem w podpunkcie trzecim i nazywasz go np /rg define lasek

/rg flag lasek build allow

5. MultiversePortals, ale do jego działania niezbędny jest MultiverseCore

6. Użyj MultiverseCore, by stworzyć latającą wyspę.

343731479829004887779.png

Opublikowano

1. MwParkour2

2. To nie plugin. Lecz komenda "/gamerule keepInvetory deny" Pamiętaj! Przepisz dokładnie jak ja. Liczą się duże litery.

3. Tworzysz cuboida pluginem WorldGuard i WorldEdit. Ale jak? Już tłumaczę

wpisujesz //wand i siekierką zaznaczasz LPM pierwszy róg

potem idziesz dalej i zaznaczasz drugi róg PPM

i po kolei komendy:

//expand 100 100 up

/rg define nonpvp

/rg flag nonpvp pvp deny

4. Robisz cuboida tak jak opisałem w podpunkcie trzecim i nazywasz go np /rg define lasek

/rg flag lasek build allow

5. MultiversePortals, ale do jego działania niezbędny jest MultiverseCore

6. Użyj MultiverseCore, by stworzyć latającą wyspę.

co do 6 punktu, to jak to naprawić, mam MultiverseCore i cleanroomgenerator'a, wszystko działa, ale jak próbuje zrobić reloga by się zapisało - usuwa się - czemu?

skype ktoś, ktokolwiek?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...