Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Police EU virus

Genway

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem, dzisiaj ok. godziny 20 zainstalowałem na swoim stacjonarnym komputerze wirusa "Police EU Virus".

Jest to virus który po włączeniu komputera otwiera okienko z zapłatą o
jakiejś tam kwocie że niby coś tam złamałem i mam zapłacić. http://tech.wp.pl/ka...l?ticaid=11055f

No i teraz tak, czytałem wiele poradników i niestety trzeba włączyć komputer w systemie awaryjnym.

Dlaczego niestety? Ponieważ włączałem wszystkie z 3 opcji systemów
awaryjnych i za każdym razem to okienko, nie potrafie go w żaden sposób
ominąć. Było tam gdzieś że mam wyłączyć internet, odpiołem kabel od
internetu i nie pomogło.. Dodam że raz mi się udało włączyć normalnie
komputer a z racji że to było 3-4 reset po ściągnieciu tego virusa to
nie wiedziałem co robić i chciałem zrobić skana. Nie dało się jakiś błąd
był, więc pobrałem jakiś "anty-malware" ale było okienko żeby uruchomić
ponownie i przypadkiem to włączyłem. Próbowałem potem wiele razy ale
się już nie dało.

Proszę o pomoc, nie chce formata, i nie chce go oddawać chyba że to
będzie wymagane bo chce zrobić to w domu.// Jeśli by mi się udało wejść
tym awaryjnym to co mam zrobić? Bo jest wiele opcji, najlepszą wydaje mi
się "Przywracanie systemu" o np. 1dzień. Będę BARDZOOOOOOO WDZIECZNY ZA
POMOC.

Pozdrawiam, Genway.

Opublikowano

Włącz na awaryjnym, ściągnij Dr.Web Cure IT ! i wykonaj pełne skanowanie, poradzi sobie z takim shitem lajtowo. Możesz też wrzucić logi OTL i czekać aż ktoś je sprawdzi

Opublikowano

Mówiłem że na awaryjnym też mi to wyskakuje co jest dziwne. Po włączeniu awaryjnego mam "Administratora" i "Admina" na obu próbowałem, dodam że "główny Adminem" jest Admin. W przypadku gdybym sobie poradził program "Combofix" by pomógł? Albo przywracanie systemu?

Opublikowano

Combofixa nie tykaj, to jest łatwy do wyleczenia wirus. Odpala Ci się menedżer zadań ? Być może trzeba będzie zbootować płytkę z Dr. Webem

Opublikowano

Tzn. Mam 2-3 sek na zrobienie jakiego kolwek zadania w menadżerze zadań. Po tym gdy niebieskim napisie "Zapraszamy" i pojawienia się pulpitu razem z plikami to mam ok. 3 sekund na włączenie menadżera zadań, dodam że gdy zjadę "zssuwakiem" na dół w nim to odrazu samo do góry jedzie..

Opublikowano

3 sek tzn. ? Nie odpala się potem ? Masz win7 ? Jak win7 to zgraj to jakos pendrivem na kompa i odpal:

http://www5.zippyshare.com/v/56270207/file.html

ewentualnie zmień nazwę procesu taskmgr na explorer i odpal, 100% że zadziała. Zamknij z niego proces tego wirusa, powinieneś mieć wtedy większe możliwości

Opublikowano

Patrz chodzi oto że po napisie "zapraszamy" pojawia się normalnie pulpit z plikami i dopiero po 3 sekundach od pojawienia się pulpitu włącza się ten wirus, i 3 sekundy to jest troche mało żeby zrobić jaką kolwiek akcje.

@OFF

Jak możesz wejdz na gg moze bedzie jakos latwiej, chyba ze nie chcesz. :D

Opublikowano

Nie idzie u niego nawet mojego komputera odpalić. To samo co na GG, zgraj tego Dr.Web'a co Ci wysłałem i odpal, w razie czego pisz tu. Ja lece

Opublikowano

Co do kopiowania plików z folderu systemowego. Faktycznie 3sek to zbyt mało dla człowieka ale nie dla maszyny :) Napisz plik wsadowy w 3sek uda ci się go odpalić i on skopiuje te pliki tam gdzie mają być :)

plik wsadowy ma rozszerzenie .bat podaj mi lokalizację i jak to ma być to ci napiszę.

PS: Nie wiem co dokładnie miał na myśli TrueFaith

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Co do kopiowania plików z folderu systemowego. Faktycznie 3sek to zbyt mało dla człowieka ale nie dla maszyny :) Napisz plik wsadowy w 3sek uda ci się go odpalić i on skopiuje te pliki tam gdzie mają być :)

plik wsadowy ma rozszerzenie .bat podaj mi lokalizację i jak to ma być to ci napiszę.

haha, ale co gdzie jak ?:D bo ja troszke zielony jesli chodzi o cos takiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...