Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] New Meta?

Kruncher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem, że na rankedach nastąpiła nowa meta. Otóż coraz czeście na mida sa pickowani Bruiserzy (Zed, Wukong i Jarvan wiodą narazie prym) natomiast na topa leci jakiś tankowaty AP (np. Diana). Zauważyłem to już jakis miesiąc temu, ale w tym momencie coraz częściej tak się gra. Co o tym myslicie?

Opublikowano

Bo tak grają na IEM'ach to tak grają ludzie... bo upodobniają się do tych ,,prosów'' z IEM'ów ;] Poza tym teraz wszystko co mobilne i ma bursta jest w mecie na mida, top tank ew. offtank, tanky jungler no i adc support, często jakiś agro support typu zyra

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Bo na LCS ostatnio często jest np. mid Zed a top Rumble.

A co rumblem na mida pojdziesz...?

A zed ma lepszy laning na midzie, bo tam ma czesto papierowych przeciwnikow i dzieki temu latwiej miec killa.

Opublikowano

A co rumblem na mida pojdziesz...?

A zed ma lepszy laning na midzie, bo tam ma czesto papierowych przeciwnikow i dzieki temu latwiej miec killa.

Napisał... mid Zed a top Rumble -_- przeczytaj dokładniej

Mi taka by meta odpowiadała, gdyby nie zed w niemal każdej grze

heh

Opublikowano

Nowa meta to jax na midzie panowie... Ostatnio grywałem ranki irką na midzie, szału nie było bo grałem przeciwko ogarowi, ale jak dałem q a facet miał 16 arma to znikało mu po pół hp :D

@top Zed mid op, diana idze na topa bo ma dobrą farme, dobra 1v1, tarcza czego chcieć więcej?

beznazwy1za.png

Opublikowano

mid ap to przed wyjsciem talona byl tak juz jest , ze meta sie zmienia adc mid s1 ap mid s2 teraz mid to mobilna linia ktora powinna roamowac ,tyle a ,ze lepiej miec w teamie ap by nie bylo full armor enemy to top lub jungle powinna byc ap

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

Ktoś napisał, że tak prosi grają i tak ludzie grają, pragnę przypomnieć, że od pierwszego dnia wprowadzenia nowego BC, ludzie zaczęli grać Ap pickami na midzie (najpierw Jarvany, Pantheony, Riven'ki, Xin'y, Lee Sin'y, Jax'y). Ludzie zaczęli eksperymentować, a Ci, których nazywacie prosami dopiero potem próbowali tak grać. Froggen oczywiście już wcześniej grał Xin'em i Lee Sin'em na midzie. Pamiętam, jak niektórzy streamerzy po przegranej na AD bruisera, zaczęli tak samo próbować. Jak widać teraz Ad picki wypierają AP, bo teraz zazwyczaj się gra pod early lub mid game, a bruiserzy są do tego stworzeni. Za to w late game wymiękają.

Arcymistrz
Opublikowano

Jaka nowa meta...

Rozumni ludzie już to robili, a osoby, które czekają na gotowce odkrywają " nową metę " wtedy kiedy on ma już pół roku +/-

Często się zamieniają tak jest i tak będzie i tak to się kiedyś zmieni.

Opublikowano

wcale nie nowa meta, tak sie robi juz od paru miechów (tzn ja robie) i szczególnie Jarvanem bo lubię nim grać (ma fajne ulti :D )

więc rób tak na rankedach D:

beznazwy1hud.png

Bo IsoreS jest tylko jeden!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...