Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Win xp a 7

cieslak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio mój kolega zrobił sobie formata. I z jego wooden pc zrobił się w miarę ogarnięty komp i tera na mnie musi czekać. On zamienił viste na 7. A ja dalej męczę kochanego xp. Czy warto zainstalować 7? Bo format niewiele mi dał dalej skacze mi ok 10-50 fpsów

Opublikowano

Po 1 to ustaw sb grafikę na :

Jakość postaci najwyższa a te inne duperele typu cienie wyłącz a otoczenie b niskie.

Mi z 30-20 fpsow zrobiło się po tym 70-100 a czas ładowanie krótszy o 40 sec :)

rihv60.png

Opublikowano

Najlepszym wyborem będzie instalacja Windows 8 - najszybszy z systemów.

Dzięki niemu posiadam o 15 FPS'ów więcej.

Jeśli nie masz wyboru, i z niewiadomych mi przyczyn nie możesz zdobyć Windows 8, to zainstaluj Windows 7.

Opublikowano

Windows 7=Windows 8 pod względem wydajności.

Imho na 7/8 powinieneś mieć troszkę więcej fps ale to zależy od tego ile masz ram i jakiego masz procka bo jak 2gb to nie opłaca ci się instalować.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Windows 7 nie pomoże Ci z fpsami bo wymaga więcej ramu, zużywa przez aero więcej procka więc możesz liczyć na ładny wygląd, może mniej ścin ale nie na więcej fps'ów.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Ile masz ramu ? Bo to dużo od niego zależy twój system ja mam ciagle xp juz od 5 lat i ciagle istalowalem xp o 7 nawet nie myśle bo mam mało ramu to by mi jeszce gorzej działał :D

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

Sam miałem ten problem na laptopie... Próbowałem to i to...

Win XP okazał się szybszy :P

Na Win 7 jest wiele przezroczystych okien i wiele, przeróżnych animacji... Oczywiście można to wyłączyć no ale:

Kiedyś komputery były słabsze więc systemy były dostosowane do wydajności komputerów :P

Więc lepiej zainstaluj XP :)

W League of Legends znajdziesz mnie pod nickiem: OobLowoO <= Naciśnij

Zobacz mój stream na twitch'u!

Opublikowano

Win7 jest właśnie pod względem pamięciożerności o wiele lepszy niż XP, o ile masz zainstalowane sterowniki...

Asus Eee PC 1201 HA, 1GB ram i zintegrowany Intel GMA 500 - po przeniesieniu na Win7 chodziło (z full aero) lepiej niż na nowym XP-ku.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Ta postanowiłem że instaluje 7, ale muszę jeszcze kilka refków zrobić bo nie chce mi się wirtualnej maszyny stawiać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...