Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] wysokie pingi w czasie gry

LogiTechu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

jakiś czas temu w rozgrywkach miałem pingi ( latency ) w okolicach 30-50 od jakiegoś czasu po updejtach nagle w czasie grania pingi się zwiększają od 50 do ponad 100

Co może być tego przyczyną dodam że prędkość internetu mam 60mb/s a upload 6 mb/s oczywiście kabel nie wifi .. ?

Opublikowano

Cześć

jakiś czas temu w rozgrywkach miałem pingi ( latency ) w okolicach 30-50 od jakiegoś czasu po updejtach nagle w czasie grania pingi się zwiększają od 50 do ponad 100

Co może być tego przyczyną dodam że prędkość internetu mam 60mb/s a upload 6 mb/s oczywiście kabel nie wifi .. ?

Hmm mówisz po updejtach... Zakładam ze ostatnim razem na 100% grałes przed wersja 8.0 ;) wtedy dodano grawitacje co znacznie zwiększyło wymagania. Możesz spróbować włączyć grę game boosterem, wyłączyć wszystkie niepotrzebne aplikacje jak i wszystkie niepotrzebne procesy,aplikacje włączone w uruchom>msconfig jak chcesz mogę ci dalej napisać, lecz nie dziś..

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Sprzęt pc mam nowy kupiony 5 dni temu więc wykluczam wymagania sprzętowe :P system bez syfów .. myśle że firewallem sie gryzie albo wina łącza (routera/modemu)

Opublikowano

Sprzęt pc mam nowy kupiony 5 dni temu więc wykluczam wymagania sprzętowe :P system bez syfów .. myśle że firewallem sie gryzie albo wina łącza (routera/modemu)

To spróbuj wlaczyc grę game boosterem jeszcze możesz spróbować zwiększyć przepustowość łącza (poszukać na YouTube)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Może macie za wysokie temperatury i Wam skacze.

haha weź sobie postów takich beznadziejnych nie nabijaj. PISAŁ, ŻE TO NOWY KOMPUTER KUPIONY 5 DNI TEMU. 2@UP Co ma do tego CS!? cs to gra z wymaganiami, że nawet komputer z 1990 roku by dał sobie rade... WOT ma wymagania z 3x większe.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Przypominam, iż ping jest zależny od internetu. Jeżeli macie jakieś aplikacje/programy, które potrzebują dostępu do intertnetu "zżerają" wam go poprostu i macie większy ping. Niepotrzebne ? Wyłączać ! Druga rzecz, to to iż w wota gra sporo osób, a internet działa w dwie strony, także jeżeli na serwerach jest dużo ludzi, ping będzie większy. Możliwe także iż w twojej sieci (np. w domu WiFi) ktoś już korzysta z internetu (np. siostra w laptopie ma włączoną przeglądarke).

Opublikowano

Mi pingi skakały w całe święta, od godziny 14 to praktycznie grałem na 130 a od 17 nawet do 170. Już dzisiaj więcej ludzi w robocie albo sql więc powinno być lepiej, oczywiście musisz wykluczyć te problemy co koledzy wyżej napisali.

07919872454565140601.png

Opublikowano

mam podobny problem z pingiem, 3-4 dni temu ping nie wykraczal mi powyzej 70 a wchodze dzisiaj(godz 10 rano) i dupa :)) ping momentami skakal do 600 poczym spadal do 30 i znowu kolo 600 chociarz zmian w systemie nie bylo a programy powylaczane do granic mozliwosci ;] widocznie albo cos nie tak z siecia, albo faktycznie "updejty" cos zepsuly na niektorych systemach lub kompach :]

yyakuza.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...