Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy mój sprzęt jest dobry ?

Tropciolocio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, gry mi się zacinają i te starsze i te nowsze, nie wiem czemu, sformatowałem sobie komputer bo strasznie mi komputer zaczął mulić, przed formatem nie było aż tak źle z niektórymi grami, teraz po formacie komp jest szybszy ale gry zaczęły bardziej mulić, Skyrim mi na średnich dobrze chodzi, a te starsze gry chodzą mi kiepsko, kiedyś Wiedźmin na tym sprzęcie na najwyższych wymaganiach mi śmigał bez błędnie, a teraz mam straszne lagi, a o Skyrim nie wspomne co się dzieje na najwyższych, mój kumpel ma bardzo podobny komputer do mojego i mu Skyrim na najwyższych chodzi płynnie, pytam się czy mój sprzęt jest wogóle dobry, jeśli jest dobry to czemu mi się wszystko tnie, a kiedyś nie zacinało się nic, a jak zły to najwyżej kupie nowy, albo ulepsze i jak jest zły to się pytam czy lepiej kupić nowy czy ulepszyć ten, co jest w nim nie tak ? Czy da się naprawić to żeby gry mi się nie zacinały ?
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9500 GT
Procesor: Pentium® Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz
2,43 GHz, 2,00 GB RAM
Windows XP + Service Pack 3

Opublikowano

Poprostu nie jest jak na te czasy dobry.Spróbój poinstalować i poaktualizować sterowniki wszędzie.

Zainstaluj sobie Odkurzacz i TuneUp.

sygnaturkabyme24.png
Opublikowano

Do 4hgz? Nie ma szans bez dodatkowego chłodzenia

Spróbuj zainstalować inne sterowniki do gpu i możnaby zacząć zbierać kase na nowy komp ;)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

dla manie by byl dobry. na minimalnych moze nowe gry by poszli a moj ma intel celetron 1.11 ghz podkrecony o 112 mhz i 244 mb ram i karte graficna s3 graphic 32 mb ram.

Opublikowano

dla manie by byl dobry. na minimalnych moze nowe gry by poszli a moj ma intel celetron 1.11 ghz podkrecony o 112 mhz i 244 mb ram i karte graficna s3 graphic 32 mb ram.

Gdzie takie wykopaliska prowadzą ? :DDD

Nie celetron tylko Celeron ;).

Co do autora - nie wiem, jakim cudem na tym 9500GT grałeś w Skyrim'a i Wieśka :E

Cudów więc nie oczekuj...

Opublikowano

kurde ja jeszcze 2 msce temu miałęm kompa z prockiem pentium mmx i 32mb ramu i dla mnie to nawet jak na te czasy było bardzo dobre, teraz mam lapka to rozumiem, że tamto było shit, a za 3 może 4 lata kupie se kompa za 3,5k jak nazbieram.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

A i jeszcze nie napisałem że jak zainstaluje nową grę, nie ważne czy nowa czy stara, to mi się nie zacina, po jakimś czasie mi się spowalnia... a mniejsza z tym, jaki mi polecacie komp na te czasy ? Żeby wszystko mi chodziło i nic się nie lagowało ? Od dzisiaj zaczynam zbierać kase na nowego kompa, pomożecie mi znaleźć i opisać jakiś nowy komputer ? A i ile jest mój mniej więcej wart ? I gdzie najlepiej go sprzedać ?

Opublikowano

Najpierw musisz podać orientacyjnie budżet, bez tego nie powiemy Ci czy da się złożyć coś sensownego na dzień dzisiejszy.

A trochę konkretniej ? Co mam dokładnie podać ? Podałem przecież na początku kartę graficzną itd...

1350 najtańszy sensowny powiedzmy z nowych części, z używanych (lepiej wyjdzie) to nawet i mniej za to samo

Mógłbym prosić o więcej info o tym sprzęcie ? Może jakiś link do tego komputera, albo pełna nazwa ?

Opublikowano

Za te 1300 około byś miał Pentiuma G2020 (wydajność zbliżona do Phenomów bez OC) + HD7750, może dałoby radę upchać 7770, 4 Gb RAM + jakiś dysk 500Gb

Opublikowano

Za te 1300 około byś miał Pentiuma G2020 (wydajność zbliżona do Phenomów bez OC) + HD7750, może dałoby radę upchać 7770, 4 Gb RAM + jakiś dysk 500Gb

Skyrim by na najwyższych wymaganiach na takim kompie chodził ? A jakiś komp za 2000 zł albo 1500 ?

Opublikowano

Gdzie takie wykopaliska prowadzą ? :DDD

Nie celetron tylko Celeron ;).

Co do autora - nie wiem, jakim cudem na tym 9500GT grałeś w Skyrim'a i Wieśka :E

Cudów więc nie oczekuj...

ja jeszcze pisze tableta bo mi nie dziala forum na przegladarce bo zzaraz sie crashuje.

mi tez kiedys komp mulil. wymienilem paste termoregulacyjna czy jakos tak i 720p idzie na 1080p na procesorku amd 64x 1.81 ghz +3000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...