Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czym grozi udostępnienie czyjegoś pluginu autorskiego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli dana osoba prześle danej osobie np. ten plugin i ona go udostępni np. na swoim serwerze to też kradzież? Jeżeli ktoś by poszedl na policje i powiedzial takie cos to chyba by go wysmiali...

Opublikowano

Jeżeli dana osoba prześle danej osobie np. ten plugin i ona go udostępni np. na swoim serwerze to też kradzież? Jeżeli ktoś by poszedl na policje i powiedzial takie cos to chyba by go wysmiali...

To zmienia postać rzeczy.

Widzisz? Takie są problemy, jak się nie opisuje pytania, tylko się pisze "Tak jak w temacie"

To co napisałeś teraz, a to co napisałeś w temacie, to są dwie różne rzeczy. Więc na przyszłość pisz zrozumiale.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Jeżeli on mi przesłał plugin a ja go prześle dalej moge miec problem ?

Wiesz, on powierzył go tobie, żebyś Ty z niego korzystał.

Zapytaj się go o zgodę.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Jeżeli kupiłeś ten plugin od niego i masz do niego prawa, możesz robić z nim co chcesz.

Nie do końca, jest takie coś jak licencja, i np. jak kupisz sobie film to nie możesz go rozpowszechniać w internecie ....

Jeżeli on mi przesłał plugin a ja go prześle dalej moge miec problem ?

Jeśli autor na to nie zezwala, to tak, możesz mieć problem bo jest to zaliczane jako rozpowszechnianie.

Jak by tego kogoś wyśmiali to wtedy się idzie do prokuratury i toczy się sprawa sądowa, ale to trochę trwa i kosztuje więc zwykle można dogadać się z autorem polubownie :D

Opublikowano

Jesli wgrasz ten plugin sa swoj server nie rozpowszechniajac go to nie bedzie to kradziez. Poprzez wgranie na server tego pluginu moze ktos go ogarnac i zrobic podobny, ale juz nie ten sam, wiec nie jest to kradziez

Ten plik dal Tobie do wlasnego uzytku.

Opublikowano

Mowa tu o moim pluginie. I nie zezwalam na wgrywanie,uzywanie itp na innych serwerach !

Sprawa wyglada tak że osoba która założyła temat sponsorowała mój serwer na którym były moje Autorskie pluginy

po czy zrezygnowała i przywłaszczyła sb (pospolita kradzież ) pliki serwerowe a teraz chce uzywać moich autorskich pluginów

na swoim serwerze na co sie definitywnie Nie zgadzam !

Opublikowano

Pliki serwerowe znajdujące się na FTP były moją i mojego znajomego własnością !

I nie masz prawa używania czego kolwiek z FTP bez naszej zgody gdyż obowiązuje

"Prawo własności intelektualnej".

I cytujac osoby wyżej "Ten plik dal Tobie do wlasnego uzytku." nic nikomu nie dawałem !

Pliki zostały po prostu skradzione z mojego FTP przez autora tematu.

Opublikowano

"Dobra objęte prawem autorskim są chronione począwszy od momentu ich powstania, bez konieczności dokonywania ich rejestracji." Wiec nie mozesz ich uzyć bez mojej zgody.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...